Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Κομισιόν -Εξελέγη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναδείχθηκε νέα πρόεδρος της Κομισιόν, έπειτα από την ψηφοφορία που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται σε αυτή τη θέση.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συγκέντρωσε 383 ψήφους. Είκοσι δύο ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας- η οποία θα παραιτηθεί από αυτή τη θέση την Τετάρτη- διαδέχεται τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το «ευχαριστώ» της νέας προέδρου της Κομισιόν


Λίγο μετά την ανάδειξή σε νέα πρόεδρο της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε «ευχαριστώ» σε 24 γλώσσες, με ανάρτησή της στο Twitter.


Μητσοτάκης: Θα έχει την πλήρη στήριξή μου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την φον ντερ Λάιεν με ανάρτηση στο Twitter, στην οποία τόνισε ότι η νέα πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει την πλήρη στήριξή του.

«Ειλικρινή συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την εκλογή της ως πρόεδρος της Κομισιόν. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί της για μια Ευρώπη που ενδυναμώνει και προστατεύει. Θα έχει την πλήρη στήριξή μου», έγραψε ο πρωθυπουργός.
Φον ντερ Λάιεν: Ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη

Στις πρώτες της δηλώσεις, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η εμπιστοσύνη που εναποθέσατε σε μένα είναι εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη σας σε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη, από την ανατολή μέχρι τη δύση, από τον νότο στον βορρά. Είναι μεγάλη η ευθύνη και η δουλειά μου ξεκινά τώρα. Ας εργαστούμε μαζί εποικοδομητικά επειδή η προσπάθεια αφορά μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη», είπε η Γερμανίδα

Η Φον ντερ Λάιεν θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου. Εξελέγη με 383 ψήφους (χρειαζόταν 374), έναντι των 422 που είχαν ψηφίσει τον Γιούνκερ το 2014. Οταν ρωτήθηκε για την ισχνή πλειοψηφία, είπε: «Στη δημοκρατία, η πλειοψηφία είναι πλειοψηφία. Πριν από δύο εβδομάδες δεν είχα ακόμη την πλειοψηφία επειδή δεν με γνώριζαν. Υπήρχε ακόμη πολλή δυσφορία αναφορικά με τη διαδικασία του spitzenkadidat. Είμαι πανευτυχής που μέσα σε 13 ημέρες κατάφερα να συγκεντρώσω αυτήν την πλειοψηφία καθώς είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε».
Μέρκελ: Χάνω μια υπουργό, κερδίζω έναν νέο εταίρο

Η Ανγκελα Μέρκελ ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν την φον ντερ Λάιεν, στενή σύμμαχός της και υπουργός Αμυνας μέχρι τώρα.

«Χαίρομαι επειδή μια αφοσιωμένη Ευρωπαία θα γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μολονότι χάνω μια υπουργό, κερδίζω έναν νέο εταίρο στις Βρυξέλλες», έγραψε η Γερμανίδα καγκελάριος στο Twitter.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας