Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Εκλογές 2019: Αυτές είναι (μόνο!) οι 19 +1 γυναίκες που εξελέγησαν στην Αυτοδιοίκηση

από το thecaller.gr
Ανδροκρατούμενος θα είναι για ακόμη τέσσερα χρόνια ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης. Μόλις 19 γυναίκες κατάφεραν να ανακηρυχθούν δήμαρχοι μέσα από τους δύο γύρους των Δημοτικών Εκλογών, ενώ μία και μοναδική θα είναι η γυναίκα που θα κρατήσει το «τιμόνι» Περιφέρειας.
Κάποιες από τις κυρίες που θα δούμε στη συνέχεια κατάφεραν να κερδίσουν τους ανθυποψηφίους τους από την πρώτη Κυριακή, άλλες «έπαιξαν» σε ...κάλπη χωρίς αντίπαλο και άλλες κατάφεραν να υπερισχύσουν στις επαναληπτικές εκλογές κερδίζοντας τον τίτλο της νέας δημάρχου! Ας κρατήσουμε, λοιπόν, ότι ανάμεσα σε 325 δήμους εξελέγησαν μόλις 19 γυναίκες, ενώ από τις 13 Περιφέρειες της χώρας σε μόνο μία εξελέγη γυναίκα!

Ρόδη Κράτσα: Η μοναδική γυναίκα Περιφερειάρχης 
Άρωμα γυναίκας στις Περιφέρειες της χώρας έρχεται να δώσει η εκλογή της Ρόδης Τσαγκαροπούλου-Κράτσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η κα Κράτσα κατάφερε να υπερισχύσει του αντιπάλου της Θεόδωρου Γαλιατσάτου με ποσοστό 60,09% και να γίνει η νέα Περιφερειάρχης. Μετά την ήττα της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και της
Χριστιάνας Καλογήρου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Ρόδη Κράτσα από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι η μοναδική γυναίκα Περιφερειάρχης ανάμεσα σε 12 άνδρες!


Περισσότερα εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας