Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

12χρονη διακοσμεί με τους πίνακες ζωγραφικής της, την καρδιολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Από το kozan.gr
Χρωματιστές πινελιές στην καρδιολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης δια χειρός της 12χρονης Πελαγίας Γοτουχίδου!Τρεις πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν το ζωτικότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, την καρδιά, κοσμούν πλέον τον εσωτερικό διάδρομο της κλινικής δίνοντας μια εικόνα διαφορετική!
Η 12χρονη πολλά υποσχόμενη καλλιτέχνης, επέλεξε να ζωγραφίσει και να χαρίσει «τρεις καρδιές» πολύχρωμες θέλοντας να περάσει με τον δικό της τρόπο το μήνυμα της «ζωής» σε ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, συνοδούς και επισκέπτες.
Σχημάτισε με τα πινέλα της, την κεντρική αρτηρία που διοχετεύει αίμα σε όλα τα σημεία του σώματος και τις κοιλότητες, οι οποίες
υποδέχονται από τις φλέβες το αίμα που έχει χρησιμοποιηθεί και το προωθούν στους πνεύμονες όπου επανοξυγονώνεται για να φτάσει ξανά στην κεντρική αρτηρία.
Χρώματα , πολλά χρώματα σχηματίζουν τους μυς της καρδιάς. Το θέμα εκτυπώνεται με μέγιστη λεπτομέρεια και σε κάποια σημεία το κόκκινο είναι πιο έντονο, δείγμα των χτύπων της καρδιάς. Το μπλε γαληνεύει το μάτι και χαλαρώνει την καρδιά ενώ το πράσινο δείχνει ότι η καρδιά αναζωογονείται. Η καρδιά μας στα χέρια της 12 χρονης Πελαγίας !
Υ.Γ Ελάχιστες πινελιές στα έργα έβαλε η μητέρα της, γνωστή ζωγράφος Αφροδίτη Γκρίζη.
Ρεπορτάζ Κατερίνα Μαρκοπούλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας