Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Tις συνέπειες ενδεχόμενης διακοπής κυκλοφορίας στην υψηλή γέφυρα Σερβίων θα μελετήσει το ΚΕΠΕ

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Κέντρου

Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο ερευνητής του ΚΕΠΕ Πρόδρομος Προδρομίδης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν προς συζήτηση τα θέματα που είχαν αναδειχθεί κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στη Δυτική Μακεδονία και ζητήθηκαν εγγράφως από τον Περιφερειάρχη. Μεταξύ των θεμάτων αυτών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υψηλή γέφυρα Σερβίων, για την οποία συμφωνήθηκε ο χρόνος και η μεθοδολογία της έρευνας σχετικά με τις συνέπειες ενδεχόμενης διακοπής κυκλοφορίας αν απαιτηθεί αποκατάσταση ζημιών. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΠΕ θα συντάξει το απαραίτητο ερωτηματολόγιο και θα ακολουθήσει συνάντηση με την Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια.

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η χρηματοδότηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας της δημοτικής οδού Αγίου Παντελεήμονα στο Δ. Αμυνταίου – Άρνισσας Δ. Έδεσσας ενώ τέθηκε και το ζήτημα της αποκατάστασης των κατολισθήσεων και καθιζήσεων κατά μήκος του οδικού τμήματος Ρύμνιο – Τριγωνικό. Ο Υφυπουργός ζήτησε την επικαιροποίηση της υποβληθείσας πρότασης με τη μορφή υποέργων και τη δυνατότητα τμηματικής υλοποίησης.

Τέλος, συζητήθηκε η αντιμετώπιση του προβλήματος καθιζήσεων στην περίμετρο των ορίων του ορυχείου της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια, το οποίο καθιστά επικίνδυνη την πρόσβαση των κτηνοτρόφων και άλλων πολιτών στην περιοχή. Συμφωνήθηκε να αποσταλεί προεκτίμηση προϋπολογισμού για τα αναγκαία έργα προστασίας και αποκατάστασης, ενώ θα ακολουθήσει πρόσκληση χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια ή το Δήμο Σερβίων.

Γιάννης Κωσταρέλλαςwww.xronos-kozanis.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ρεζουμέ της όλης συνάντησης ήταν ότι θα πέσουν χρήματα στην περιοχή μας γι’αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να μελετήσει το μοίρασμα τους και γι’αυτό βρέθηκαν και αυτά τα πρόσωπα στο τραπέζι συζήτησης. Για τον Δήμο Σερβίων εκπρόσωπος ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παπαδόπουλος ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο Ελευθερίου για την προεκλογική επίσκεψη του Μητσοτάκη στα Σέρβια. Τώρα θα τον ενημερώσει και για τις χρηματοδοτήσεις και το μοίρασμα αυτών των ποσών. Άντε γεια !

Το Προφίλ μας