Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΕΕΕΝ: Δίκαιος και επιβεβλημένος ο αγώνας των ιδιοκτητών φορτηγών και εργαζομένων ενάντια στην απολιγνιτοποίηση.

Το ΔΣ του ΣΕΕΕΝ χαιρετίζει τον αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών της περιοχής μας που υπέστησαν ήδη τις πρώτες συνέπιες ενός βάρβαρου σχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει ως στόχο να μας εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο.

 

Σήμερα προβάλει πιο έντονα ανάγκη για κοινή συμπόρευση των εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά και γενικότερα όλων των εργαζομένων της Δυτικής Μακεδονίας με τους μικρούς επαγγελματίες που μας ενώνουν πολλά ενάντια στην απολιγνιτοποίηση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ζούσαμε από κοινού στα ορυχεία τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, τα βάρβαρα ωράρια, το υψηλό βαθμό επικινδυνότητας στην εργασία μας. Τώρα με το Master Plan και όλα τα υπόλοιπα σχέδια που έχουν ετοιμάσει θα χάσουμε ακόμα περισσότεροι τις δουλείας, οι όποιοι συνάδελφοι θα εργάζονται με ακόμα χειρότερους όρους από σήμερα.

 

Χρειάζεται εργαζόμενοι και επαγγελματίες οδηγεί να παλέψουμε από κοινού ενάντια σε αυτήν την πολιτική μόνο ενωμένοι μπορούμε να καθυστερήσουμε, να εμποδίσουμε στα σχέδια τους, με μαζικούς αγώνες που κανείς δεν θα περισσεύει. Το πλαίσιο πάλης του ΣΕΕΕΝ απευθύνετε και στους επαγγελματίες οδηγούς και τους καλεί σε κοινό αγώνα ώστε:

 

- Να μην κλείσει κανένας σταθμός και κανένα ορυχείο της ΔΕΗ Α.Ε. Όχι στο κλείσιμο των υπόλοιπων ορυχείων στην περιοχή. Όχι στο σχέδιο της απολιγνιτοποίησης.

 

- Να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενων. Όχι στις μειώσεις μισθών και τα εξαντλητικά ωράρια. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 

- Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στελέχωση και προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,  κανένα κλείσιμο ιατρείου.

- Να γίνει ολοκληρωμένη αποκατάσταση του περιβάλλοντος, με αποκατάσταση και παράδοση των εξορυγμένων εκτάσεων με ευθύνη της ΔΕΗ Α.Ε.

- Να παλέψουμε για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό.

 

 

 

 

 

 

Πτολεμαΐδα 29.9.2020

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας