Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης: για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, διεξήχθη  στο Έσσεν της Γερμανίας το Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων. Συνολικά στη διοργάνωση πήραν μέρος περισσότεροι από 450 αθλητές κι αθλήτριες από 46 χώρες με τον συναγωνισμό να είναι εξαιρετικά έντονος και επίπονος αφού όλα κρίθηκαν
μέσα σε 48 ώρες.
Η Εθνική ομάδα κωπηλασίας, που έπαιρνε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων για τέταρτη χρονιά, αποτελούνταν από 13 αθλητές κι αθλήτριες που στελέχωναν 6 πληρώματα. Ανάμεσά τους, για πρώτη φορά, βρίσκονταν και δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης! Ο Θόδωρος Λαπίκωφ και ο Γιώργος Μακρυγιάννης οι οποίοι συμμετείχαν σε ξεχωριστά πληρώματα. Στη Δίκωπο άνευ: Λεωνίδας Τζουμέζης - Γιώργος Μακρυγιάννης και στην Τετράκωπο άνευ: Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Γιάννης Πεταλωτίδης-Δημήτρης Ζωγράφος-Θόδωρος Λαπίκωφ.



Το πρωί του Σαββάτου οι αγώνες ξεκίνησαν με τα προκριματικά, το μεσημέρι της ίδιας μέρα διεξήχθησαν τα επαναληπτικά, ενώ την Κυριακή το πρωί τα ημιτελικά και το μεσημέρι τα τελικά αγωνίσματα.
Και τα έξι ελληνικά πληρώματα κατάφεραν στα αγωνίσματά τους να περάσουν στους τελικούς της Κυριακής, με την Εθνική Ομάδα της χώρας μας να πετυχαίνει την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων των τελευταίων ετών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων! Τα ελληνικά πληρώματα κατέκτησαν τρία μετάλλια εκ των οποίων δυο ασημένια κι ένα χάλκινο ενώ είχαν ακόμα τρεις συμμετοχές σε τελικούς στη διοργάνωση, επιτυχίες που αποτελούν ρεκόρ τετραετίας αφού από το 2016 μέχρι σήμερα η Ελλάδα κατακτούσε έως 2 μετάλλια στην αντίστοιχη διοργάνωση.
Αναλυτικά -και όσον αφορά στους αθλητές μας- στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η τετράκωπος άνευ των Εφήβων. Οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Γιάννης Πεταλωτίδης-Δημήτρης Ζωγράφος-Θόδωρος Λαπίκοφ κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο πίσω από την Γερμανία και μπροστά από την Ιταλία.


Την 6η θέση του τελικού της δικώπου άνευ των Εφήβων κατέλαβαν οι Λεωνίδας Τζουμέζης-Γιώργος Μακρυγιάννης.

Το Δ.Σ. συγχαίρει τους αθλητές του Θόδωρο Λαπίκοφ & Γιώργο Μακρυγιάννη τόσο για την συμμετοχή τους στους αγώνες με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας όσο και για τις σπουδαίες επιτυχίες τους και τους εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συντοπίτες, δεν συμμετείχαν μόνο αθλητές μας, πήρανε μετάλλιο και συμμετοχή στον τελικό. Ψάξτε το λίγο.http://kopilasia.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/tria-metallia-sto-evropaiko-tou-essen/

Το Προφίλ μας