Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Πάρις Κουκουλόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Να μείνουν ως το τέλος για να μην ξανάρθουν

Με δήλωσή του στο TheCaller ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος αναφέρεται στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ για τα δηλωθέντα εισοδήματα των Ελλήνων το 2017, χαρακτηρίζοντάς τα «τραγικά και συνάμα αποκαλυπτικά».
«Δείχνουν με σαφήνεια και καθαρότητα ότι η Κυβέρνηση Τσιπρα χρόνο με το χρόνο βυθίζει ολοένα και βαθύτερα την οικονομία στο πηγάδι των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της», αναφέρει ο Πάρις Κουκουλόπουλος και συνεχίζει στη δήλωσή του, λέγοντας πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:
-Οι συνταξιούχοι έχασαν στα τρία πρώτα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 1,77 δισ. ευρώ ή το 13% του εισοδήματος τους.
-Το φόρο - ασφαλιστικό Κατρούγκαλου «εξαφάνισε» εισοδήματα 1,25 δισ. ευρώ των ελευθεροεπαγγελματιών αυξάνοντας τη φοροδιαφυγή.

-Ανάλογες μειώσεις υπήρξαν στα εισοδήματα τόσο των ιδιοκτητών ακινήτων από ενοίκια όσο και των αγροτών.
Μεταξύ άλλων ο Πάρις Κουκουλόπουλος επισημαίνει:
«Το αποτέλεσμα των πιο πάνω ήταν να φορτωθούν ακόμα περισσότερα βάρη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που πλήρωσαν το 64,6% των άμεσων φόρων το 2017, από το 59,5% που είχαν καταβάλει το 2014.
Η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο οδυνηρή για μισθωτούς-συνταξιούχους και εν γένει για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αν ληφθεί υπόψη ότι η σχέση έμμεσης προς άμεση φορολογία εκτινάχθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα στο 1,4:1 ενώ το 2014 ήταν στο 1,15:1.
Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν υποχρεωτική ούτε οφείλεται γενικά και αόριστα στους «προηγούμενους», αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Οποιονδήποτε πρωτοετή φοιτητή Οικονομικών κι αν ρωτήσουμε σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του κόσμου θα μας απαντήσει ότι εκ του αποτελέσματος η κυβέρνηση με τέτοιες επιδόσεις κατατάσσεται στην κατηγορία του Νεοφιλελευθερισμού και της μονομερούς λιτότητας.
Με αυτά τα πεπραγμενα στο πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής απαιτείται πλεόνασμα θράσους για να μας καλεί ο κ Τσίπρας σε προοδευτικές συμμαχίες. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.
Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επί τρία χρόνια (2015-18) με δεκάδες παρεμβάσεις του επεσήμανε τα τρωτά των επιλογών Τσίπρα και προειδοποίησε για τις συνέπειες τους, αλλά απευθυνόταν σε ώτα μη ακουόντων. Ακριβώς γι’ αυτό όλες οι παρεμβάσεις μας έκλειναν με τη φράση «όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο».
Σήμερα που έμειναν λίγοι μήνες για να εξαντλήσει τη θητεία της η κυβέρνηση Τσίπρα είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι καλυτέρα να μείνουν ως το τέλος για να μην ξανάρθουν, γιατί υπήρξαν τραγικοί και μοιραίο και πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
Η ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, που είναι η ψυχή του, είναι ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση σε προοδευτική κατεύθυνση.
Αν σηκωθεί όρθια η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα σηκωθεί όρθια και η χώρα».

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας