Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Στην Κοζάνη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - Συνάντηση με το δήμαρχο, Λάζαρο Μαλούτα και εκπροσώπους φορέων

Συνάντηση είχε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποτελούμενο από τους κ.κ. Ηλιόπουλο, Δελλή και Τσέκου, το πρωί της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020, στο Δημαρχείο.
Το «παρών» στην συνάντηση έδωσαν, ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Στέργιος Γκανάτσιος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, το μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Ευάγγελος Καζάκος, καθώς και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναλύθηκε η υφιστάμενη κατάσταση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το επίπεδο λειτουργίας Νοσοκομείου, οι ανάγκες που υπάρχουν σε υλικά προστασίας, καθώς και η ετοιμότητα για την υποδοχή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ ενημερώθηκαν και για την επερχόμενη λειτουργία της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου,  κάνοντας εφικτή την υποστήριξη ασθενών σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο. Ακόμη, ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΟΔΥ στην υποστήριξη  του αιτήματος για στελέχωση της ΜΕΘ του νοσοκομείου με γιατρούς.
Επιπλέον, μείζον ζήτημα της συζήτησης αποτέλεσε η σημασία και ο ρόλος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης στον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συζητήθηκαν και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις υγειονομικές μονάδες, τον Ιατρικό Σύλλογο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

1 σχόλιο:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

κ.Δήμαρχε,κάθε επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου αυτήν την περίοδο στην περιοχή μας είναι καλή και ευπρόσδεκτη,πρέπει όμως για να είναι αποτελεσματική να δίνει λύσεις στις προτάσεις και τις ανάγκες της περιοχής.Εγώ υπηρετώντας στο Νοσοκομείο Κοζάνης και γνωρίζοντας πολύ καλά από το 1985 την λειτουργία του νοσοκομείου,ως γιατρός του Ε.Σ.Υ. προτείνω να σκύψουν επιτέλους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει σήμερα το Μαμάτσειο. Ανασύσταση τον οργανισμό των θέσεων του Ιατρικού-Νοσηλευτικού-Παραιατρικού και Διοικητικού προσωπικού. Τι κλινικές έχουμε και τι θέλουμε να κάνουμε ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια.Και μετά από αυτά, η λύση είναι μόνον μία.Πλήρη στελέχωση.- Αφού δεν καταφέραμε τόσα χρόνια να διεκδικήσουμε ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο δεν υπάρχει άλλη λύση.-

Το Προφίλ μας