Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ν. Κεραμέως: Από αύριο υποχρεωτική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα σχολεία υπό κατάληψη-Απουσίες στους απόντες μαθητές

Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών χολικών εορτών, τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων 

Εντολή να ξεκινήσει από αύριο κιόλας  υποχρεωτική  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 

για όλους τους μαθητές που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη , έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

“Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους” δήλωσε η υπουργός Παιδείας .

Πατήστε εδώ για να δείτε τι ορίζει η εγκύκλιος για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση .

Απουσίες στους απόντες μαθητές

Σε ερώτηση του esos εάν θα καταγράφονται απουσίες στους απόντες μαθητές από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας μας απάντησε:

“Ο εκπαιδευτικός θα ελέγχει την παρουσία των μαθητών της τάξης του και θα  καταγράφει τους παρόντες και απόντες, που σημαίνει ότι θα καταγράφονται απουσίες στους απόντες" .

Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών

Σχετικά   με τα μαθήματα που χάνονται λόγω καταλήψεων η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε: “Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων”..

Η υπουργός τόνισε ότι είναι “Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία” και το ξεκαθάρισε: “Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση”.

Τι προβλέπεται για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η σχετική νομοθεσία για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση προβλέπει τα εξής:

Παρέχεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και υπό τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και την έκταση που αποφασίζονται κατά περίπτωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν διά ζώσης την εκ- παιδευτική διαδικασία είτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης ή εκ περιτροπής λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός.

 Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας