Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στο «e-ptolemeos.gr»: Σφοδρή κριτική στον Γ. Κασαπίδη για κορωνοϊό, απολιγνιτοποίηση και ΕΣΠΑ: «Είναι σε πολιτικό κώμα- Δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει»

–  «Να ζητήσει άμεσα αναστολή των διαδικασιών απολιγνιτοποίησης»
–  Για το ΠΕΠ: «Δεν φταίνε οι υπηρεσιακοί, αν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του, τον αλλάζεις, ή τον στηρίζεις να την κάνει καλύτερα»

Σφοδρή κριτική στον Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Δυτικής Μακεδονίας εξαπέλυσε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, μιλώντας αποκλειστικά στο «e- ptolemeos» και τους Αντώνη Πουγαρίδη και Ζήση Πιτσιάβα.
Η κα Ζεμπιλιάδου χαρακτήρισε «μπερδεμένο» τον Περιφερειάρχη σε ότι έχει να κάνει με τις έννοιες κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνα, σημειώνοντας πως η δική της παράταξη έφερε το θέμα της επιβολής μέτρων στην Καστοριά για τη μη εξάπλωση της πανδημίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο:
«Στις 13 Μαρτίου πήγα στην Περιφέρεια και δεν υπήρχε καν οργανωμένο στρατηγείο από τον Περιφερειάρχη. Άργησε να αντιδράσει, δεν είναι τιμή για τη Δυτική Μακεδονία ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των κρουσμάτων και των θανάτων».
Παράλληλα σημείωσε πως ο κ. Κασαπίδης έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις, ενώ από μόνος του θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό απαιτώντας από τους ειδικούς άμεσες ενέργειες και παρουσία κυβερνητικών κλιμακίων στην περιοχή. Μάλιστα δε δίστασε να παρομοιάσει τη σημερινή κατάσταση με την εποχή του μεγάλου σεισμού το 1995 και την αντίδραση που έδειξε τότε η τοπική αυτοδιοίκηση:
«Κουκουλόπουλος και Μητλιάγκας απαίτησαν από τους Υπουργούς να νομοθετούν εν κινήσει. Επίταξαν μηχανικούς, εδώ δεν είδαμε καμία αντίδραση από τον Περιφερειάρχη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου έκανε λόγο και για το περιβόητο μηχάνημα του εργαστηρίου μοριακών αναλύσεων το οποίο όπως είπε η Περιφερειακή Αρχή χρησιμοποιεί κάθε φορά που στριμώχνεται «ώστε να ξεπλύνει την ευθύνη».
«Αναστολή των διαδικασιών απολιγνιτοποίησης»
Αναφερόμενη στο κομμάτι της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης, η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, σήκωσε ακόμα περισσότερο τους τόνους σημειώνοντας πως ο Περιφερειάρχης «δεν έχει την ικανότητα να δει μπροστά, ενώ έστειλε και μήνυμα για επιθετική πρωτοβουλία από το Γιώργο Κασαπίδη τον οποίο κάλεσε να ζητήσει άμεσα αναστολή όλων των διαδικασιών για την απολιγνιτοποίηση «καθώς η περιοχή έχει να ασχοληθεί με τις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας».
Παράλληλα χαρακτήρισε «κυβερνητικό Περιφερειάρχη» τον Γιώργο Κασαπίδη, καθώς δεν έχει αντιδράσει στα όσα η κυβέρνηση σχεδιάζει για την περιοχή, ενώ προέβλεψε πως αν συνεχιστεί η ίδια τακτική ο Περιφερειάρχης θα εξελιχθεί στο «μοιραίο άνθρωπο» για τη Δυτική Μακεδονία.
 «Σε πολιτικό κώμα ο Κασαπίδης»
Σκληρή κριτική άσκησε και για τις τακτικές του Περιφερειάρχη σε ότι αφορά την απορρόφηση κονδυλίων από το ΠΕΠ, καλώντας τον να εντάξει όλα τα ώριμα έργα που έχει η Περιφέρεια και έκανε λόγο για «αγωνία του στην εξυπηρέτηση της κυβερνητικού έργου η οποία τον οδηγεί σε αντιστροφή της εικόνας».
Μάλιστα σημείωσε πως η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει, η Περιφέρεια δεν δουλεύει(πολιτικά) και πως όσα λέει ο Γιώργος Κασαπίδης περί «ουρανού που έπεσε στο κεφάλι», είναι η δημιουργία άλλοθι για όσα δεινά έρχονται για την περιοχή:
«Νομίζω πως δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει. Είναι σε πολιτικό κώμα ο Περιφερειάρχης».
Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου μίλησε παράλληλα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας, αλλά και τη σιδηροδρομική Εγνατία για την οποία κανείς δεν ασχολείται.
Κληθείσα να σχολιάσει την χαμηλή απορροφητικότητα του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το τι φταίει είτε πολιτικά είτε υπηρεσιακά για το ότι διαμορφώθηκε έτσι, η κ. Ζεμπιλιάδου αναφέρθηκε στις σαφείς ευθύνες του πολιτικού προϊστάμενου, ο οποίος έχει και την κεντρική ευθύνη: «Ο Περιφερειάρχης αν δει ότι κάτι δεν τρέχει, πχ ιδιωτικές επενδύσεις, πρέπει να το διαπραγματεύεται με την Κοινότητα και το αλλάζει. [..] Η Περιφέρεια δεν δουλεύει, είναι σαν ένα νεκρό σώμα. Η πολιτική ηγεσία κινεί και τους υπηρεσιακούς. Είμαι κάθετα αντίθετη ότι φταίνε οι υπηρεσιακοί, με την έννοια ότι αν ένας υπηρεσιακός δεν κάνει τη δουλειά του, τον αλλάζεις, ή μπορείς να τον στηρίξεις να την κάνει καλύτερα, ή να τον πας κάπου αλλού, ή αν υπάρχουν τα προβλήματα στα κεντρικά υπουργεία τα λύνεις σαν Περιφερειάρχης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας