Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Αυτοί είναι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης-“βόμβας” του τέως αντιδήμαρχου Σερβίων Χρήστου Ποντίκη- Η αναφορά στη συμπεριφορά Ελευθερίου προς τους δημοτικούς υπαλλήλους-Είχε ενημερώσει τον δήμαρχο από το πρωί της Δευτέρας-Το κείμενο της ανεξαρτητοποίησης

Ιδιαίτερα σημαντικοί φαίνεται πως είναι οι λόγοι που επικαλείται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του  Kozanimedia, ο τέως αντιδήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ποντίκης, για την απόφαση-“βόμβα” να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη “Γέφυρα στο μέλλον” του Χρήστου Ελευθερίου.

Ο πρώτος φέρεται να είχε ενημερώσει από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, πριν δηλαδή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Χρήστο Ελευθερίου για την πρόθεση ανακοίνωσης της ανεξαρτητοποίησης, με τον δήμαρχο Σερβίων να μην κάνει κάποια προσπάθεια επαφής ή κίνησης για να μεταπείσει τον μέχρι πριν μήνες στενότερο συνεργάτη του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε φιλικά του πρόσωπα ο Χρήστος Ποντίκης, βασικός λόγος της σημαντικής αυτής απόφασης είναι η, επί μακρόν, μη ενημέρωση της δημοτικής ομάδας της παράταξης “Γέφυρα στο μέλλον” για πράξεις, αποφάσεις και δράσεις της δημοτικής αρχής, με τον ίδιο να έχει επισημάνει πολλάκις το συγκεκριμένο θέμα και προς τον δήμαρχο, χωρίς, ωστόσο, να δει κάποια αλλαγή στη στάση του τελευταίου.

“Δε μπορεί να μας ρωτούν οι δημότες για μια σειρά ζητημάτων, για έγγραφα, για δημοτικές επιτροπές και να μην έχουμε καμία ενημέρωση”, σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του ο τέως αντιδήμαρχος Σερβίων.

Ο Χρήστος Ποντίκης, επίσης, φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από τις συνεχείς, σύμφωνα με τον ίδιο, ερωτήσεις του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου προς εργολάβους και προμηθευτές του Δήμου Σερβίων για πιθανές “μεμπτές συμπεριφορές” και “αιτήματα” του τέως αντιδήμαρχου. Μάλιστα, αυτός ακριβώς φαίνεται ότι ήταν και ο λόγος που ο τελευταίος, στην ανακοίνωση της απόφασης για ανεξαρτητοποίηση, μίλησε για “ανοιχτούς σε όλους τραπεζικούς λογαριασμούς”, προκειμένου να διαπιστώσουν όσοι έχουν απορίες την οικονομική του κατάσταση πριν και μετά τη θητεία του στο θώκο του αντιδημάρχου.

Ένας ακόμη λόγος φαίνεται πως είναι ο απίστευτος συγκεντρωτισμός του δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου, με τον Χρήστο Ποντίκη να φέρεται να αναφέρει πως “δεν είναι δυνατόν για μικροπρομήθειες των 50 και 100 ευρώ κάθε αντιδήμαρχος να ρωτά τον δήμαρχο”.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει και μια επιπλέον αιτία που οδήγησε τον Χρήστο Ποντίκη στην απόφαση ανεξαρτητοποίησης και αυτή είναι, όπως σημειώνει ο ίδιος, η “απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι σε δημοτικούς υπαλλήλους”, με τον τελευταίο να αναφέρει σε συζητήσεις πως “είχα επανειλημμένα επισημάνει το συγκεκριμένο θέμα και πριν τις εκλογές στον Χρήστο Ελευθερίου”

Το Kozanimedia παρουσιάζει το έγγραφο, που πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο Σερβίων το πρωί της περασμένης Τρίτης, με τα όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Χρήστος Ποντίκης.


 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποντίκη ίδρωσε το αυτί του Ελευθερίου.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν το κείμενο της επιστολής είναι ακριβώς το ίδιο που ανάγνωσε ο Ποντίκης στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, τα όσα γράφει ο σχολιαστής του KozaniMedia από που προκύπτουν ;, που γράφτηκαν και κατατέθηκαν ; Με λίγα λόγια τα σχόλια του δημοσιογράφου στο KozaniMedia ή προκύπτουν από συζητήσεις και πηγαδάκια μεταξύ μίας κλειστής παρέας, τα οποία δεν διατυπώνονται επίσημα στο κείμενο του κυρίου Ποντίκη που δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ή αποτελούν προϊόν φαντασίας (που δεν το νομίζουμε). Μέχρι στιγμής κανένα ήθος και καμία αξιοπρέπεια δεν φαίνεται να υπάρχει και στις δύο πλευρές (Ανεξάρτητου Δημ. Συμβούλου – Δημάρχου). Ελπίζουμε σύντομα να δούμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο κύριος Ποντίκης έκανε λόγο σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Να θυμίσουμε στο παρελθόν ο κύριος Ζάκης Δημήτρης είχε καταθέσει ολόκληρο κείμενο της παραίτησης του και προς τιμή του ανέλυε τους προσωπικούς του λόγους και προβληματισμούς που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙ!!!!!! ΤΟ ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΣ!!!!!!!!! ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Το δημοσίευμα είναι έτσι συνταγμένο έτσι ώστε εάν τα ξαναβρούνε Ποντίκης – Ελευθερίου δεν θα υπάρχουν λόγοι ουσιαστικής παραίτησης διότι άλλα γραφεί η φωτογραφία και άλλα ο σχολιαστής του KozaniMedia. Ai-vres σε παρακαλώ τα σχόλια να μην λογοκρίνονται. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Δημοτικός σύμβουλος του Ελευθερίου ακούστηκε να λέει στην παρέα του:Ησυχάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησαν να αποδώσουν τον Κακαφικα μετά τον Ζάκη τώρα τον Ποντικη. Αλήθεια πόσοι από τους 120 επιστήμονες ήταν υποψήφιοι με τον Κιτσο; Αρε σανοφαγοι σερβιωτες

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χρηστάρα στο ΔΣ με τρεμάμενη φωνή μίλησες για ηθική και για λογαριασμούς τραπεζών και μάλιστα είπες θά τά δώσεις γραφτώς σέ όλους τους συμβούλους τή έγινε τελικά σέ μάλωσε ο Δήμαρχος και κάνεις τό κορόιδο η ήταν λόγια τού αέρα για εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Θυμηθείτε την παραίτηση του Κακαφίκα και Ζάκη σε ότι αφορά το τί ειπώθηκε από μέρους τους και κάντε μιά σύγκριση με την παραίτηση του Ποντίκη. ΤΣΙΓΚΑΛΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει ο Χρηστάρας τή κάνει θά τόν φωνάξει ο μεγάλος και όλα καλά.ΑΦΕΡΗΜ ΕΦΈΝΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

αυτό το κείμενο είναι το ίδιο ακριβώς που αναγνώστηκε στο ΔΣ. Όμως στο ΔΣ υπήρξε η υπόσχεση ότι όλους τους υπολοιπους λόγους θα τους πάρουμε γραπτά με αριθμό πρωτοκόλλου. Που είναι οι υπόλοιποι λόγοι συγκεκριμένα; Δεν διαβάσαμε κάτι καινούριο. Το ίδιο που ακούσαμε στο ΔΣ.

Ανώνυμος είπε...

An ayta pou eleges itan dika sou den tha ta diabazes. Tha ta eleges kai tha ta enoouses. Onoon noito....

Το Προφίλ μας