Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου Μεγαλόπολης έγινε σήμερα μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, των εκπροσώπων των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο, εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλά και του Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων Γιώργου Δαμάσκου.
Από την τηλεδιάσκεψη αυτή προκύπτει η είδηση ότι τις επόμενες ημέρες θα περάσει από το Δ.Σ. της ΔΕΗ μια απόφαση , σύμφωνα με την οποία όσοι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος ηλικίας και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αν αποχωρήσουν οικειοθελώς θα λαμβάνουν μπόνους ποσού 20.000 ευρώ.
Μέχρι σήμερα αν κάποιος εργαζόμενος αποχωρούσε μόνος του έπαιρνε 15.000 ευρώ + 5.000 ευρώ μπόνους, τώρα με την νέα απόφαση θα παίρνει 15.000 ευρώ + 20.000 ευρώ μπόνους σύνολο 35.000 ευρώ.

Τονίζουμε ότι η απόφαση αυτή ισχύει για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στους ΑΗΣ και τα Ορυχεία, των λιγνιτικών κέντρων σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.
Η αρχική σκέψη ήταν η απόφαση αυτή να ισχύει μόνο για τις μονάδες της Μακεδονίας αλλά μετά από παρέμβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων και της ΓΕΝΟΠ αποφασίστηκε να ισχύει και για την Μεγαλόπολη.
Σκοπός της απόφασης αυτής είναι, πρώτον η μείωση του κόστους της λιγνιτικής παραγωγής και δεύτερον η μείωση των δαπανών για τη μισθοδοσία της επιχείρησης.
kafeneio-megalopolis.gr