Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα, 530 τα συνολικά - Έκλαψε ο Τσιόδρας

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν συνολικά 35 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 530. 
Τα 98 από τα κρούσματα από αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή προέλευσης
Συνολικά 8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί για τον κορωνοϊό.
100 ασθενείς νοσηλεύονται, από αυτούς 18 είναι διασωληνωμένοι.
Είναι μια σοβαρή νόσος, μια σοβαρή πνευμονία. Η πλειoνότητα των νοσηλευομένων το 79% έχει πολλά υποκείμενα νοσήματα. Οι συμπολίτες μας
που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 13 (12 άνδρες και μία γυναίκα). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανάτων είναι τα 76 έτη.
Η ανοσία των πολλών που θα προστατεύσει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν ύπουλο εχθρό.
«Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι ο αγώνας για τη διάσωση και επιβίωση των μανάδων, των πατεράδων, των γιαγιάδων και των παππούδων μας.
Οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.
Ένα από τα κύρια διασποράς της νόσου θα είναι και οι νοσοκομειακές δομές της χώρας. Δεν πρέπει οι πολίτες να συρρέουν μαζικά στις νοσοκομειακές δομές της χώρας. Τα νοσοκομείας μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως χώρους ιερούς, ως γιατρούς της ζωής και όχι του θανάτου, καθώς δίνουν μια σκληρή μάχη. 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει η ανάγκη να διαφυλάξουμε τις μάσκες υψηλής προστασίας. Μετά λύπης, διαπιστώνω πως το θέμα του κορωνοϊού περνάει σε επίπεδο αντιπαραθέσεων. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. 
Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας, δεν θέλουμε εκατόμβες νεκρών, υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας