Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: Ρε τα νταούλια πώς βαράν και δεν χορεύει η Μέρκελ αλλά ο Αλέξης

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στα Σέρβια

Σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης , πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στην περιοχή των Σερβίων εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου  19 Μαΐου (1919-2019).    
   Το πρωί , μετά τον εκκλησιασμό , τελέστηκε  μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σερβίων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων , από φορείς και συλλόγους στο μνημείο του Κοτζά Αναστάς (Αναστάσιου Παπαδόπουλου 1895-1922
Αρχικαπετάνιου του Πόντου) στην Νεραΐδα Σερβίων.  
    Ακολούθησε ομιλία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων με ομιλητή τον ΔιδάκτωρΙστορίας κ. Θωμά Αλεξιάδη. Τέλος προβλήθηκε η ταινία GENOSIDE (ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Μια αληθινή Ιστορία) που την προλόγισε και παρουσίασε ο σκηνοθέτης της κ. Τρύφωνας Ζήσης σε κείμενο και σενάριο της Βασιλικής Τσανακτσίδου. Η ταινία Βασίζεται σε εξιστόρηση πραγματικών γεγονότων-μαρτυριών και η διάρκεια της είναι 19 λεπτά (όχι τυχαία). Μάλιστα ο κ. Ζήσης ανέφερε ότι η ταινία είναι διαθέσιμη προς προβολή χωρίς κάποιο οικονομικό κόστος , προτρέποντας όποιο σύλλογο επιθυμεί να επικοινωνήσει μέσω του επίσημου καναλιού της ταινίας στο Facebook.
   Την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων είχαν η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων , Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκάρων και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νεραΐδας. 
    Ακολουθεί βίντεο από την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Κοτζά Αναστάς στην Νεραΐδα καθώς και η ομιλία του κ. Θωμά Αλεξιάδη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων.   
ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΡΑΙΔΑ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δρ ΙΣΤΟΡΙΑΣ κ. θΩΜΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΤΙΣ 19-05-2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας