Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Καλλιόπη Βέττα: Εισηγήσεις σε νομοσχέδια για κυρώσεις διεθνών συμβάσεων συνεργασίας στον αθλητισμό

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα ήταν η εισηγήτρια στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τριών νομοσχεδίων που αφορούν κυρώσεις διεθνών συμβάσεων της Ελλάδας στον τομέα του αθλητισμού με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και την Βουλγαρία.


Αρχικά, η κ. Βέττα επεσήμανε το παράδοξο της μη κατάθεσης στη Βουλή, των διεθνών συμφωνιών για τη Βόρεια Μακεδονία. Όπως τόνισε, η παραπλάνηση και η διγλωσσία της ΝΔ, η οποία δηλητηρίασε και δίχασε για ψηφοθηρικούς λόγους τη χώρα, θα βρει σύντομα το οριστικό της τέλος παρά τις καθυστερήσεις στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση.


Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των συμβάσεων, αναδεικνύοντας τα σημεία που χρήζουν προσοχής και εμβάθυνσης, όπως για παράδειγμα ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η προώθηση του εκδημοκρατισμού και η ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στον αθλητισμό.


Επίσης, η κ. Βέττα, ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που είχε υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμιση και την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού αναφέροντας, εκτός των άλλων, τις συνέργιες με τις διεθνείς ομοσπονδίες, την ανασύσταση αρμόδιου τμήματος διεθνών σχέσεων στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την υλοποίηση εκατοντάδων δράσεων μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος BE ACTIVE, την δημιουργία της διεθνούς έκθεσης για τον αθλητισμό SPORTS EXPO στη Θεσσαλονίκη και την οικονομική και θεσμική στήριξη των διακριθέντων αθλητών.


Κλείνοντας, ανέφερε τα εξής: «Ελπίζω, να πάρετε τη σκυτάλη από τα χέρια μας και να συνεχίσετε την ίδια πορεία. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει την ανάγκη να ανοίξει τα φτερά του ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά.

Το χρωστάμε στη νεολαία μας, στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, η οποία τόσο άδικα στοχοποιείται, ακόμα και σήμερα, όταν διεκδικεί καλύτερες συνθήκες μόρφωσης και ζωής».


Παρατίθεται το link της ομιλίας:


https://www.youtube.com/watch?v=4Pdn_H23HkI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας