Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Τελιγιορίδου: Στη Βόρεια Ελλάδα οι επιχειρήσεις που ενεπλάκησαν σε ελληνοποίηση γαλακτοκομικών και πήραν πρόστιμα πρόσφατα

Στοιχεία αναφορικά με το ζήτημα των ελληνοποιήσεων γαλακτοκομικών προϊόντων και των προστίμων, που επεβλήθησαν πρόσφατα από τον ΕΦΕΤ, πλην όμως, χωρίς να κατονομάζονται ποιές είναι, παρέχει απαντώντας εγγράφως στην Βουλή, στις 12 Μαρτίου 2019, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, σε ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου.
Όσον αφορά στην ελληνοποίηση γαλακτοκοµικών προϊόντων, «µε την αριθµ. 3η/22–2–2019 Απόφαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ΕΦΕΤ, επιβλήθηκαν σε δύο (2) επιχειρήσεις πρόστιµα συνολικού ύψους 67.570 € για
ελληνοποίηση γάλακτος και γαλακτοκοµικών προϊόντων και άλλες παραβάσεις», σημειώνει η υφυπουργός, για να προσθέσει ότι «γάλα και γαλακτοκοµικά προϊόντα προερχόµενα από άλλα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. διοχετεύονταν σε βιοµηχανίες γάλακτος της Βορείου Ελλάδος και, στη συνέχεια, σε διαφορετικό τυροκοµείο, χωρίς να επισηµαίνεται η προέλευση και µε τρόπο, ώστε να δηµιουργείτο η αναληθής εντύπωση στον καταναλωτή ότι είναι ελληνικής προέλευσης».
«Οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος συνεχίζονται µε τη συνδροµή των συναρµόδιων υπηρεσιών. Ο ΕΦΕΤ είναι αποφασισµένος να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να προστατέψει τον Έλληνα κτηνοτρόφο και τον Έλληνα καταναλωτή που επιθυµεί να καταναλώνει τα εγχώρια εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκοµικά προϊόντα», κατέληξε.
Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας