Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Δήλωση Π. Κουκουλόπουλου στην Ολομέλεια για τη Βάσω Παπανδρέου

Δήλωση του Πάρι Κουκουλόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής, ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,για την απώλεια της Βάσως Παπανδρέου:

« Ζήτησα το λόγο για να ανακοινώσω στο Σώμα ότι πριν λίγα λεπτά έφυγε από τη ζωή η Βάσω Παπανδρέου.

Η Βάσω Παπανδρέου, στέλεχος του ΠΑΚ από τα νεανικά της χρόνια, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και αναδείχθηκε σ’ ένα από τα κορυφαία στελέχη του. Από καμία μάχη του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε ποτέ και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι, παρά την ασθένειά της, έδειχνε ενδιαφέρον για την πρόσφατη πολιτική μας διαδικασία.

Υπηρέτησε με συνέπεια το ΠΑΣΟΚ σε κορυφαίες θεσμικές θέσεις, όπως ως Υπουργός Ανάπτυξης, Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ. Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί της ως Πρόεδρος τότε της ΚΕΔΚΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας) κατά τις θητείες της στα Υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕκαι έχω να καταθέσω στο Σώμα ότι υπήρξε μια πολιτικός με απαράμιλλο θάρρος στην άποψή της, από την οποία πολύ δύσκολα υποχωρούσε. Γι’ αυτό ακριβώς, κορυφαίος σταθμός στην πορεία της στάθηκε η θητεία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ως Επίτροπος ήταν κυριολεκτικά το αντίπαλο δέος στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις της Μάργκαρετ Θάτσερ, όταν κατέχοντας το χαρτοφυλάκιο των κοινωνικών θεμάτων, είχε διαγνώσει έγκαιρα τους κινδύνους από την επέλαση των ανισοτήτων και πραγματικά αναδείχθηκε σε σημαντική προσωπικότητα πανευρωπαϊκά.

Αιωνία της η μνήμη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους της. Ευχαριστούμε που μας δόθηκε ο λόγος κατ’ εξαίρεση στην εν εξελίξει κοινοβουλευτική διαδικασία, γιατί ήταν ειλικρινά για εμάς ανάγκη να κάνουμε αυτήν την -έστω σύντομη- αναφορά, τιμώντας τη μνήμη της.»

Μπορείτε να δείτε το video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=3-jFJifROKU&t=66s

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας