Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μητρ. Σερβίων και Κοζάνης: "20 αιώνες δεν εκόλλησε κανείς από το σώμα και το αίμα του Κυρίου" . Τι λέει για τους τοπικούς άρχοντες, για Δραγασιά και Δαμασκηνιά και για τους ήρωες γιατρούς

από το https://www.orthodoxianewsagency.gr/
«Δεν αμφισβητείται η Θεία Κοινωνία, είκοσι αιώνες δεν κόλλησε κανείς τίποτε από το Σώμα και το Αίμα του Κύριου. Είναι φοβερά αυτά που συμβαίνουν στις ημέρες μας, έχει φτάσει στο κατακόρυφο η απιστία και αμφισβήτηση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.
Εκ παραλλήλου χαρακτήρισε ως μια σύγχρονη «μάστιγα» το ζήτημα του θανατοφόρου κορονοϊού που απασχολεί τους τελευταίους μήνες όλη την υφήλιο.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή πνευματική κρίση προσθέτοντας σε αντιδιαστολή το θαύμα του Αγίου Νικάνορος στην πόλη της Κοζάνης το 1918
όταν σταμάτησε η επιδημία της Γρίπης (σ.σ. Ισπανική Γρίπη) «Η Παναγία μας μας περιμένει, δεν μας εγκατέλειψε ποτέ, εμείς εγκαταλείψαμε Θεό, Παναγία, Αγίους και τα πάντα» λέει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Δύο χωριά της Κοζάνης βρίσκονται σε Καραντίνα
Αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω του Κορονοϊού βρίσκονται από τη Δευτέρα σε καραντίνα δύο χωριά, η Δραγασιά και η Δαμασκηνιά του νομού Κοζάνης (σ.σ. ανήκουν στην πνευματική δικαιοδοσία της ΙΜ Σισανίου και Σιατίστης), ενώ έχουν χαθεί και τρεις συνάνθρωποί μας (σ.σ. από τους 6 συνολικά), με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης να μιλά για αυτό το θέμα με έκδηλη συγκίνηση, ενώ καταλήγοντας χαρακτηρίζει ήρωες τους γιατρούς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Ακούστε τη συνέντευξη:

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τι ξερει ο ιερεας απο χημεια και απο ιατρικη;;; Προφανως και μεταδιδεται ο ιος με την θεια κοινωνια!!!

Ανώνυμος είπε...

Eσύ γιατρός είσαι και ξέρεις ότι μεταδίδεται?

Ανώνυμος είπε...

Ο θεός να μας ελεησει ο δεσπότης έχει δίκαιο για ανατρεξτε στην Σπιναλόγκα για να δείτε για τον πατερα Χρύσανθο και ως τώρα εαν δεν είναι όπως τα παρουσιάζει η εκκλησία ας βγουν να μας πουν η ότι η επιστήμη έχει αποδείξει το αντίθετο.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ!!! είπε...

O θεός να μας ελεήσει από θρησκόληπτους σαν και σένα,3:08 μ.μ.Απλουστεύσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα ( κατά πώς σας βολεύει,βολεψάκηδες θρησκόληπτοι, ε θρησκόληπτοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν φοβάμαι να πεθάνω από τον ιό !!! Φοβάμαι να πεθάνω χώρις θεό και θεία κοινωνία!! Αυτό που δεν έχουν καταλάβει μερικοί ότι τούτες τις μέρες τριβή τα χέρια από ικανοποίηση ο διάβολος!!! Πίστη και μόνο πίστη!!! Ο κ.Μητσωτακης έτρεξε να κλείσει τις εκκλησιές για να μην διαδοθεί ο ιός και άφησε ανοιχτές τις τράπεζες τις λαϊκές αγορές τα σούπερ μάρκετ λες και εκεί δεν υπάρχει συνάθροιση!!Ένα έχω να πω ελέησον μας κύριε!!

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρος στη Σπιναλογκα εχει γινει τσιχλα απο το πολυ μασημα. Στη Σπιναλογκα ηταν πολλοι που δεν κολησαν και ΔΕΝ ηταν ιερεις.Υπαρχει και κατι που λεγεται ανοσια και αντισωματα.Και η Θεια κοινωνια, οπως και οι εικονες ειναι συμβολικα.Δεν υπαρχει θεμα απιστιας και αμφισβητισης.ΕΛΕΟΣ. Μετα φοβου και πιστεως μπορειτε να πατε να κοινωνησετε και οι υπολοιποι μετα φοβου και πιστεως να μην παμε...

Ανώνυμος είπε...

Εξαιτίας σας μεταδίδεται ο ιός. Όλος ο κόσμος μέσα εκτός από τους "έξυπνους" πιστούς που πηγαίνουν εκκλησίας. Αν ήταν να γινόταν θαύματα από τον Θεό τότε θα εξαφάνιζε τον ιό! ΠΡΟΦΑΝΏΣ και μεταδίδεται ο ιός με την θεία κοινωνία. Εδώ η ιερά σύνοδος αποφάσισε το κλείσιμο των εκκλησιών!!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς αυτοί που έφεραν τον ιό απά τα Ιεροσόλυμα είναι απιστοι

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη τα λόγια σας πρέπει να τα έχουμε σαν άγιο φυλαχτό.Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έχουμε πίστη στον Θεό όλα θα πάνε καλά.Πρεπει να καταλάβουμε όλοι ότι μιλάμε για την θεία κοινωνία το σώμα και το αίμα του Χριστού ας το καταλάβουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρέπει να τα έχουμε σαν άγιο φυλαχτό.Μιλανε για την θεία κοινωνία το σώμα και το αίμα του Χριστού.Αν έχουμε πίστη δεν φοβόμαστε κανέναν

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ!!! είπε...

Κανε περα ρε θρησκόληπτο. Μονα ζυγα δικα σας, υποκριτες!!! Να σε βαλουμε εσενα κ το δεσποτη πισω απο εναν με κορονοϊο αποδεδειγμενα να κοινωνησετε ,να σου πω εγω. Παλικαρι της ΦΑΚΗΣ!!!Ο ιδιος ο Τσιοδρας ειπε μακρια απο τις εκκλησιες!!!Που ο ιδιος ειναι συντηρητικος,υπερπολυτεκνος και ψαλτης!1 Δεν ειναι ομως ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟς ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Τσιορδας απέδειξε σήμερα για την πίστη που έχει στον θεό με την παρουσία του στην εκκλησία καθώς και η τηλεφωνική συνέντευξη των γονιών του που προσεύχονται στον θεό και το ποσο συχνα κοινωνεί το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι έχουν βιτσια

Ανώνυμος είπε...

Τι ακούω θεέ μου. Και εγώ πιστεύω στον χριστιανισμό. Αλλα δεν είμαι τόσο χαζός που να πιστεύω ότι δεν μεταδίδεται. Εδώ η εκκλησία από μόνη της πήρε την απόφαση να κλείσουν οι εκκλησίες.

Το Προφίλ μας