Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου για την απώλεια του Δημήτρη Λιάνα

Ένας καλός συνεργάτης του Δήμου, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Κοζάνης, ο Δημήτρης Λιάνας έφυγε ξαφνικά στα 59 του χρόνια. Με τον Δημήτρη συνεργαστήκαμε για αμέτρητα προβλήματα που έχει η περιοχή σε σχέση με τα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος. Ήταν εκείνος που μας έβγαλε από το αδιέξοδο της ηλεκτροδότησης του Καταφυγίου, τον Απρίλη του 2022 όταν η χιονοθύελλα με τα πεσμένα δέντρα είχε καταστρέψει το ορεινό δίκτυο σε διαδρομή χιλιομέτρων στα 1500 μ υψόμετρο και είχε αφήσει τον οικισμό του Καταφυγίου χωρίς ρεύμα για 3,5 μήνες. Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Με μια συνεργασία Δήμου, υλοτόμων του Βελβεντού και ΔΕΔΔΗΕ υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη αποκαταστάθηκαν οι ζημιές, ενώ η τότε περιφερειακή αρχή στις εκκλήσεις μας για βοήθεια έβγαζε – άκουσον άκουσον- απαγορευτικά σήματα διέλευσης μηχανημάτων έργου από τον Μπιτζινίσιο, λες και μπορούσαμε να πάμε και από άλλο δρόμο για να διορθωθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ τα κομμένα καλώδια. Αναθέσαμε τότε με προσωπική ευθύνη στους υπαλλήλους του Δήμου και στον μοναδικό μας τότε συνεργαζόμενο χειριστή φορτωεκσκαφέα Γιάννη Τζινίκο το δύσκολο έργο του αποχιονισμού μεταξύ Μπιτζινίσιου και Καταφυγίου, αφού είχαμε μια σημαντική καθοδήγηση του Δημήτρη Λιάνα.
Η επόμενη συνεργασία μας με το Δημήτρη Λιάνα αφορούσε ένα έργο υπογειοποίησης καλωδίων και μετασχηματιστών στον οικισμό του Βελβεντού. Κάτι που είναι υπό εξέλιξη και ελπίζουμε στην ολοκλήρωση των μελετών και την υλοποίησή του.
Για τους παλιότερους να θυμίσω και μια άλλη συνεργασία που είχαμε το 2009 για να πάμε το ηλεκτρικό ρεύμα στο Σκεπασμένο με την βοήθεια και του δικού μας τότε διευθυντή της ΔΕΗ Στέφανου Παλαβού.
Δεν είναι της παρούσης να αναφέρω και πόσες άλλες φορές συνεργαστήκαμε στενά, σε διακοπές ρεύματος από θεομηνίες και έκτακτες καταστάσεις, όπου ο Δημήτρης ήταν πάντα υποδειγματικά πρόθυμος να βοηθήσει.
Πέραν όλων αυτών ο Δημήτρης Λιάνας ήταν και ένας άνθρωπος της παρέας με αίσθηση του χιούμορ και αυτό το νιώσαμε όλοι κάμποσες φορές που βρεθήκαμε μαζί του σε ώρες εκτός δουλειάς.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό σου ταξίδι, Δημήτρη. Καλό ταξίδι.
( Η φωτογραφία από σύσκεψη συνεργασίας στο Δημαρχείο Βελβεντού πριν μερικούς μήνες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας