Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτη πρώην Κοζάνης Αμβοσίου (ΦΩΤΟ)

Από το romfea.gr
Σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ε.ε., ετελέσθη στην Κοζάνη, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κοζάνης κυρού Αμβροσίου.
Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος πλαισιούμενος από ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Κοζάνης, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και ευσεβών πιστών.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό στη μνήμη του, ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Παύλος μίλησε για την προσωπικότητα του προκατόχου του και για τον ιδιαίτερο τρόπο που διαποίμανε την ιστορική Μητρόπολη της Δυτικής Μακεδονίας.
Ευχαρίστησε τους Ιερείς και τον Λαό του Θεού που προσήλθαν για να προσευχηθούν για την ανάπαυση του Αρχιερέως κυρού Αμβροσίου και ζήτησε από του Ιερείς που χειροτόνησε να μην τον λησμονήσουν ποτέ και να δέονται προς τον Κύριο να του χαρίσει τον Παράδεισο.
Προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας χειροθέτησε σε Οικονόμο τον αιδ. π. Κήρυκο Γεωργόπουλο, χειροτονία του Μακαριστού, τονίζοντας ότι τα οφφίκια στην Εκκλησία δεν αποτελούν τιμή αλλά ευθύνη έναντι του Θεού και του Λαού.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας η Ι. Μητρόπολη παρέθεσε καφέ στο Επισκοπείo στη μνήμη του Μητροπολίτη πρώην Κοζάνης κυρού Αμβροσίου.


















5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επαναφέρεται το όνομα του Αμβροσίου στις τοιχογραφίες της Αγίας Κυριακής. Ως πότε θα λυμαίνονται οι χαφιέδες και οι γλύφτες ρουφιάνοι για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους παίζοντας τους καλούς στον Δέσποτα?

Ανώνυμος είπε...

Άξιος Ποιμεναρχης Ο Αμβρόσιος. Αιωνία του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΑΟΥ (ΒΛΕΠΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ. Η ΚΛΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

o despotas den that Itan prepwn na paraxwrisi tin nikopoli gia kapoio diastima gia tin filoxenia metanastwn? To mitropoli sta servia tin tin exoume? As minei ena diastima na timisi kai ta servia.eine pragmatika thliveres oi eikones mikron paidiwn pou antikrisa sti dei tis kozanis.o amvrosios the to eprate.

Ανώνυμος είπε...

To endiaferon tou Paylou einai protofanes meta to thanato tou Makaristou Amvrosiou 7 xronia sto timoni tis Mitropoleos paremine 7 xronia Ergou, Ithous, Tapinotitas kai Megalopsixias kirios stous ftoxous kai aporous, sta Servia mono boithise arketes oikogenies. Stin Kozani se ipodexotane me anoixtes tis aggales sto ktirio tis Mitropoleos, se adithesi me ton Paylo pou efige mesa apo tin Kozani kai etsi gia na mporesei o aploikos kosmos na ton episkeftei tha prepi na misthosi TAXI gia na ton sinadisi stin alli akri tis poleos. As einai elafri to xoma pou ton Skepazei, tetoious pimenes diskola sinadas. AXIOS !!!

Το Προφίλ μας