Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

«Nike Zoom Freak 1»: Το παπούτσι του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Σεπόλια-Μιλγουόκι... Θα μπορούσε αυτή η διαδρομή να γίνει ταινία που θα «σπάσει» τα ταμεία. Η’ ακόμη και βιβλίο, σίγουρα best seller. Ετσι, θα γίνει γνωστή παγκοσμίως, αυτή η σπάνια διαδρομή για ένα παιδί που μέσα από τις κακουχίες και τις δυσκολίες, έγινε άνδρας και κατέκτησε τον κόσμο. Διότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την 24η Ιουνίου 2019 έφτασε στο μπασκετικό Έβερεστ. Πολυτιμότερος μπασκετμπολίστας στο NBA, στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Εκεί που παίζουν οι καλύτεροι. Εκεί που ονειρευόταν και ο ίδιος από μικρός να παίξει. Όταν έλιωνε τα παπούτσια που μοιραζόταν με τον
αδερφό του Θανάση λόγω των οικονομικών δυσκολιών της οικογένειας στα ανοιχτά των Σεπολίων και στο κλειστό του Ζωγράφου.
Και φτάσαμε τώρα, ο Γιάννης στα 25 του (τα κλείνει τον Δεκέμβριο) να έχει το δικό του παπούτσι. Το «Nike Zoom Freak 1». Για να φορούν μικρά παιδιά και μεγαλύτεροι σε όλο τον πλανήτη, το παπούτσι που φέρει την δική του υπογραφή. Και όπου «υπογραφή», βάλτε όλη τη ζωή του... Η δικιά του περπατησιά στη ζωή.


Η οικογένεια πάνω στα «Nike Zoom Freak 1» του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Στο κάτω μέρος του παπουτσιού υπάρχει η φράση «Είμαι η κληρονομιά του πατέρα μου...» αφιερωμένη στον πατέρα του Τσαρλς τον οποίο έχασε τον Σεπτέμβριο του 2017. Στην γλώσσα του παπουτσιού δεσπόζει το «Α» από το επώνυμο του, ενώ στο πίσω μέρος χαμηλά έχει τα ονόματα των τεσσάρων αδερφών του «Φράνσις, Θανάσης, Κώστας, Αλεξ» και πιο ψηλά το «34», το νούμερο της φανέλας του στους Μιλγουόκι Μπακς.
Δεν θα μπορούσαν βεβαίως να απουσιάζουν τα ονόματα των γονιών του. Δεξιά χαμηλά υπάρχουν τα ονόματα του αείμνηστου πατέρα του Τσαρλς και της μητέρας-στήριγμα της ζωής του, Βερόνικα. Στο μπροστινό μέρος το ψευδώνυμο που τον ακολουθεί από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το «Freak», που για τους Αμερικάνους σημαίνει «φαινόμενο». Γιατί ο Γιάννης είναι «Greek Freak», το «ελληνικό φαινόμενο» που κατακτά τον πλανήτη.



Το παπούτσι της Nike που προτιμά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Το μαύρο παπούτσι είναι το βασικό μοντέλο της σειράς «Nike Zoom Freak 1». Ομως για τον Γιάννη ξεχωρίζει το λευκό με τις χρυσές λεπτομέρειες. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο του πατέρα Τσαρλς, που έχει φύγει από την ζωή και έχει πάνω τα αγαπημένα του χρώματα: το λευκό, το κόκκινο και το χρυσό.

Η τιμή του πρώτου παπουτσιού του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι στα 120 δολάρια στις ΗΠΑ, αν και ακόμη δεν έχει τεθεί στη διάθεση του κοινού προς αγορά. Όπως ακόμη είναι άγνωστο πότε και σε ποια τιμή θα έρθει στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση η Nike θα θέλει να είναι όλα... έτοιμα τον προσεχή τον προσεχή Σεπτέμβριο. Τότε που ο Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στην Κίνα, μια τεράστια αγορά παγκοσμίως, για το Μουντομπάσκετ 2019 με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας