Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Φωτογραφίες από το μπλοκάρισμα των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στα διόδια Πολυμύλου

«Φραγμό» στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη από την Αλβανία που κινείται επί ελληνικού εδάφους, προκειμένου να ενταχθεί στις συνολικές δυνάμεις, που θα πάρουν μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Noble Jump» στη Ρουμανία, έχουν θέσει αυτήν την ώρα στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από την Δυτική Μακεδονία και την Βέροια.
Με ανθρώπινη αλυσίδα έχουν μπλοκάρει τη διέλευση σε 20 οχήματα και 2 λεωφορεία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης από την Αλβανία, απαιτώντας να γυρίσουν στο αλβανικό έδαφος. Η αυτοκινητοπομπή έχει ακινητοποιηθεί λίγο πριν τα διόδια. Συνθήματα όπως «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών»«NATO killers go home»«οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», δονούν την ατμόσφαιρα. 
Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, στόχο έχει τη δημιουργία δύναμης ικανής να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο, δηλαδή σε βάρος των λαών. Για την υλοποίησή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέχει κάθε είδους διευκολύνσεις και υπηρεσίες στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, που διέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και με τη συνδρομή Ελλήνων φαντάρων, παιδιών του λαού.
Καλούν σε πάλη για να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ, να απεμπλακεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων. Να απαιτήσει «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο βουλευτής Σάκης Βαρδαλής
Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έχουν παράλληλα, ανοίξει τα διόδια του Πολυμύλου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα. οι σοβιετικοι οταν εισαβαλλαν στο αφγανισταν δεν ηταν ιμπεριαλιστες;

Ανώνυμος είπε...

Αφου οι Σοβιετικοι αρα καλα κανει το ΝΑΤΟ και η Ελλαδα δλδ και βομβαρδιζει, σκοτωνει, δολοφονει οπου διακυβευονται τα συμφεροντα των αφεντικων.Υπαρχει φυσικα η ιστορια καταγεγραμμενη και μπορει καποιος που θελει να μαθει να μαθει και οχι οπως του τα ειπανε,οπως επισης και τι ειναι ιμπεριαλισμος.Επειδη εχω την ηλικια και θυμαμαι το ΚΚΑφγανισταν στην εξουσια οπως τις Αφγανες με μινι και χωρις μπουργκα, γυναικες υπουργους, τελος παντων μια χωρα που ειχε αρχισει να ξεφευγει απο την σφαιρα επιροης των Αμερικανων και να ειναι το κακο παραδειγμα στις χωρες της μεσης και εγκυς ανατολης και κατα κυριο λογο των πετρελαιοπαραγωγων χωρων. Φροντισαν ετσι ναδημιουργησουν τον ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ και να χτυπα τους Αφγανους με οτι τελειοτερο οπλισμο υπηρχε τοτε απο τους Αμερικανους και το ΝΑΤΟ. Επειδη οι Αφγανοι δεν μπορουσαν να ανταποκριθουν με τα πολεμικα μεσα που διεθεταν και ζητησαν απο την Σοβιετικη Ενωση την στρατιωτικη βοηθεια εναντια στην ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ. Εισβολη εκαναν οι Ιταλοι το 1940 στην Ελλαδα και οχι οι Σβιετικοι στο Αφγανισταν μιας και δεν επεσε τουφεκια αλλα τους υποδεχτηκαν με ανοιχτες αγκαλες. Καποιοι νομιζοντας οτι ετσι θα την βγουν στο ΚΚΕ δεν γνωριζουν το ξεχνουν οτι ο αντικομουνισμος ειναι ο φερεντζες του φασιστα;

Ανώνυμος είπε...

Που τα διαβάζεις αυτά; Πες και σε μας να ξεστραβωθούμε γιατι εμάς αλλιώς μας τα μάθανε!!

Ανώνυμος είπε...

Το Ρομαντσο το θυμασαι; Ε καμια σχεση.Παντως τα ιδια γραμματα διαβαζουμε δεν μιλαμε ομως και την ιδια γλωσσα.Το ζητημα δεν ειναι που τα διαβαζω το ζητημα ειναι αν εχω δικιο η αδικο.

Ανώνυμος είπε...

Πες και σε μας απο που να τα διαβάσουμε για να κρίνουμε εάν έχεις δίκιο η όχι. Χωρίς να ξέρουμε τις πηγές πως μπορούμε να κρίνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχην ζητω συγνωμη για την καταχρηση της φιλοξενιας απο το μπλογκ.Τωρα πρεπει να διευκρινησουμε τι σημαινει εισβολη. Εισβολη ειναι η εισοδος με πολεμικα μεσα ενος κρατους σε ενα αλλο με σκοπο την καταληψη του.Για να μην επαναλαμβανομαι και κουραζω τετοιο πραγμα στο Αφγανισταν δεν εγινε.Μιλησε ποτε κανενας για εισβολη των Αμερικανων στο ΒΙΕΤΝΑΜ στην ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ και αλλου οταν πολεμαγανε τους βιετκογκ με μια μεριδα ντοπιων;Παρεπιπτωντος οταν εγινε η στην κυβερνηση ηταν το ΚΚΑφγανισταν.Μπορει να βρει καποιος πληροφοριες στο διαδυκτιο πατωντας ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και ανατρεχοντας στις εφημεριδες της εποχης.Ο ιμπεριαλισμος επισης ειναι καπιταλισμος στο ανωτερο επιπεδο μαλιστα και περνα πλεον σε πολεμικες ενεργειες για να ικανοποιησει τα συμφεροντα των αφεντικων. Βλεπουμε τι γινεται γυρω μας και σε τετοιες ενεργειες που εγιναν στον Πολυμυλο πρεπει να συμετεχουμε ολοι και οχι μονο οι κομουνιστες.Ο αντικομουνισμος επισης ειναι ο φερεντζες του φασιστα. Δεν ειναι δικο μου αν δεν κανω λαθος το ειπε ο Κωστας Καππος

Ανώνυμος είπε...

Τα επιχειρήματα σου ακλόνητα και προπάντων επιστημονικά. Με έπεισες. Σωστός ο Καππος!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απο ειρωνια παμε καλα.Τα επιχειρηματα μου σαφως επιστημονικα και διαλεκτικα μαλιστα, παρ οτι δεν υπηρξα αντικομουνιστης και μαλιστα ειρων,τα δικα σου δεν διαβασαμε και περιμενεις απο αλλους να φερουν αποδειξεις για τα δικα σου γραφομενα. Περιμενω τα δικα σου επιχειρηματα πανω σ αυτα που γινεται ο σχολιασμος. Ο συντροφος μου Κωστας Καππος εκτος απο ενα μικρο διαλειμα ηταν πολυ σωστος μεχρι το τελος της ζωης του και τον διαβαζα παντα οταν αρθρογραφουσε στον ριζοσπαστη.

Το Προφίλ μας