Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ο δύσκολος γρίφος για Ζέρβα: Πώς κάνεις διοίκηση με 7 στους 49 δημοτικούς συμβούλους;

Μέρα θριάμβου η χθεσινή, μέρα ξεκούρασης η σημερινή για το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Τα πρώτα δύσκολα θα έρθουν  από αύριο όταν θα αρχίσει το παζλ της σύνθεσης της νέας διοίκησης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει σχεδόν τρεις μήνες μπροστά του ώστε να συνθέσει απόψεις και σε ένα πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων να σχηματίσει την διοίκηση του.



Η νέα δημοτική αρχή θα ορκιστεί την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να καταφέρει να κάνει τους 7 δημοτικούς του συμβούλους, τουλάχιστον... 25 για να εξασφαλίζει την ελάχιστη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.


Υπενθυμίζεται πως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από 49 δημοτικούς συμβούλους. Στις φετινές εκλογές εκλέχτηκαν 16 παρατάξεις. Η παράταξη του Ν. Ταχιάου με 11 συμβούλους, των Κ. Ζέρβα, Γ. Ορφανού και Κ. Νοτοπούλου με 7 δημοτικούς συμβούλους έκαστος, των Σπ. Βούγια και Π. Ψωμιάδη με 3 έκαστος, του Σ. Ζαριανόπουλου με 2 σύμβουλους ενώ στο δημοτικό συμβούλιο θα βρίσκονται άλλοι εννέα επικεφαλής παρατάξεων. Οι Π. Λεκάκης, Μ. Κυριζίδης, Χ. Αηδονόπουλος, Μ. Τρεμόπουλος, Αντ. Γαζάκης, Γ. Ρακκάς, Γ. Κουριαννίδης, Γ. Νασιούλας, Β. Μωυσίδης.


Σύμμαχοι στην διοίκηση Ζέρβα αναμένεται να είναι όσες παρατάξεις έδωσαν στήριξη στον δεύτερο γύρο. Χάρης Αηδονόπουλος, Μάκης Κυριζίδης και Πέτρος Λεκάκης θα αποδειχθούν πολύτιμοι συμπαίκτες. Από τις υπόλοιπες "μονοπρόσωπες" δημοτικές παρατάξεις ο Β. Μωυσίδης μπορεί να συμμετέχει στο σχήμα.


Απο κει και έπειτα στην παράταξη του Σπ. Βούγια υπάρχουν ευήκωα ώτα με τον αριθμό να φτάνει τους 13. Αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν συμμαχίες και με τους Γ. Ορφανό και Κ. Νοτοπούλου τότε ο πιθανός αριθμός της νέας διοίκησης θα φτάσει τους 28 δημοτικούς συμβούλους, έναν λιγότερο από όσους ξεκίνησε ο Γ. Μπουτάρης την δεύτερη θητεία του.

Πηγή: rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας