Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» την Πέμπτη 22 Αυγούστου στο Βαρικό και την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Αμύνταιο

Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με σύνθημα «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός»συνεχίζει το ταξίδι του στην Δυτική Μακεδονία με επόμενες στάσεις την Πέμπτη 22 Αυγούστου στο Βαρικό και την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Αμύνταιο.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο Βαρικό περιλαμβάνει :

·         Γλέντι με την μπάντα «Τοπικά Ακούσματα»

·         Λαικό Γλέντι με τον Παντελή Μοσχογλου

Ομιλία θα απευθύνει ο Χρήστος Ορφανίδης , μέλος του συμβουλίου περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στην κεντρική πλατεία Βαρυκού στις 20.00. 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο Αμύνταιο περιλαμβάνει :

·         Γλέντι με την «Μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη»

Ομιλία από τον Νίκο Χριστάνη , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέα της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Στον Αύλειοχώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου στις 21.00

5 σχόλια:

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Γιατί όχι και στα Σέρβια;

Όταν δε μπορείς να δημιουργήσεις ένα δικό σου φεστιβάλ (που θα ήταν πράγματι ένα ζητούμενο, το Helmos Mountain Festival στα Καλάβρυτα συγκέντρωσε 10.000 κόσμο), τότε τουλάχιστον αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να καλέσεις τα άλλα φεστιβάλ σ' εσένα.

Ο Χελμός, η Αρβανίτσα, η Βωβούσα, το Νεστόριο, γιατί το μπορούν;

Θα μπορούσε μάλιστα να γίνει και το μεγάλο φεστιβάλ της ΚΝΕ και ίσως και μόνιμα, κάθε χρόνο, γιατί όχι;

Σε συνεργασία με το ΚΚΕ θα μπορούσε να σχεδιαστεί επίσης
ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ της κομμουνιστικής νεολαίας, το οποίο δεν ξέρω καν, αν υπάρχει. Αν όντως δεν υπάρχει, να η ευκαιρία! Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι στα Σέρβια που θα μπορούσαν να αναλάβουν τις αρχικές επαφές με τον Περισσό υπό τη στήριξη και την πρωτοβουλία του Δήμου.

Έχω δει τον Κουτσούμπα να μιλάει γαλλικά στη κομμουνιστική νεολαία της Γαλλίας μέσα από ένα VAN και άλλη φορά να απευθύνει χαιρετισμό στα τουρκικά στο ΚΚΤ. Γιατί δεν τους φέρνει όλους αυτούς εδώ; Μόνο του θα "τσουλήσει" το project και θα έχεις και δυνατή υποστήριξη από ένα κόμμα θωρηκτό. Σίγουρη επιτυχία χωρίς ρίσκο.

Α.Τσιφτσιάν

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιδέα. Θα μπορούσε μάλιστα να αναλάβει τις επαφές ο προηγούμενος πρόεδρος του ΔΣ.....
Πλάκα πλάκα έχετε ιδέα πόσα φεστιβάλ γίνονται τριγύρω σε απόσταση μιας ώρας από τα Σέρβια και μιας και μισής ώρας από την Κοζάνη και μιας ώρας από την Θεσσαλονίκη; Έχετε ιδέα πως στήνεται ένα φεστιβάλ; Έχετε ιδέα τι σημαίνει helmos, τι σημαίνουν Καλάβρυτα; Τι απόσταση έχουν από την Αθήνα, τι τουρισμό και brand name ;

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Ίσως και όχι, να μην ξέρω. Σίγουρα περισσότερα είναι αυτά που δεν ξέρω σε σχέση με αυτά που ξέρω. Για πες μου όμως, θα με πεισμώσει περισσότερο η ηττοπάθεια των άλλων. Φεστιβάλ διαδραστικού θεάτρου πού υπάρχει; Φεστιβάλ βυζαντινής γαστρονομίας πού υπάρχει; Παιδικά διαδραστικά φεστιβάλ ψυχαγωγίας και επιστήμης πού υπάρχουν; Φεστιβάλ παιδικού θεάτρου πού υπάρχει; Street Art φεστιβάλ, στην Ελλάδα, πού υπάρχει; Α, ναι, η Λάρισα διοργάνωσε φέτος το 2ο φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής. Ποια; Η Λάρισα!!! Η "βυζαντινή" Λάρισα!!! Εν πάση περιπτώσει, δε μπαίνω εδώ μέσα για να μαλώνω. Ευγενής αντίλογος και διάλογος με επιχειρήματα. Το "δύσκολο" δεν είναι για μένα επιχείρημα. Την καλησπέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Μην εξαπτεσαι. Όλα τα φεστιβάλ που αναφερεις-πλην βυζαντινής γαστρονομίας που δεν ξέρω τι κοινό ενδιαφερει-υπαρχουν υπάρχει πάντως αρχαίας ελληνικής.. Και κουκλοθέατρου υπάρχει στο Κιλκίς. Ναι στο Κιλκίς. Και φυσικά των ταινιών μικρού μήκους στην Δράμα. Δεν θα σου αναλύσω ούτε τις προδιαγραφές, ούτε τις "παρέες" που απαιτούνται ούτε το ανθρώπινο δυναμικό. Τεχνοκρατικά θα σου πω ότι δεν πας να ανταγωνιστείς κάποιους που κάνουν κάτι επί 20+χρόνια. Δημιουργείς κάτι νέο. Η περιοχή δεν έχει ούτε καν σοβαρά μαγαζιά, ξενοδοχεία για να μην πω για έμψυχο δυναμικό. Το γιατί; Γνωστή κουβέντα τα ξέρουμε και τα αποδεχόμαστε όπως φαίνεται και από τις εθνικές και τοπικές εκλογές. Φυσικά υπάρχουν παρέες που προσπαθούν. Όχι όμως στα Σέρβια. Μέχρι και τον στίβο κατέστρεψαν, μέχρι και τον Τιτάνα. Το τουρκικό σχολείο σαπίζει. Οι άξιοι συμπολίτες μας αλλά και υπάλληλοι είναι στο κυνήγι. Να σου πω ότι από χωριό της περιοχής κατάγεται κ άνθρωπος με τεράστιο έργο στην διαχείριση πολιτιστικών events δημιουργία τους. Κανείς ουδέποτε τον προσέγγισε.

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Νομίζω μιλάμε παράλληλα. Δε βγάζει κάπου η συζήτηση. Την καλημέρα μου

Το Προφίλ μας