Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Τριπλός θρίαμβος για τα ελληνικά κουπιά στους Μεσογειακούς Παράκτιας της Πάτρας. Χρυσός ο Γιάννης Πεκόπουλος - Τσικαρδάνης !!!

Τρία μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό και δυο ασημένιο είναι ο σπουδαίος απολογισμός των ελληνικών κουπιών στους 2ουςΠαράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Πάτρα 2019» στα αγωνίσματα της Παράκτιας Κωπηλασίας η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην πλαζ ΕΟΤ της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο και μοναδικό μέχρι στιγμής αφού στους προηγούμενους παράκτιους η Ελλάδα είχε κατακτήσει ένα το κατέκτησε  η τετράκωπος μετά πηδαλιούχου των Ανδρών με τους Πέτρο Μπαλλή-Γιαν.Πεκόπουλο-Τσικαρδάνη-Παν. Υψηλάντη-Μιχ. Καλέντζη-Παν.Γκέκα (Τετραπλό μετά πηδαλ.) που κέρδισε τη Γαλλία σε ενα τελικό που κρίθηκε στο σπριντ . Η ελληνική βάρκα καθοδικούμενη άριστα , όπως και οι υπόλοιπες από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Απόστολο Γκουντούλα και Αντρέα Λυγγερίδη τερμάτισε σε 2.23.03 και νίκησε στον μεγάλο τελικό την Γαλλία που πέτυχε χρόνο 2.27.79 

«Είμαι ευτυχισμένος που πήραμε το χρυσό μετάλλιο. Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα, ειδικά στις στροφές, λόγω αέρα και κυμάτων. Μεγάλη μας τιμή που ήταν εδώ και παρακολούθησε την κούρσα μας ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Υψηλάντης.
Μια κακή στιγμή στέρησε από την  Ζωή Φίτσιου (φωτό κάτω)το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό του σκιφ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε δυναμικά απέναντι στη Γαλλίδα Τζέσικα Μπέρα αλλά κόλλησε στην πρωτελευταία σημαδούρα κι ενώ ήταν μπροστά βρέθηκε να έχει χάσει έδαφος και να παίρνει τελικλά τη 2ηθέση και ασημένιο με χρόνο 3.37.11 ενώ η Γαλλίδα είχε τερματίσει σε 3.13.93.   
«Είμαι πολύ στενοχωρημένη, σκασμένη… Προσπάθησα πολύ, πίστευα ότι μπορώ να πάρω το χρυσό μετάλλιο, αλλά ένα δυνατό κύμα στην κρίσιμη στροφή, με πέταξε πάνω στη σημαδούρα, έχασα πολύτιμο χρόνο και αυτό ήταν…» είπε μετά τον αγώνα της η Ζωή Φίτσιου.
Το δεύτερο ασημένιο και τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας ήρθε από την σκυταλοδρομία (φωτό κάτω) με τα δυο μονά και δυο διπλά ανδρών και γυναικών που τρέχουν εναλλάξ . Η ελληνική σκυτάλη με τις  Ζωή Φίτσιου (μονό),Βαρβ.Στρατή-Ευσ.Πρίγκου (διπλό) και τους Κων/νο Ζηντιρίδη (μονό),Παν.Τσιβόγλου-Κων.Χατζηπατέρα (διπλό) σημείωσε συνολικά χρόνο 12.34.49 σε αντίθεση με την Ισπανία που τερμάτισε σε 11.29.56 και δίκαια αναδείχθηκε Μεσογειονίκης   


Μετά την ολοκλήρωση και των 7 τελικών των αγωνισμάτων της Παράκτιας Κωπηλασίας στην Πάτρα ο Πίνακας των μεταλλίων έχει ως εξής:
1.Γαλλία       4-1-2
2.ΕΛΛΑΔΑ    1-2-0
3.Ισπανία    1-1-1
4.Ιταλία       1-0-2
5.Τυνησία    0-3-0
6.Μονακό    0-0-2
kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας