Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

28 Σεπτέμβρη ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό -τουρισμό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα για την υγείατη ζωή και τα

δικαιώματά μας»

Όλοι στη παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Κοζάνηςτη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 11:00πμ

Η αγωνιστική στάση δεκάδων σωματείων και χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού και Επισιτισμού τους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έδωσε στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία το μήνυμα ότι είμαστε όρθιοι και δυνατοί.

Ότι μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κόντρα στην τρομοκρατία, την απογοήτευση, την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που σπέρνουν τα καλοπληρωμένα τους παπαγαλάκια στα μέσα ενημέρωσης.

Ότι οι μικρές και μεγάλες νίκες έρχονται όταν μπροστά βάζουμε τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα.

Ότι όταν ενωμένοι παλεύουμε, κανείς δεν μπορεί να παίξει με τις αγωνίες μας και τις προσδοκίες των οικογενειών μας για μια καλύτερη ζωή.

Τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας. Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Οι τουριστικοί όμιλοι, που έχουν ήδη στην τσέπη τους δεκάδες ΠΝΠ και μυριάδες χρηματοδοτικά προγράμματα, έχουν βάλει πλώρη να αποτελειώσουν αυτό που τους εμποδίσαμε να κάνουν μέχρι σήμερα: Να υποτάξουν στα δικά τους σχέδια, για να αυξηθεί ξανά η κερδοφορία τους, την ανάγκη μας για ένα εισόδημα που να επιτρέψει την επιβίωση των οικογενειών μας. Η μισοδουλειά - μισοζωή είναι η μεγαλύτερη προϋπόθεση για να ξαναπάρουν πάλι τα κέρδη τους τον ανήφορο.

Να, γιατί η κυβέρνηση τους υπόσχεται νέο αντιασφαλιστικό νόμο, μονιμοποίηση της "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ", παράταση των αναστολών των συμβάσεων, αλλά και νέες ιδιωτικοποιήσεις σε νερό και Ενέργεια, νέα φορολογικά βάρη για τον λαό.

Το ότι δεν έμειναν στο δρόμο οι εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί συνάδελφοι χωρίς καμιά στήριξη, χωρίς να χάσουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης, κάτι που έγινε μετά από δύσκολους και μαζικούς αγώνες, δεν μας αρκεί.

Η εξέλιξη της πανδημίας, το κλείσιμο των εποχικών επιχειρήσεων, το άνοιγμα των σχολείων κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους.

Η επόμενη μέρα, μετά το πρόωρο τέλος μιας κουτσής τουριστικής σεζόν, θα είναι εφιαλτική αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια τα δικά μας, αν δεν απαιτήσουμε να προστατευτεί το εισόδημα, η υγεία και ασφάλεια, η δική μας και των παιδιών μας.

Ο κορονοϊός έφερε γρηγορότερα μια νέα οικονομική - καπιταλιστική κρίση την οποία η μεγαλοεργοδοσία θα φορτώσει ξανά στους εργαζόμενους και στα φτωχά στρώματα.

Τα κοράκια των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών έχουν κατσικωθεί μέσα, γύρω και πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζοντας να διεκδικήσουν τη λεία τους. Οι συμφωνίες που έκανε η κυβέρνηση κι αυτές που θα ακολουθήσουν, όχι μόνο δεν απομακρύνουν το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης, αλλά αντίθετα το φέρνουν όλο και πιο κοντά. Δεν πρέπει να υπάρξει στην εργατική τάξη κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

 

Τώρα είναι η ώρα!

 

Να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας που είναι ανεξάντλητες. Είμαστε οι πολλοί που δίχως εμάς δεν θα υπήρχε ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφέ, μπαρ, κέτερινγκ. Είμαστε οι πολλοί που όταν σκεφτόμαστε, συζητάμε και αποφασίζουμε να μπούμε στη μάχη, κανείς δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει.

Έχουμε τα συνδικάτα, τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς που πρέπει και μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα μας, κόντρα στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, αφήνοντας πίσω όλους αυτούς που θέλουν το εργατικό κίνημα φιμωμένο, αφοπλισμένο, να τρέχει πίσω από τους στόχους και τις επιλογές των επιχειρηματικών ομίλων.

Να πάρουμε επάνω μας την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, μακριά από ομάδες επιχειρηματιών που καλούν σε "συλλαλητήρια" και "κινητοποιήσεις" που δεν έχουν σε τίποτε να κάνουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης στον Επισιτισμό - Τουρισμό, στις 28 Σεπτέμβρη 2020 με παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Κοζάνης στις 11:00πμ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη των εργαζόμενων για τη συνέχιση του αγώνα στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου

 

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας