Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ: Ο αγώνας των μαθητών είναι υπόθεση όλων Όταν οι νέοι αγωνίζονται υπάρχει ελπίδα

 Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης στην μόρφωση και την υγεία.

Το βασικό τους αίτημα για μάθημα με ασφάλεια είναι πέρα για πέρα δίκαιο

και βάζει το πρόβλημα του ξεπεράσματος της πανδημίας πέρα από την ατομική ευθύνη.

Τα αιτήματα τους δείχνουν ωριμότητα και ευθύνη για την προστασία τη δική τους αλλά και του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Η σημερινή κυβέρνηση, που όπως και οι προηγούμενες απογύμνωσαν το δημόσιο σχολείο, είχε όλο το χρονικό περιθώριο μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές, αίθουσες διδασκαλίας κλπ, να εξοπλίσει με τα απαραίτητα αντισηπτικά και καθαριστικά όλες τις σχολικές μονάδες για να γίνεται με ασφάλεια το μάθημα.

Οι ελλείψεις που παρουσιάζονται είναι εγκληματικές:

Ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ θα έπρεπε να είναι πλέον πολύ περισσότεροι από πέρυσι.

Ελλείψεις σε αίθουσες καθώς συνωστίζονται 25 άτομα ενώ θα έπρεπε να είναι μέχρι 15.

Ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας που είναι απαραίτητο για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους κλείστηκαν για μήνες στα σπίτια τους για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την πανδημία και όχι για να εξυπηρετήσουμε την κερδοσκοπία των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν πάρτι κερδών σε βάρος όλων μας.

Όσο για την υποκίνηση των καταλήψεων, εάν η κυβέρνηση θέλει να δει ποιος τις υποκινεί, ας κοιταχτεί στον καθρέπτη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλο το λαό να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών. Να κλείσουν τα αυτιά τους στον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που θέλουν να στρέψουν την αντιπαράθεση πότε στην μάσκα και την ατομική ευθύνη και πότε στο χάσιμο του μαθήματος. Πρέπει να βγουν συμπεράσματα.

Την ίδια τακτική ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για όλες τις κινητοποιήσεις κτυπώντας ανελέητα τα δικαιώματα και τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Όπως και με τα ψευτοδιλήμματα προσπαθεί να ξηλώσει το λιγνίτη βυθίζοντας μια ολόκληρη περιοχή στη ανεργία και τη φτώχια.

Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών και των εγγονών μας και ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.   

 

Πτολεμαΐδα 30/09/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας