Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Έκκληση για ορθή χρήση νερού κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Ο Δήμος Σερβίων απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλους τους δημότες για την ορθολογική χρήση του νερού, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται στην περιοχή μας. Ο καύσωνας που διανύουμε προκαλεί αυξημένη κατανάλωση νερού, γεγονός που ασκεί πίεση στο σύστημα ύδρευσης του Δήμου.

Για να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού για όλες τις ανάγκες, παρακαλούμε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες:

·         Περιορίστε το πότισμα των κήπων και των χλοοτάπητων: Προτιμήστε το πότισμα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να μειώσετε την εξάτμιση.

·         Αποφύγετε το πλύσιμο αυτοκινήτων: Χρησιμοποιήστε νερό μόνο για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες καθαρισμού.

·         Επιδιορθώστε τις βρύσες ή τα καζανάκια που στάζουν: Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά από βρύσες που στάζουν.

·         Ενημερώστε για διαρροές: Εάν παρατηρήσετε διαρροές σε δημόσιους χώρους, ενημερώστε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η συνεργασία σας θα συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της επάρκειας νερού για τον δήμο μας και θα βοηθήσει να περάσουμε τον καύσωνα με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ακούσατε ο δήμος να ανοίγει για τους πολίτες κάποιο κτήριο με κλιματιστικό;
Έλα ένα αστείο είπαμε!

Ανώνυμος είπε...

Και άλλα χρόνια έκανε καύσωνες αλλά τα Σέρβια δεν είχαν πρόβλημα με το νερό. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι τις βραδινές ώρες σταματάνε οι αντλίες νερού που τροφοδοτούν τις δεξαμενές του Δημαρχείου και του Αγίου Παντελεήμονα και έτσι μετά τα μεσάνυχτα κόβετε ολικά και το νερό στο σύνολο της πόλης των Σερβίων. Ερώτηση προς την ανύπαρκτη αντιπολίτευση: Ποιος έχει δώσει εντολή τα μεσάνυχτα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας οι αντήλιες σε Προσήλιο και Άγιο Παντελεήμονα? Ποιος αυθαίρετα και χωρίς σχετική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου κόβει το νερό στην πόλη? Πέρσι τέτοια εποχή ο Ελευθερίου διαφήμιζε τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θεάματος και άρτου που τις χρηματοδότησε από τον τοπικό πόρο. Σήμερα κάνει έκλυση στους δημότες χωρίς ντροπή να περιορίσουν την χρήση νερού που αναγκαστικά λόγο του καύσωνα αυξάνεται συνεχώς. Δεν είναι σε θέση οικονομικά πλέον ούτε μία εφεδρική αντήλια να προμηθευτεί για να έχει επάρκεια νερού ο δήμος, ενώ σπατάλησε 250.000 ευρώ από τον τοπικό πόρο, χρήματα όλων των δημοτών καθαρά για προεκλογική εκστρατεία. Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν μπορείτε να δώσετε νερό στον κόσμο παραιτηθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γινει με την παρανομη συνδεση νερου που βρεθηκε στην Λαβα χθες

Ανώνυμος είπε...

Τα Σέρβια κορακιάζουν από νερό και ο Δήμαρχος αναλύει τα διαγράμματα ροής νερού που του δίνει η τηλεμετρία μέσα από το fb λες και απευθύνεται σε μαθητές φροντιστηρίου. Κανένα απολύτως όφελος δεν έχει ο Δήμος από το σύστημα τηλεμετρίας, απλά ο Ελευθερίου βρίσκει ένα πάτημα για να μπορέσει να δικαιολογήσει τις αδυναμίες αυτής της δημοτικής αρχής να δώσει εναλλακτική λύση που κατασπατάλησε χρήματα του τοπικού πόρους σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κάνοντας ουσιαστικά προεκλογικό αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι άσχετοι! Η αυτού εξοχότης ο δήμαρχος Σερβίων σαν επιστήμονας ξέρει εσείς δεν ξέρεται.

Το Προφίλ μας