Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κουρουπλής, Υπουργός Εσωτερικών: και Γενίτσαρος και θρασύτατος και ψεύτης

Γράφει ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης
 Για να αιτιολογήσω τον τίτλο του σημειώματος αυτού σημειώνω ότι οι Γενίτσαροι  ήταν στρατιώτες του τουρκικού πεζικού, που ανήκαν σε σώμα που το αποτελούσαν χριστιανοί εξισλαμισμένοι δια της βίας, σε μικρή ηλικία, κυρίως, Ελληνόπουλα.

Για πολλούς αιώνες οι Γενίτσαροι παρέμεναν η δυνατότερη πηγή της στρατιωτικής δύναμης των Οθωμανών, ως τη στιγμή της διάλυσής τους από τον ίδιο τον προστάτη τους, το σουλτάνο Μαχμούτ Β’, στις 15 Ιουνίου του 1826. Μέσα σε μια μέρα, χιλιά­δες από αυτούς θανατώθηκαν, χιλιάδες άλλοι εξορίστηκαν σε μακρινούς τόπους και απογυμνώθηκαν από το πρότερο κύρος τους, ενώ οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να κρυφτούν ανάμεσα στους πολίτες, αν αυτό ήταν δυνατό.

Σήμερα έχει επικρατήσει να λέγεται γενίτσαρος εκείνος που αλλάζει στρατόπεδο και γίνεται «βασιλικότερος του Βασιλέως»
Η πολιτική σταδιοδρομία του κ Κουρουπλή είναι γνωστή. Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον τομέα των ατόμων με ειδικές ανάγκες . Το ΠΑΣΟΚ θέλοντας να τιμήσει στο πρόσωπό του όλους εκείνους που η μοίρα τους φέρθηκε σκληρά του ανέθεσε, αρχικά, τα καθήκοντα του Γενικού  Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας. Στη συνέχεια τον περιέλαβε στις λίστες των υποψηφίων Βουλευτών και εκλέχτηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, αφού πρώτα απόκτησε τον τίτλο του Γενικού Γραμματέα και την ανάλογη δημοσιότητα, ικανοποιώντας  προφανώς και τα σχετικά ρουσφέτια ψηφοφόρων του με την ιδιότητα αυτή.
Όταν το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, και το καράβι βρέθηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ο κ Κουρουπλής εγκατέλειψε από του πρώτους, αν όχι ο πρώτος το καράβι και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ μη ψηφίζοντας το πρώτο μνημόνιο, προφανώς επειδή προδόθηκαν τα …..σοσιαλιστικά του ιδεώδη!!!!!!! Εγκατάλειψε το ΠΑΣΟΚ και αναζήτησε νέα προσοδοφόρα λιμάνια, αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας, όμως, μαζί του και την προσοδοφόρο εδρούλα του. Οι ηγήτορες του ΣΥΡΙΖΑ τον δέχτηκαν με ανοιχτές τις αγκάλες, χωρίς να του ζητήσουν να παραδώσει την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχτηκε και στο οποίο ανήκε, όπως  ζητούσαν να πράξουν οι Βουλευτές του που αποχώρησαν και ίδρυσαν τη Λαική ενότητα και όπως έπραξε, προς τιμή του, ο πρώην Κυβερνητικός του εκπρόσωπος κ. Σακελαρίδης.
Ο κ Κουρουπλής ψήφισε, όμως, το τρίτο και σκληρότερο…. αριστοδεξιό μνημόνιο, ξεχνώντας, σκοπίμως και ιδιοτελώς, τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ. Για να επιβιώσει και για να επανεκλεγεί με το ΣΥΡΙΖΑ, έγινε από τους σκληρότερους γενίτσαρους.  Αναδείχτηκε, ως άλλος Σαούλ από τους σκληρότερους πολέμιους  και επικριτές του ΠΑΣΟΚ.
ü     Περιλαμβάνεται σε εκείνους που επέδειξαν την μεγαλύτερη αχαριστία προς τον ευεργέτη τους. Γιατί χωρίς το ΠΑΣΟΚ όχι Γενικός Γραμματέας, όχι  Βουλευτής όχι Υπουργός δεν θα γινόταν, αλλά  θα τον γνώριζε μόνο οι μάννα του κατά την εύστοχη ρήση του μακαρίτη Κατσιφάρα.
ü     Ο ίδιος αντιπαρέρχεται, σκόπιμα, την ιδιότητά του ως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας  επί ΠΑΣΟΚ και ότι ψήφισε όλους του νόμους που αυτό έφερε στη Βουλή και το οποίο σήμερα το κατηγορεί ως…. διεφθαρμένο. Ναι αυτός ο ..άσπιλος και αμόλυντος. Αφού επί πολύ καιρό άσκησε εξουσία, γιατί δεν διόρθωσε τα κακώς κείμενα στο χώρο της υγείας;
ü     Με αυτή τη συμπεριφορά του κινδυνεύει να χάσει και την εκτίμησε που τρέφει ο λαός προς τον ίδιο και προς  εκείνα τα άτομα τα οποία στερήθηκαν το φώς τους, όπως και ο ίδιος και ο οποίος, κατά άλλα, είναι αξιέπαινος που κατόρθωσε αυτά που κατόρθωσε στη ζωή του. Την αχαριστία, όμως την οποία επιδεικνύει με αυτή την ανήκουστη  και προκλητική συμπεριφορά του, κανένας δεν την επαινεί και κανένας δεν θα του συγχωρήσει.
Θα έχουν διαπιστώσει και οι αναγνώστες αυτού του κειμένου και οι τηλεθεατές με τι θέρμη κάθε φορά χειροκροτεί τον Πρωθυπουργό, κοντεύοντας να σπάσει τα χέρια του. Χειροκροτεί με μεγαλύτερο πάθος και από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ!!!!!
Βέβαια, με την ίδια θέρμη χειροκροτούσε και τον Πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πριν του έρθει η θεία φώτιση και οδηγηθεί στο φωτεινό, ορθό, διάπλατο και λίαν προσοδοφόρο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τακτική που ακολουθούν όλοι οι  γενίτσαροι για να επιβιώσουν και αποδείξουν την πίστη  τους στο νέο αφεντικό. Τώρα νέα αφεντικά, νέα ήθη, νέα συμπεριφορά, νέα υπακοή.
Ο Κ. Κουρουπλής εκτός από την τυφλή υποταγή του στο νέο του κόμμα, δικαίωμά του αναφαίρετο, αποδείχτηκε και θρασύτατος και ψεύτης. Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, σε πρωινή εκπομπή  δήλωσε, χωρίς αιδώ και με ιδιαίτερη θρασύτητα ότι « ούτε ο Τσίπρας ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν τίποτα στους αγρότες».!!!!!!!!   Έλεος, έλεος
Ο άνθρωπος αυτός  πέρα από τη αχαριστία, τη θρασύτητα, τα ψέματα και τη λύπηση που προκαλεί με τα λεγόμενά του, θεωρεί όλους του Έλληνες ηλίθιους και αμνήμονες Αλλά όποιος  κοροιδεύει τους άλλους κοροιδεύει τον ίδιο του  τον εαυτό.  Η ιστορία έχει αποδείξει ότι το πολιτικό τέλος όλων των γενίτσαρων  και των προδοτών δεν ήταν  καλό, όπως δεν ήταν καλό το τέλος των κάθε λογής Νενέκων.
Σημείωση:
Ο Δημήτριος Νενέκος  έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου , αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.
Διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου, αλλά μετά την άλωση του, συνεργάστηκε με τον αλβανικής καταγωγής, Αιγύπτιο στρατηγό Ιμπραήμ, ο οποίος του προσέφερε προνόμια. Το 1826 προσκύνησε  και συμπαρέσυρε μαζί του και πολλούς άλλους. Το 1827, επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και τους νίκησε. Για αυτά τα «κατορθώματα» του και με τη μεσολάβηση του Ιμπραήμ, έγινε με διαταγή του Σουλτάνου, «μπέης»
Ο Θ. Κολοκοτρώνης  όταν έμαθε για  τη συμπεριφορά του Νενέκου, «...ωρκίσθει εις τον Μεγάλον Θεόν των Ελλήνων και είπεν, ότι επιθυμεί τον φόνον του Νενέκου, και αν τον εύρισκε πουθενά με τα ίδια του τα χέρια τον εφόνευεν, πράγμα πολύ παράξενον και πρωτάκουστον απο το στόμα του Κολοκοτρώνη να ομιλή περί φόνου, και ότι μόνος του θέλει να τον κάμη». Η εκτέλεση του Νενέκου, έγινε τελικά το 1828, κατ' εντολήν του Κολοκοτρώνη, από τον αδελφό του δολοφονημένου Σαγιά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μακρυγιάννη μήπως έχεις ξεφύγει πολύ ; Το κείμενο σου ειναι όλο προσωπική εμπάθεια αλλά απο πολιτικό περιεχόμενο μηδέν. Φάσκεις και αντιφάσκεις μπερδεύοντας ιστορικά πρόσωπα που πούκησαν την πατρίδα με πολιτικούς, πράγμα πολύ συνηθισμένο και κατανοητό, που εγκαταλείπουν ένα κόμμα όταν κρίνουν οτι δεν τους αντιπροσωπεύει. Το πασοκ που τόσο φαντικά υπερασπίζεσαι, γιατί άραγε, πως έγινε μεγάλο κόμμα ; όσοι ήταν στην Ενωση Κέντρου και μετακομισαν στο πασοκ ήταν σωστοί, πατριώτες ,ανιδιοτελείς κ.λ.π. ; Πρώτα ονόματα του πασοκ σε μια νύχτα άλλαξαν στρατόπεδο χωρίς να έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό στη χώρα όπως τώρα με το μνημόνιο. Προφανώς αυτοί δεν μυρίστηκαν εξουσία και οφέλη αλλά το έκαναν για την Ελλάδα ρε γαμώτω που είπε και η αθλήτρια. Εάν έχεις να καταλογίσεις κάτι στον κ Κουρουμπλή σαν υπουργό να το κάνεις πολύ αυστηρά. Αλλά μάλλον δεν θα το κάνεις γιατί η εμπάθεια ειναι κακός σύμβουλος.
Δυστυχώς για σένα το πασοκ που προσπαθείς να υπερασπισθείς δεν υπάρχει πλέον. Εκανε τον πολιτικό κύκλο του και μας τελείωσε.
Κλείνω με μια φιλική συμβουλή καταγγέλοντας όλους όσους έφυγαν απο το πασοκ οτι ειναι νενέκοι ομολογείς οτι αυτό ήταν το πασοκ και ουσιαστικά αδικείς την θετική συνεισφορά του πασοκ στην Ελλάδα.Αν ήταν η συντριπτική πλειοψηφία νενέκοι πορείς να μου πεις ποιοί ήταν οι καλοί;
Οι χειροπέδες στον υπαρχηγό του πασοκ και το κωλόσπιτο στην Διονυσίου Αρεοπαγείτου ήταν το τέλος. Δείξε ρεαλισμό και σωφροσύνη.
Καλές προτάσεις περιμένουμε να διαβάσουμε και οχι εμπαθή λιβελογραφήματα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ φίλε υποστηρίζεις την πολιτική συμπεριφορά του Κ. Κουρουπλή; Αν υπάρχει ένας αχάριστος είναι αυτός. Είναι η προσωποποίηση της αχαριστίας. Και βέβαια υπήρξαν και άλλα πρόσωπα που άλλαξαν κόμμα και όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έγινα όμως γενίτσαροι. ήταν ευπρεπείς. Και στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν πολιτικοί από άλλα κόμματα. Τέτοιο μίσος σαν του Κουρουπλή δεν επέδειξαν. Ειδικότερα αυτός, λόγω της ειδικής περίπτωσής του έπρεπε να είναι περισσότερο από κάθε άλλον ευπρεπής. Όσο για όσους Βουλευτές της Ένωσης Κέντρου που προσχώρησαν στο ΠΑΣΟΚ το 1974, ελάχιστοι,διακινδύνευσαν να μην εκλεγούν ενώ με την ΕΚ η εκλογή τους ήταν σίγουρη. Τι σχέση έχουν αυτοί με τον Κουρουπλή. Δεν απαντάς όμως αν ο Κουρουπλής εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να παραδώσει και την έδρα του. Εσύ που υποστηρίζεις το ΣΥΡΙΖΑ το θεωρείς αυτό ηθικό; Αν ναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τους Βουλευτές του που αποχώρησαν να παραδώσουν τις έδρες των; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ο Μακρυγιάννης καλά τα λέει χωρίς καμία υπερβολή. Αν όλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το υποστήριζαν με την ίδια θέρμη, δεν θα έφτανε εκεί που έφτασε, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ και τις απίθανες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά των Τσοχαντζόπουλο. Η ΝΔ δεν πλήρωσε όμως τον Παπαγεωργόπουλο, γιατί τα στελέχη της παρέμειναν στο κόμμα. Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το αρχιστέλεχος ττου Τσοχαντζόπουλο τον Κοτσακά για να αλλάξει την Ευρώπη!!!!!!!! Α ξέχασα την Τσάγκρη για να ανθίσει η βιομηχανία μας!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, ο Μακρυγιάννης λέει κάτι το αναληθές; Ο Κουρουπλής έφυγε για ιδεολογικούς λόγους; Αφού δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο γιατί ψήφισε το τρίτο; Γιατί δεν παρέδωσε την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχτηκε: Μέμφεσαι το Μακρυγιάννη και δεν μέμφεσαι την Κωνσταντοπούλου που χαρακτηρίζει τον Τσίπρα Οπορτουνιστή, το Λαφαζάνη που μιλάει ότι οι πρώην σύντροφοί του θα φύγουν νύχτα με ελικόπτερα, το Γκλέζο που ζητάει συγνώμη για την παραπλάνηση του λαού το Μίκη Θεοδωράκη που μιλάει ΄΄οτι θα πληρώσουν την αφέλειά του και τόσους άλλους. Γιατί δεν σχολιάζεις τα προηγούμενα άρθρα και σχολιάζεις μόνο το Μακρυγιάννη. Μακάρι όλοι να είχαν το θάρρος να σχολιάζουν επώνυμα και όχι ανώνυμα τα γεγονότα. Δικαίωμα του καθενός είναι να υποστηρίζει το κόμμα του με ευπρέπεια. Μήπως θυμάσαι τους χαρακτηρισμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για προδότες, Γερμανοτσολιάδες, ενδοτικούς κλπ; Από ταγραφόμενά σου προκύπτει ότι δεν υιοθετείς αυτούς τους χαρακτηρισμούς και αυτ΄΄ο σε τμάει

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, ο Μακρυγιάννης λέει κάτι το αναληθές; Ο Κουρουπλής έφυγε για ιδεολογικούς λόγους; Αφού δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο γιατί ψήφισε το τρίτο; Γιατί δεν παρέδωσε την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχτηκε: Μέμφεσαι το Μακρυγιάννη και δεν μέμφεσαι την Κωνσταντοπούλου που χαρακτηρίζει τον Τσίπρα Οπορτουνιστή, το Λαφαζάνη που μιλάει ότι οι πρώην σύντροφοί του θα φύγουν νύχτα με ελικόπτερα, το Γκλέζο που ζητάει συγνώμη για την παραπλάνηση του λαού το Μίκη Θεοδωράκη που μιλάει ΄΄οτι θα πληρώσουν την αφέλειά του και τόσους άλλους. Γιατί δεν σχολιάζεις τα προηγούμενα άρθρα και σχολιάζεις μόνο το Μακρυγιάννη. Μακάρι όλοι να είχαν το θάρρος να σχολιάζουν επώνυμα και όχι ανώνυμα τα γεγονότα. Δικαίωμα του καθενός είναι να υποστηρίζει το κόμμα του με ευπρέπεια. Μήπως θυμάσαι τους χαρακτηρισμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για προδότες, Γερμανοτσολιάδες, ενδοτικούς κλπ; Από ταγραφόμενά σου προκύπτει ότι δεν υιοθετείς αυτούς τους χαρακτηρισμούς και αυτ΄΄ο σε τμάει

Το Προφίλ μας