Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Αντάμωμα Νεραϊδιωτών 2019

Αγαπητοί συγχωριανοί μου σας ενημερώνω, διοργανωτής του Ανταμώματος είναι ο Μορφωτικός Σύλλογος Νεράιδας, ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη της ενημέρωσή σας.
Για την ιστορία θα αναφέρω.
Η πρώτη εκδήλωση ανταμώματος Νεραϊδιωτών έγινε το 2011, 37 χρόνια μετά την μετεγκατάστασή μας.
Η ανάγκη του ανταμώματος προέκυψε μετά την έντονη επιθυμία των Νεραϊδιωτών, κυρίως Νεραϊδιωτών που δεν εγκαταστάθηκαν στην Νεράιδα, να βρεθούμε, να τα πούμε αναπολώντας τις χαρές και λύπες μας, να κλάψουμε και γελάσουμε με τις αναμνήσεις μας από την παλιά Νεράιδα.
Η εικόνα αυτή της συνάντησής μας μου έμεινε βαθειά χαραγμένη στη μνήμη μου.
Στην εκδήλωση δόθηκαν ως αναμνηστικά το ιστορικό βιβλίο του δασκάλου Δαμιανού Βαή "Από τον Πόντο στην Νεράιδα", ένα dvd με φωτογραφίες από την παλιά και νέα Νεράιδα και ένας τηλεφωνικός κατάλογος με διευθύνσεις των συγχωριανών μου.
Στην ίδια εκδήλωση δώσαμε την υπόσχεση να την καθιερώσουμε επαναλαμβανόμενη κάθε πενταετία.
Η δεύτερη εκδήλωση έγινε μετά τρία χρόνια το 2014, 40 χρόνια από την μετεγκατάστασή μας.
Ναι, έγινε σε λιγότερο από 5 χρόνια, για το λόγω οι επόμενες εκδηλώσεις του ανταμώματος 40, 45, 50, 55...... να έχουν εορταστικό χαρακτήρα.
Στο δεύτερο αντάμωμα το 2014, τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες , ο τελευταίος και ο πρώτος Πρόεδρος της παλιάς και νέας Νεράιδας, ο γραμματέας και Αγροφύλακες της Νεράιδας, οι οποίοι ήταν ο σύνδεσμος της παλιάς και νέας Νεράιδας, αφού παρέμειναν οι ίδιοι και δάσκαλοι της παλιάς Νεράιδας.
Φυσικά στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν περισσότεροι, 450 Νεραϊδιώτες, αφού στάλθηκαν περισσότερες προσωπικές προσκλήσεις στις διευθύνσεις της λίστας που είχε συμπληρωθεί στο διάστημα του πρώτου με το δεύτερο αντάμωμα.
Τα ίδια έντονα συναισθήματα είχαμε και σε αυτό το αντάμωμα, ναι αγκαλιαστήκαμε, φιληθήκαμε, κλάψαμε και γελάσαμε, υποσχόμενοι πάλι να επαναλάβουμε την εκδήλωση μετά 5 χρόνια.
Φέτος, 45 Χρόνια μετά την μετεγκατάστασή μας ζήτησε ο Μορφωτικός Σύλλογος να αναλάβει την εκδήλωση του ανταμώματος, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά, αλλάζοντας την μορφή του,να την κάνει ανοιχτή εκδήλωση όπως ακριβώς κάνουν τα άλλα χωριά ανταμώματα - πανηγύρια, υποσχόμενοι βέβαια ότι οι ίδιοι θα έστελναν τις προσκλήσεις στους συγχωριανούς μας.
Αν και διαφώνησα με την αλλαγή της μορφής του ανταμώματος, θεωρώντας πως τέτοιες εκδηλώσεις, αν θέλει ο Σύλλογος μπορεί να τις κάνει οποιασδήποτε ημέρα του χρόνου και δεν πρέπει να αγνοήσουμε την επιθυμία των Νεραϊδιωτών που δεν κατοικούν στην Νεράιδα, τους ανέφερα πως είμαι στην διάθεσή τους, δίδοντας την λίστα με τις διευθύνσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας