Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Σόιμπλε: «Γιώργο δεν υπάρχει Plan B»

Για πολλά χρόνια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρούνταν οι «άνθρωποι που μας έβαλαν στο μνημόνιο.»
Αποσυνάγωγοι του πολιτικού συστήματος – ακόμα και το κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ, τηρούσε αποστάσεις από τους δύο πολιτικούς – συγκέντρωσαν πάνω τους όλο τον θυμό και την απογοήτευση των Ελλήνων για τις συνέπειες της κρίσης. Για την σκληρή λιτότητα που επέβαλαν τα μνημόνια. Οι θεωρίες συνωμοσίας για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο έδιναν και έπαιρναν (ο ύπουλος Γεωργίου που φούσκωσε το έλλειμμα, τα CDs με τα οποία πλούτισε η οικογένεια Παπανδρέου, οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης και λοιπές θεωρίες… φαντασία να υπάρχει!).
Συνέχεια εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Παπακωνσταντίνου περιγράφει την όλη ιστορία με χαμόγελο λες και διηγείται παραμυθάκι για μικρά παιδιά.

Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ακόμα την τεράστια ευθύνη του όπως και τις τεράστιες ευθύνες των προκατόχων του (Παπαθανασίου, Αλογοσκούφης) για την κατάρρευση της οικονομίας.

Σε μια σοβαρή χώρα οι κύριοι αυτοί (και ίσως αρκέτοι άλλοι) και θα είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και κάποιοι απ'αυτούς θα ήταν στη φυλακή.

Στην Ελλάδα χασκογελούν περιγράφοντας με χαλάρο στυλ πως διέλυσαν την οικονομία δημιουργώντας 1.000.000 επιπλέον ανέργους σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έφεραν τα μνημόνια την κρίση αλλά η κρίση τα μνημόνια!
Το 1ο μνημόνιο το υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου και έτσι αποσόβησε την άτακτη χρεοκοπία της Χώρας με μεγάλο κόστος, για την Χώρα και τον ίδιο, αλλά το κόστος της χρεοκοπίας θα ήτανε πολύ μα πολύ βαρύτερο. Για αυτό άλλωστε κανένας μετέπειτα Πρωθυπουργός ή Υπουργός Οικονομικών δεν διανοήθηκε να κάνει κάτι διαφορετικό ούτε ο «αριστερός» Τσακαλώτος.
Είσαι πολύ άδικος με τον Παπακωνσταντίνου.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές ερωτήσεις που θα πρέπει να μας απαντήσει ο συνήγορος του κ. Παπακωνσταντίνου είναι:
-Γιατί ενώ ανέλαβε Οκτώβριο 2009 έφτασε Μάρτιος 2010 για να πάρει τα πρώτα μέτρα;
-Τι έκανε 5 μήνες; Νόμιζε μήπως οτι με κάποιο μαγικό τρόπο θα γλύτωνε τις περικοπές;
-Γιατί δεν επιχείρησε να συνεργαστεί με τους προκατόχους του αντί να τους κατηγορει;
-Γιατί δήλωσε σε συνέντευξη τύπου το Νοέμβριο του 2009 ότι η οικονομία είναι σε κακά χάλια; Είναι δήλωση αυτή για Υπουργό Οικονομικών; Απο τότε αρχισαν και τα επιτόκια να ανεβαίνουν

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι ο κ.Παπακωνσταντίνου απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί μια κρίση. Δεν δημιούργησε την κρίση ο ίδιος. Παρότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ακόμα μεγαλύτερο έχει ο κ.Παπαθανασίου, και απείρως μεγαλύτερο ο κ. Αλογοσκούφης η οποίοι και εν πολλοίς τη δημιούργησαν.

Ανώνυμος είπε...

Και τι είναι η κρίση ρε άσχετα 1.27; καλοκαιρινη μπόρα; το αποτέλεσμα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι!

Το Προφίλ μας