Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Απάντηση σε σχέση με την παρερμηνεία τοποθέτησης του Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού

Αναφορικά με την αναπαραγωγή είδησης από ορισμένες ιστοσελίδες ότι ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον των προσφύγων με συγκεκριμένα σχόλια και χαρακτηρισμούς κατά την έκτακτη σύσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τονίζονται τα εξής:
-         Πρόκειται για λαθεμένη αναπαραγωγή ειδήσεων και παρερμηνεία των όσων λέχθηκαν με προφανή στόχο το πρόσωπο του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού τα λεγόμενα του οποίου όπως αποδεικνύεται ΄΄χτυπούν΄΄ στην καρδιά του ζητήματος και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η χώρα μας καθώς και στις συνθήκες φιλοξενίας που θα πρέπει να παρέχονται στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην χώρα μας.

-         Αυτό που καθημερινά το τελευταίο διάστημα τονίζει ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού και επανέλαβε τόσο στην προχθεσινή σύσκεψη της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας όσο και στην σημερινή σύσκεψη είναι ότι δεν τίθεται ζήτημα άρνησης φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού αρκεί να υπάρξει η υποστήριξη από την πολιτεία με συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες τους όπως είναι η σίτιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η διαμονή και άλλα ζητήματα που είναι αποδεδειγμένο ότι δεν μπορούν να προσφερθούν στο μέγιστο βαθμό από δήμους όπως ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού που έχει συγκεκριμένες δυνατότητες ειδικά αυτήν την περίοδο και στο βαθμό που δεν θα επαρκούν οι εθελοντικές πράξεις και ενέργειες των πολιτών.
-         Οι όποιες αναφορές - για το συγκεκριμένο ζήτημα της φιλοξενίας - του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού έχουν να κάνουν πάντα και με τα ιατρικά δεδομένα τα οποία γνωρίζει πολύ καλά λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας. Με βάση και το παραπάνω είναι προφανές ότι δεν μεταφέρθηκαν σωστά και υπήρξε παρερμηνεία του τρόπου και του ύφους των όσων ειπώθηκαν με τον κ. Κοσματόπουλο να αναφέρεται ξεκάθαρα α) στις συνθήκες που θα πρέπει να φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και όχι στην άρνηση φιλοξενίας, β) στον τρόπο που θα πρέπει να παρέχεται αυτή η φιλοξενία ώστε να έχει θετικό αποτέλεσμα και όχι αρνητικές συνέπειες για τους πρόσφυγες γ) όπως και ο ίδιος κατ’ επανάληψη έχει υπογραμμίσει δεν μπορεί να διανοηθεί ως Δήμαρχος και ως Γιατρός ότι άνθρωποι, μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι να αντιμετωπίσουν συνθήκες που περισσότερο θα τους ταλαιπωρούν και θα επιδεινώνουν τα προβλήματά τους παρά θα τους διευκολύνουν.
-         Το ζήτημα των προσφύγων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο καλό είναι να μην γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα να μετριέται το κατά πόσο ορισμένοι είναι περισσότερο ευαίσθητοι από τους άλλους.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://dlvr.it/KdMMbh

Ανώνυμος είπε...

Σας ξύνετε ο @ώλος σας εκεί στα Σέρβια! και θέλετε μετανάστες πουλάκια μου,υπομονή και θα σας γίνει το χατήρι.Βλέπετε πέσατε σε δήμαρχο που νοιάζεται για τους πολίτες και ορκίστηκε να προστατεύει τους Συνέληνες του και κάποια καλόπαιδα στεναχωριούνται γι'αυτό,θέλουν σώνει και καλά Τζαμί στα Σέρβια και οθωμανικό δίκαιο.....Υπομονή και ολα θα γίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν δινει λιγα ευρωπουλα ο φίλος σου ο δισεκατομυριουχος ο Σωρρας κύριε δημαρχε για τα έξοδα να φιλοξενησεις και συ λιγους προσφυγες. Τώρα φαίνεται τι ακριβως είναι ο Σώρρας και τι ο Δήμαρχος. Άντε ρε λιγα ευρωπουλάκια θέλουμε. Δώστα αν είσαι μάγκας πατριώτη. Ρεζιλευτήκαμε τα ιστορικα Σέρβια αλλη μια φορα.

Το Προφίλ μας