Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα αποκαλυπτήρια Μνημείων του ΔΣΕ στην περιοχή Φλώρινας και Καστοριάς

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 27 Οκτώβρη τα αποκαλυπτήρια δύο νέων μνημείων που σχετίζονται με την πάλη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην περιοχή της Φλώρινας και της Καστοριάς.

            Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

            Το πρώτο μνημείο βρίσκεται στο χωριό Κώττας της Φλώρινας, όπου έχει βρεθεί ομαδικός τάφος μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ και αναφέρεται σε όσους έπεσαν κατά κύριο λόγο στις τελευταίες μάχες στην ευρύτερη περιοχή του χωριού, ειδικότερα τον Αύγουστο του 1949.

            Το δεύτερο μνημείο βρίσκεται στο χωριό Καλλιθέα της Πρέσπας (στον περίβολο του χώρου του Μουσείου για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ) και αναφέρεται στους πεσόντες μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που έδωσαν τα 48 χωριά της ευρύτερης περιοχής της Πρέσπας κατά την περίοδο 1941-1949.

 

            Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

            --11.00 το πρωί: Αποκαλυπτήρια του μνημείου στον Κώττα από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, στέλεχος του Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Μνημείων και Μουσείων της ΚΕ.

            --12.30 το μεσημέρι: Ομιλία του Νίκου Χριστάνη, μέλους της ΚΕ & Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην Καλλιθέα Πρεσπών. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αντάρτικα τραγούδια.

           

Αναχώρηση λεωφορείων

Κοζάνη: 9:00πμ από το Ρολόι

Σέρβια: 8:30πμ από το Πολιτιστικό Κέντρο

Πτολεμαΐδα: 8:30πμ από το Δημαρχείο

Καστοριά: 9:45πμ πάρκινγκ Λαϊκής Αγοράς

Φλώρινα: 9:00πμ από το Νέο Πάρκο

Γρεβενά: 9:00πμ από το Ρολό

18/9/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας