Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ημέρα Επιστήμης και Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Αντιπροέδρου της Ε.Ε. κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Μία ημέρα αφιερωμένη στην επιστήμη, στην έρευνα και στην καινοτομία, ήταν η 18η Οκτωβρίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς συμμετείχε ως ο κεντρικός ομιλητής στο φόρουμ συζήτησης που διοργανώθηκε, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες ανέδειξαν πτυχές της ερευνητικής δραστηριότητας στη χώρα και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδικότερα, καθώς και τις προκλήσεις που αναδύονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην ομιλία του για τον «Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. έκανε αναφορά στις Ευρωπαϊκές πολιτικές για την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση αυτών, τονίζοντας εμφατικά την ανάγκη της Ευρώπης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Στον εναρκτήριο λόγο του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, αναφέρθηκε στη συμβολή του Ιδρύματος στην οικονομία της γνώσης στην περιοχή μέσω της δημιουργίας σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας σε τεχνολογίες αιχμής καθώς και της συμμετοχής του στη Ζώνη Καινοτομίας, η οποία υποστηρίζει τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Σχοινάς, ξεναγήθηκε στο χώρους του Πανεπιστημίου, το οποίο χαρακτήρισε «ακαδημαϊκό κόσμημα» δηλώνοντας επίσης ότι οι σχέσεις του με το Πανεπιστήμιο θα έχουν βάθος χρόνου. Στη συνάντησή του με τις φοιτητικές ομάδες και τους υπεύθυνους ερευνητικών έργων του Πανεπιστημίου εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα και τις επιστημονικές εφαρμογές που αυτά βρίσκουν.

Του φόρουμ συζήτησης, προηγήθηκαν πρωινές δράσεις για τις οποίες το Πανεπιστήμιο άνοιξε τις πύλες του για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της περιοχής δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στον κόσμο της επιστήμης και της έρευνας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας