Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Αρειος Πάγος: Αναίρεση αθωωτικής απόφασης. Ο Αρτέμης Σώρρας δεν έχει τα 600 δισ. δολάρια

Μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναιρέθηκε υπέρ του νόμου η προηγούμενη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τον Αρτέμη Σώρρα και πλέον αποφασίστηκε ότι δεν έχει τα... περίφημα 600 δισ.δολάρια.
Οι ανώτατοι δικαστές ουσιαστικά με την απόφαση τους «εξαφάνισαν» την δικαστική απόφαση Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά αναγνωριζόταν πως ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής των περίφημων 600 δις δολαρίων. Με αυτή την απόφαση όλο το προηγούμενο διάστημα ο (άφαντος εδώ και περίπου 100 ημέρες) Αρτέμης Σώρρας είχε αθωωθεί για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Αναλυτικά:

Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή της δεχόμενη την αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου, αναίρεσε υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η Ολομέλεια έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έτους 2013   που είχε διαβιβαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή έχει  μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλείπει αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.
Αναλυτικότερα, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των  600 δις δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιό αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.
Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι ο Α.Σώρρας έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Πηγή: iefimerida.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι η απόφαση; Γιατί δεν τη βγάζετε;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως βγήκε απόφαση και για τους κληρονομικούς λογαριασμούς που τους υπογράφουν και τους επικυρώνουν όλοι οι εισαγγελείς του Αρείου πάγου; που είναι κάτι τρίσεκατομύρια; Όταν βγεί απόφαση και γι'αυτούς.παρακαλώ να το δημοσιεύσετε αλλά με έγγραφα και σφραγίδες όχι με λόγια!!!

Ανώνυμος είπε...

παιδια οπαδοι τουυ σωρρα. εχω ενα κεντημα της γιαγια μου που ελεγε οτι αξιζει δισεκατομυρια. να σας το δωσω να μουυ δωσετε τα σπιτια σας; κερδισμενοι θα ειστε;
τι δεν το πιστευεται; α ειστε εβραιομασονοι προδοτες της ελλαδας. θα ρθει ομως η εποχη των ελ και θα τιμωρηθειτε

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΑΚΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΟΥ,ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ!!!ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ..ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΝΟΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Το Προφίλ μας