Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου «Υποστήριξη της ζωής του νεογνού»

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας στην κλινική πράξη, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, εκπαιδευτικό σεμινάριο πιστοποίησης με τίτλο «Υποστήριξη της ζωής του νεογνού -NeonatalLifeSupport-NLS» και υπεύθυνη την Παιδίατρο-Νεογνολόγο κ. Μαρία Τζητηρίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαιευτικής.

Η εκπαίδευση, η οποία πιστοποιείται για τρία έτη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council-ERC), έχει ως στόχοτην κατανόηση των μηχανισμών άπνοιας στα νεογέννητακαθώς και την αντιμετώπιση αυτής. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην αξιολόγηση της κατάστασης των νεογνών και στην αναγνώριση εκείνων που απαιτούν εξειδικευμένη βοήθεια. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προτυποποιημένη αναζωογόνηση των νεογνών με την επαρκή υποστήριξη της αναπνοής, την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και τη χορήγηση φαρμάκων.

Το σεμινάριο, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ), πραγματοποιείται με την στήριξη του Τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και τηνεπιστημονική επιμέλεια της Καθηγήτριας Παιδιατρικής -Νεογνολογίας ΕΚΠΑ και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΚΑΑκ. Ιακωβίδου Νικολέττα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί κατά τις ώρες 08:00-17:00 στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας