Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Συγχαρητήριο μήνυμα της Θεοδώρας Γούλιαρου, υπ. βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Π.Ε. Κοζάνης, προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2019

Στους μαθητές και τις μαθήτριες, που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις και σήμερα περιμένουν τις βαθμολογίες των γραπτών δοκιμασιών τους, εύχομαι να δικαιωθούν οι προσπάθειες τους και να πάρουν το
εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε όσους και όσες κατάφεραν, με εργατικότητα, ασφαλώς, προγραμματισμό και θυσιάζοντας προσωπικές απολαύσεις, να πετύχουν το στόχο τους και να βαδίσουν το δρόμο προς την εξειδικευμένη γνώση και την έρευνα, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και  εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα.
 Στον αγώνα αυτό, βέβαια, είχαν την πολύτιμη ηθική και οικονομική στήριξη της οικογένειάς τους και, βέβαια, οδηγό και σύμμαχό τους καθηγητές τους, στους οποίους επίσης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Όσοι και όσες, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, να ξέρουν ότι η ζωή θα τους δώσει πολλές ακόμη ευκαιρίες να αποδείξουν τις ικανότητές τους και ήδη έχουν μάθει ότι, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, πρέπει να αγωνίζονται.
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, που δικαιούνται όλοι ανεξαιρέτως, προτεραιότητα έδωσε στις προσλήψεις στην Παιδεία, στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των Σχολείων, στην έγκαιρη αποστολή των βιβλίων, στη δημιουργία τμημάτων Ειδικής αγωγής, στον περιορισμό των εξετάσεων και στη μείωση του άγχους των παιδιών.
Ωστόσο ο αγώνας για την Παιδεία δεν σταματά. Είναι να γίνουν πολλά ακόμη, ώστε οι ευκαιρίες να γίνουν ίσες πραγματικά για όλους τους μαθητές, το Σχολείο να γίνει χώρος ουσιαστικής γνώσης, έκφρασης και δημιουργίας, να μειωθεί το άγχος των μαθητών και να εκλείψει η όποια οικονομική επιβάρυνση των γονιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας