Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Τα 5 πιο βρώμικα σημεία μέσα σε ένα αεροπλάνο

Εκατομμύρια επιβάτες πετούν καθημερινά σε όλο τον κόσμο, φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι μόνο τις ΗΠΑ, κάθε μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Αυτά τα αεροπλάνα πρέπει να γυρίζουν γρήγορα στα αεροδρόμια και ενώ τα αναρίθμητα συνεργεία καθαρισμού

κάνουν ό,τι μπορούν για να καθαρίσουν κάθε θέση πριν μπουν οι επόμενοι επιβάτες, μερικές φορές τα πράγματα μπορεί να ξεχαστούν ή να παραμείνουν λίγο βρώμικα από πτήση σε πτήση. Και, σύμφωνα με τους αεροσυνοδούς, που μίλησαν στο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure, υπάρχουν μερικά σημεία που μπορεί να θέλετε να αποφύγετε ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό χεριών αφού τα ακουμπήσετε.

Αυτά είναι πέντε από τα πιο βρώμικα μέρη σε ένα αεροπλάνο.

Κάρτες Οδηγιών

«Το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροπλάνο είναι η κάρτα οδηγιών ασφαλείας στην τσέπη του καθίσματος», μοιράστηκε με το Travel + Leisure η Josephine Remo , αεροσυνοδός και ταξιδιωτική blogger. Και ενώ η Remo σημειώνει ότι τα ατομικά τραπεζάκια συνήθως καθαρίζονται, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις κάρτες οδηγιών.

Έτσι, μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση των οδηγιών ασφαλείας, φροντίστε να βάλετε λίγο απολυμαντικό χεριών – ή ακόμα καλύτερα, σκουπίστε την κάρτα οδηγιών με ένα υγρό μαντηλάκι για να σώσετε εσάς και τους μελλοντικούς επιβάτες από τυχόν μικρόβια.

Ντουλάπι πάνω από το κάθισμα

Η Remo υποστηρίζει ακόμη ότι, είναι σημαντικό είτε να καθαρίσετε τα χέρια σας, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για να ανοίξετε τα ντουλάπια πάνω από το κάθισμα σας, καθώς «αγγίζονται από πολλούς ανθρώπους» και «σπάνια καθαρίζονται». Αν και είναι δύσκολο να τα αποφύγετε, μόλις τοποθετήσετε τη χειραποσκευής σας, χρησιμοποιήστε απλά κάποιο απολυμαντικό χεριών για άλλη μια φορά.

Τραπέζι μπροστά από το κάθισμα

Η Sue Fogwell, αεροσυνοδός με εμπειρία άνω των δύο δεκαετιών δίνει συμβουλές για τα ατομικά τραπεζάκια. «Αρκεί να πούμε ότι είναι καλή ιδέα να σκουπίσετε καλά το τραπέζι σας μόλις επιβιβαστείτε, ειδικά πριν φάτε». Η Φόγκγουελ δεν είναι η μόνη που μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες. Μια παλαιότερη μελέτη από την Travelmath έδειξε ότι τα τραπέζια μπροστά από τα καθίσματα είχαν σχεδόν οκτώ φορές περισσότερα βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα από το δεύτερο πιο βρώμικο μέρος: το κουμπί εξαερισμού πάνω από το κεφάλι.

Καλύμματα καθισμάτων

«Τα καλύμματα των καθισμάτων δεν αντικαθίστανται ή καθαρίζονται πάντα», πρόσθεσε η Φόγκγουελ, εξηγώντας ότι θα αντικατασταθούν ή θα καθαριστούν μόνο εάν έχει γίνει κάποια αναφορά ή παράπονο. Αλλά ακόμα και τότε, αν για παράδειγμα γίνει ένα παράπονο κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν μπορεί να γίνει κάτι. Για όσους δεν μπορούν να αντέξουν τη σκέψη ενός βρώμικου καθίσματος, υπάρχουν πολλά καλύμματα καθισμάτων μίας χρήσης στην αγορά, που μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα.

Λαβές μπάνιου

«Οι τουαλέτες καθαρίζονται τακτικά, αλλά οι κλειδαριές και τα χερούλια στις πόρτες δεν καθαρίζονται», εξήγησε η Josephine Remo . Για αυτόν τον λόγο, σημειώνει ότι «Είναι καλή ιδέα οι επιβάτες να χρησιμοποιούν απολυμαντικό χεριών αφού τοποθετούν τις αποσκευές τους, βάζουν οτιδήποτε στην τσέπη του καθίσματος μπροστά τους και πηγαίνουν στην τουαλέτα».

 

 Πηγή: news247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας