Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ανδρουλάκης-Δούκας στον β' γύρο του ΠΑΣΟΚ -Το τελικό αποτέλεσμα και το θρίλερ της α' Κυριακής για τη δεύτερη θέση

Πρώτος σε ψήφους και με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο αναδείχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναμετρηθεί στον β' γύρο την επόμενη Κυριακή με τον Χάρη Δούκα. Η διαφορά μεταξύ τους είναι περίπου 8,3% και 25.000 ψήφοι.

Το θρίλερ για τη δεύτερη θέση στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Χαρακτηριστικό της πρώτης Κυριακής των εκλογών του ΠΑΣΟΚ ήταν το θρίλερ για τη δεύτερη θέση, με τους δύο υποψηφίους, Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο, να έχουν διαφορά μόλις κάποιων εκατοντάδων ψήφων και συγκεκριμένα 858. Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, η διαφορά είχε φθάσει μόλις τις 500 ψήφους!

Ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν αυτός που τελικά τερμάτισε δεύτερος, κρατώντας το οριακό προβάδισμα έναντι του Παύλου Γερουλάνου που είχε εξαρχής.
Εκλογές ΠΑΣΟΚ, τα τελικά αποτελέσματα της α' Κυριακής

Ειδικότερα στο 100% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 302.822 ψήφων έλαβαν:

    Νίκος Ανδρουλάκης: 29,64% και 89.200 ψήφους
    Χάρης Δούκας: 21,41 % και 64.490 ψήφους
    Παύλος Γερουλάνος: 21,12% και 63.632 ψήφους
    Άννα Διαμαντοπούλου: 19,52% και 58.899 ψήφους
    Μιχάλης Κατρίνης : 6,03% και 18.163 ψήφους
    Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,29% και 6.890 ψήφους


Η τελική απόφαση για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων.
Ίσες αποστάσεις από τους υπολοίπους τέσσερις για την επόμενη Κυριακή

Οι συνυποψήφιοί τους στις δηλώσεις τους δεν θέλησαν να πάρουν θέση και να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους τους προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Όλοι, δε, έστειλαν μήνυμα υπέρ της ενότητας την επόμενη ημέρα.

Ο Παύλος Γερουλάνος, που έχασε για μόλις 858 ψήφους τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τον β' γύρο, στις δηλώσεις του δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, συνεχάρη τόσο τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον Χάρη Δούκα και ανέφερε ότι όσοι τον ψήφισαν δεν περιμένουν να τους πει εκείνος τι θα ψηφίσουν στον β' γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας