Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Στον απόηχο των Ευρωεκλογών.


του Βασίλη Μαγκλάρα

   Ένα είναι σίγουρο, στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» και της αντρειωμένης πικραλίδας, οι Ευρωεκλογές ανέδειξαν την αυταπάτη της Ευρώπης. Με οδηγό το «ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης», ο Ευρωπαίος πολίτης της εν λόγω χώρας, άδραξε τα αντηλιακά του, τους στιγμιαίους καφέδες του και ρίχτηκε στη μάχη της ξαπλώστρας. Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του απέναντι στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες, ΑΨΗΦΗΣΕ και ΑΨΗΦΙΣΕ τους τελευταίους ανασταλτικούς του δισταγμούς περί εκλογικών δικαιωμάτων στη συμμετοχική Δημοκρατία, δίνοντας λευκή επιταγή στην ΑΠΟΧΗ.                                  

   Ναι, σου λέω. Ο κος-α, με το ανοιχτό λινό μπλουζάκι που τονίζει τη μελαμψή τους απόχρωση στην ευρωστία του κορμιού τους, δεν σκοπεύουν να χάσουν για τίποτα τη χαλαρή απόλαυση στο παραλιακό ηλιόκαμα, δηλώνοντας εγωιστικά την αδιαφορία τους σε ότι εκλογικά μέλλει να τους συμβεί. Γιατί ο εν λόγω  κος-α, με το ανοιχτό λινό ή και άλλης απόχρωσης μπλουζάκι, ξέρουν πολύ καλά τα πονηρά - μη σου πω και βρώμικα παιχνίδια της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και της κυρίας Φον ντερ Λάιεν από πρώτο χέρι, όπως ακριβώς τους τα αποκάλυψε ο μετανάστης κουνιάδος τους από τις Βρυξέλλες και μια κουμπάρα τους από το Στρασβούργο.

Έχοντας έτσι σαφή γνώση των Ευρωπαϊκών παρασκηνίων αφ’ ενός, αλλά και άνθρωποι με πολιτικό ΕΝΣΤΙΚΤΟ από την άλλη, δεν θα ενδώσουν στους μύχιους σκοπούς της Ένωσης με την ανεκτική ψήφο τους… Αντίσταση λοιπόν, με σαγιονάρα, να την σπάσουμε στην Φον.                                                                                                                                    

   Ναι, σου λέω. Ο υπεύθυνος πολίτης και μάλιστα σε Ευρωπαϊκά ζητήματα αλλά και γενικότερα. Τι γενικότερα λέω; Για τα πάντα και τα «κοάλα» μαζί, από τις τηλεοπτικές «γνώσεις» του φαίνεται. Ο κος – α, πιάνει στασίδι από τα ξημερώματα μπροστά από τις τηλεοπτικές οθόνες και σαν αμούσκευτο σφουγγάρι, ρουφά στη λεπτομέρεια την πρωινάδικη φώτιση. (Εντάξει, την όποια φώτιση, τι να κάνουμε τώρα. Μπορούμε ν’ αλλάξουμε το σερβίρισμα; Όχι. Ε, τότε;). Έχοντας αναπτύξει μια σχέση εξοικείωσης με τους αστέρες τους στην τηλεόραση, ζουν τη δική τους φαντασμαγορία κατηχούμενοι. Δέχονται ως άχραντη την  επικοινωνία που τους προσφέρεται και στέκονται αλληλέγγυοι μαζί τους. Και όταν λέμε αλληλέγγυοι το εννοούμε, διότι το εκφράζει απόλυτα και με διαφορά σε αριθμό ψηφοδελτίων. Έτσι κτίζεται η Ευρώπη των Λαών, η Ευρώπη των ονείρων, η Ευρώπη των ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ και «Μέγας ει Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου». Και περιμένει ο «άλλος» με τα «ντοκτορά», που έχει εντρυφήσει στο Διεθνές Δίκαιο, με μελέτες σε Οικονομικά και Κοινωνικά ζητήματα στο σύγχρονο Κόσμο, να του αναγνωριστεί η Αξία.                                                       

   Ναι, σου λέω. Με όλα αυτά τα κριτήρια και με πολλά άλλα ακόμα που δεν χωρούν στο κείμενο μου για να μην κουράσουν και βαρεθείτε, φροντίσαμε ο καθένας και η καθεμιά με τον τρόπο μας, να περιποιηθούμε την Ευρωπαϊκή μας προοπτική. Την ώρα που η Ευρωπαϊκή οντότητα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενισχυθεί με τα καλύτερα μυαλά των Χωρών που την συνθέτουν, εμείς μεταφράζουμε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, μεμψιμοιρώντας στις κομματικές μας αποδόσεις. Ποιος έχασε και ποιος κέρδισε σε ποσοστά και σε αριθμό ψηφοδελτίων, ήταν η πρεμούρα του πολιτικού μας συστήματος, αδιαφορώντας στο πως θα συμβάλλει η νέα μας Ευρώ - ομάδα στην ανάδειξη των Εθνικών μας θεμάτων και στις αξίες των Ευρωπαϊκών κεκτημένων.                                                 

   Ναι, σου λέω. Την ώρα που ζούμε «περιμένοντας τους βαρβάρους»… Την ώρα που Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες κτυπούν την πόρτα μας,  με δυο πολέμους στη γειτονιά μας . Ναι. Εμείς, με αδικαιολόγητο έλλειμμα ενσυνείδητης σκέψης, ανοίγουμε την κερκόπορτα στις ακροδεξιές καρικατούρες που ελλοχεύουν στις αστικές Δημοκρατίες μας, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τον Πολιτισμό μας, αλλά και τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά μας.                                                                                             

Μαγκλάρας Βασίλης 3/7/2024                                                                                                                           magklarasvas@yahoo.gr                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας