Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για να συζητηθούν μόνο θέματα που επείγουν, με αφορμή τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας που θα γίνει την Τετάρτη 1 Απριλίου.

Προς:
·         Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: “Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για να συζητηθούν μόνο θέματα που επείγουν, με αφορμή τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας που θα γίνει την Τετάρτη 1 Απριλίου.”

Κοινοποίηση:
·         Στον κ. Δήμαρχο
·         Στους Επικεφαλής των παρατάξεων και στους δημοτικούς συμβούλους


Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει το δικαίωμα να πραγματοποιούνται δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια. Σαν Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.ΣΥ.) αποδεχόμαστε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις για θέματα που σχετίζονται με τη στήριξη της δημόσιας υγείας, των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της περιοχής και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου. Εκτός από αυτά τα θέματα δεν θα συμμετέχουμε στη συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων που μπορούν να περιμένουν. Για παράδειγμα πόσο επείγον είναι να συζητηθεί δια περιφοράς το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021 - 2024 (Μ.Π.Δ.Σ.);
Για τη ΛΑ.ΣΥ αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτε άλλο κι εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Η ίδια η ζωή έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο, τι σημαίνει εγκατάλειψη των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας.
Δεν ξεχνάμε ποιοι ευθύνονται και για το πως φθάσαμε ως εδώ. Ένοχοι είναι η ΕΕ και όσοι “πίνουν νερό” στο όνομά της, που θεωρούν την υγεία “κόστος”. Είναι τα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνησαν. Η ΝΔ έκλεισε δομές υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ τις διατήρησε κλειστές. Τα 30.000 κενά νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, δεν δημιουργήθηκαν σήμερα, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους στο να υποχρηματοδοθεί και εμπορευματοποιηθεί η υγεία.
Καλές οι εκκλήσεις για να μείνουμε σπίτι και για ψυχραιμία και σαφώς ανταποκρινόμαστε σε αυτές, ειδικά τώρα που τα πρώτα κρούσματα είναι γεγονός στο Δήμο μας, αλλά πέρα από την “ατομική ευθύνη” του καθενός υπάρχει και η κρατική, η οποία πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει επαρκή μέσα σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές. Άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών και μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων.
Επειδή όπως είπε ο πρωθυπουργός βρισκόμαστε σε πόλεμο ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό, εμείς γνωρίζουμε ότι στον πόλεμο γίνονται επιτάξεις. Επομένως και σε αυτόν τον πόλεμο επιβάλλεται να γίνουν επιτάξεις των μονάδων του ιδιωτικού τομέα κι όχι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα όπως ακούστηκε στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Να γίνει επίταξη του έμπειρου προσωπικού του ιδιωτικού τομέα, των εξοπλισμών τους και να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί σε συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας.
Σ’ αυτόν τον πόλεμο το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να έχει όπλα να καταπολεμήσει τον εχρθρό-ιό (κλίνες, ΜΕΘ, ιατρικό υλικό, αναπνευστήρες, μάσκες, γάντια κλπ). Είναι πρόκληση να υπάρχουν ελλείψεις και οι κλινικάρχες να επιδοτούνται με λεφτά του ελληνικού λαού. Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι από 800€ η κλίνη θα επιδοτηθούν με 1.600€ τη μέρα από τον ΕΟΠΥΥ.
Από τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν δεν πρέπει να ξεχνάμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, που εκτός από τα απαραίτητα μέτρα προστασίας είναι απαραίτητη και η επαρκής στελέχωσή τους. Επίσης θα πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην υπό κατασκευή Μονάδα V, που αποτελεί υγειονομική βόμβα με πάνω από 1.000 εργαζόμενους σε συνθήκες που μπορεί πολύ εύκολα να γίνει διάδοση. Κι αυτό τη στιγμή που υπάρχει το παράδειγμα της Ιταλίας που όπως καταγγέλλεται η διασπορά του ιού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο ότι οι βιομήχανοι και η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας δεν διέκοψαν τη λειτουργία της μεγάλης βιομηχανικής ζώνης του Βορρά.

Απαιτούμε:
·         Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
·         Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
·         Οι πρόσθετες ανάγκες νοσηλείας και κάθε ιατρικής πράξης να ικανοποιηθούν και με την επίταξη υποδομών υγείας στον ιδιωτικό τομέα.
·         Ακόμη και μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τα σούπερ μάρκετ κι άλλα πολυκαταστήματα, αυτά παραμένουν ανεπαρκή με βάση τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε για να υλοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα. Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα, στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, να παλεύουμε για τα αυτονόητα σε συνθήκες προηγούμενων εποχών.
Μπορεί να φοράμε μάσκες για προστασία δικιά μας και των γύρω μας, αλλά δεν μπορούν να μας φιμώσουν. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες σύνθημα μας να είναι: Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί.
Κλείνοντας θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας,  στο ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού και των εργαζομένων της περιοχής και όχι μόνο.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, Χόλμπα Αντωνία
Κυριακή 29/03/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας