Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Ακτοπλοϊκά εισιτήρια απαγορευτικά για τη μέση ελληνική οικογένεια»

Τη δυσάρεστη έκπληξη που βιώνουν όλοι όσοι φέτος το καλοκαίρι επιχειρούν να εκδώσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια,με τις τιμές να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, με Ερώτηση -  Α.Κ.Ε. που κατέθεσε μαζί με άλλους 27 Βουλευτές.

ΗΚυβέρνηση τίθεται προ των ευθυνών τηςγια έναν ακόμα τομέα όπου τα ολιγοπώλια κάνουν “πάρτι”, με κυρίαρχη παρουσία δύο ισχυρώνεταιρειών, σε ένα τοπίο που καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση στα νησιά του εγχώριου τουρισμούκαι τις διακοπές “όνειρο θερινής νυκτός” για έναν στους δύο Έλληνες.

Στην Ερώτηση παρατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία για την ιλιγγιώδη εκτίναξη των εισιτηρίων εν συγκρίσει με το 2019, με περιπτώσεις όπου η αύξηση ξεπερνά το 40% και φθάνει έως και60%. Ταυτόχρονα, παρέχονται συγκριτικά δεδομένα με άλλες Χώρες. Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι «στη διαδρομή Όσλο – Κοπεγχάγη, που είναι οριακά μεγαλύτερη από τη διαδρομή Πειραιάς – Ρόδος, μια τετραμελής οικογένεια με εσωτερική καμπίνα και αυτοκίνητο ταξιδεύει με 696 ευρώ, όταν στην Ελλάδα για την αντίστοιχη διαδρομή το κόστος ανέρχεται σε 1.105,50 ευρώ. Με άλλα λόγια, πληρώνουμε 58,8% ακριβότερα από τους Βορειοευρωπαίους για μια διαδρομή οριακά έστω μικρότερη».

Εγείροντας σειρά παραμέτρων που συνθέτουν το πρόβλημα, το ΠΑΣΟΚ ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από την Κυβέρνηση, όπως:

·         το χρόνο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου τιμών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες,

·         τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων και των παραβάσεων που εντοπίστηκαν,

·         την Επιστολή του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού,

·         τις ενέργειες για την καταπολέμηση φαινομένωναισχροκέρδειας,

·         τις αυξήσεις τιμών στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ.,

·         τον προσδιορισμό συντελεστών των στοιχείων του κόστους των μεταφορών, καθώς και τα επίπεδα συνδεσιμότητας και ανεκτού ναύλου για τα νησιά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτετο πλήρες κείμενο της Ερώτησης εδώ:https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12630941.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας