Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Και ο Τσίπρας ……. Οπορτουνιστής.!!!!!!!!!

Γράφει ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης.
Οπουρτονισμός: Ο τρόπος ενέργειας σύμφωνα με τον οποίο ο δράστης κινείται από συμφεροντολογικά ελατήρια κι όχι από το χρέος προς μια πάγια αρχή και με μαρξιστικός όρους,  η συμμόρφωση προς την αστική νομιμότητα  άρα η εγκατάλειψη της επανάστασης.
Σε προηγούμενο σημείωμά μου είχα επισημάνει το γεγονός ότι οι αλληλοκατηγορίες των στελεχών της αριστεράς στην ιστορία της, με βαριές εκφράσεις ( χαφιές, πράκτορας του εχθρού, λιγκβιταριστής, οπουρτονιστής κλπ) είναι σύνηθες, διαχρονικό  και απεχθές φαινόμενο.
Πριν λέκτωρ λαλήσει, ήρθε να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μου η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην προσωπική της ιστοσελίδα δημοσίευσε άγνωστους και λεπτομερείς διαλόγους με τον πρωθυπουργό λίγες ώρες μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015. Μεταξύ των πολλών και απίθανων διαλόγων δημοσίευσε και τα εξής:
«….Με οδύνη διαπίστωσα, μέσα από την εμπειρία του 2015, ότι πολλές από τις επιλογές τότε του Α. Τσίπρα δεν εκπορεύονταν από στάση αρχής και αναφορά σε αξίες, αλλά καθαρά από κομματικό και προσωπικό οπορτουνισμό. Δεν μπορεί ο ίδιος άνθρωπος που κατήγγελλε το ξεπούλημα του ΟΤΕ το 2008, να ξεπουλάει το σύνολο των δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών της χώρας. Δεν μπορεί ο άνθρωπος που κατέθετε μήνυση για αστυνομική βία εναντίον διαδηλωτών, να επιχειρηματολογεί υπέρ των επιλογών Πανούση. Δεν μπορεί ο άνθρωπος που ζητούσε διαφάνεια στη λειτουργία του ΥπΕξ να δημιουργεί την πλέον παραθεσμική λειτουργία της ΕΥΠ…)
Η κ Κωνσταντοπούλου επικαλείται ισχυρισμούς και λεξιλόγιο του ΚΚΕ που με την ίδια επιχειρηματολογία διέγραψε 12 πρώην Γενικούς Γραμματείς του Κόμματος.
Κατά συνέπεια ο δέκατος τρίτος…… Οπουρτονιστής είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρας, πρώην σύντροφός της, τον οποίο, όμως, δεν μπορεί να διαγράψει.
Και το ερώτημα είναι απλό. Όταν υπηρετούσε, εξυπηρετούσε, θαύμαζε και εκτελούσε τις εντολές του ο κ Τσίπρας δεν ήταν Οπουρτονιστής;
Το φαινόμενο είναι θλιβερό όχι για τον κ. Τσίπρα και την κ Κωνσταντοπούλου, αλλά για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο, δυστυχώς, έχει απαξιωθεί και οι σημερινοί Πολιτικοί συνεχίζουν να το απαξιώνουν. Αλήθεια, αυτό είναι το ήθος της αριστεράς και το νέο το οποίο επικαλούνται οι….. δήθεν αριστεροί;
Η κ Κωνσταντοπούλου διέπραξε ένα ακόμα ολίσθημα. Δημοσιοποίησε ιδιωτικές συνομιλίες της  με τον Πρόεδρό της και Πρωθυπουργό της χώρας. Απίθανα, αδιανόητα, απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Αυτά τα πράγματα δεν συνέβησαν ποτέ στο παρελθόν στα…… αστικά κόμματα. Δυστυχώς η πρώην Πρόεδρος της Βουλής υπερέβη τα εσκαμένα, προς δόξαν της αριστεράς.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πράγματι τρομερό να δημοσιοποιούνται από την Πρόεδρο Βουλής οι συνομιλίες της με τον Πρωθυπουργό. Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η εμπιστοσύνη και η εμπιστευτικότητα. Δηλαδή αν η κ Κωνσταντοπούλου ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν διαφωνούσε με τον Πρωθυπουργό θα δημοσιοποιούσε τις απόψεις των μελών του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου; Έλεος. Αυτό αποδεικνύει τι άτομα μας κυβερνούν

Ανώνυμος είπε...

«Με το νομοσχέδιο Παππά μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των νταβατζήδων»
Έναν απρόσμενο υποστηρικτή βρήκε το νομοσχέδιο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος υποστήριξε πως με το «νομοσχέδιο Παππά», τίθενται κανόνες εφαρμογής της συνταγματικής νομιμότητας και μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των «νταβατζήδων», όπως έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής.
«Είναι ωραίο να καταγγέλλεται ανέξοδα η "διαπλοκή" καναλαρχών-τραπεζιτών και συστημικών κομμάτων, καθώς και προστατευομένων προσώπων, που "κοσμούν" κατ' επάγγελμα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σαλόνια. Νόμιζαν, αρχηγοί και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι μπορούν να τα πράττουν δημοκοπούντες και αβλαβώς. Αλλά έρχεται η ώρα της αλήθειας. Αυτή είναι τώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πολύδωρας ο οποίος έχει διατελέσει, επίσης, κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος υφυπουργός Προεδρίας-Τύπου.
«Όσοι και όποιοι προβάλλουν ωρυόμενοι, με δουλόφρονα φανατισμό μάλιστα, διάφορα «προσχήματα» δικονομικού τύπου για αναρμοδιότητα της Βουλής και άλλα κούφια παρόμοια, που αποσκοπούν στη διαιώνιση του καθεστώτος των βαρόνων της «διαπλοκής», απλά, όχι μόνον αποκαλύπτονται αλλά και εκτίθενται αυτοεξευτελιζόμενοι», τόνισε ο κ Πολύδωρας .
- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/02/me-to-nomoschedio-pappa-beni-telos-stin-asidosia-ton-ntavatzidon/#sthash.ZDYS8hof.dpuf

Ανώνυμος είπε...

Δ. Παπαγγελόπουλος: Για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι πληρώνουν
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 11:26
«Για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι πληρώνουν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι «η εποχή της ατιμωρησίας έχει τελειώσει». Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τις λίστες μεγαλοκαταθετών και τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των μέσων ενημέρωσης.
Για τα δάνεια των ΜΜΕ «ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά» είπε και πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι παράγοντες πληρώνουν τις οφειλές τους». «Έρευνες που καρκινοβατούσαν ή δεν ξεκινούσαν τώρα προχωρούν γρήγορα», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός παραπέμποντας στα αρμόδια θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης αν υπάρχει υπαινιγμός για καθυστέρηση στην έρευνα των δανείων των καναλιών. «Να σας διαβεβαιώσω ότι η εποχή της ατιμωρησίας έχει τελειώσει γιατί είναι απαίτηση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά όλων υγιών πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας», σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Την ύβρη πάντα την διαδέχεται η Νεμεσις για να επέλθει η κάθαρση», υπενθύμισε και δεσμεύθηκε ότι «θα αποκαλυφθεί ό,τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και θα αποδοθούν ευθύνες».
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην τροπολογία του με την οποία η Δικαιοσύνη μπορεί να αξιοποιεί και μη νομίμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα. «Προσφάτως με αποκάλεσαν και λαϊκιστή γι’ αυτή την τροπολογία», είπε και απάντησε στους επικριτές του: «δεν με πειράζει γιατί λαϊκιστής είναι να είσαι αρεστός στο λαό. Αυτό που θέλω εγώ είναι να είμαι χρήσιμος στο λαό κι όχι χρήσιμος στις οικονομικές ελίτ».

Ανώνυμος είπε...

Ψιλοημιμαθή σε βλέπω.Το...οπουρτονιστής (3 φορές) (ποιος τονίζει;αναρωτήθηκα) μού΄βγαλε το μάτι.Μάθε και εμπέδωσε το σωστό:
1/οπορτουνιστής<γαλλ. λ. opportuniste, οπορτουνισμός < γαλλική opportunisme < opportun (Βικιλεξικό).
2/Πριν λέκτωρ λαλήσει!!!!Χα χα χα!!!Ποιος λέκτωρ;Του Πανεπιστημίου;;;Το σωστό:Πριν αλέκτωρ (=κόκκορας) λαλήσαι(απαρέμφατο αορίστου το σωστό πάντα μετά το πριν).
3/εσκαμένα:λάθος και πάλι.Εσκαμμένα το ορθό.
(Σίγουρα θα λες και "δικτάκτορας" και "πρόιδερος" και "εξυπερέτηση" και "δικουχτώ"κλπ).
(Η ορθογραφία, όταν βγάζει μάτι,προδίδει πολλά)

Ανώνυμος είπε...

Ο .... εγγράμματος και ανώνυμος σχολιαστής, προφανώς υποστηρικτής των Τσίπρα- Κωνσταντοπούλου που αλληλοκατηγορούνται σαν κατίνες της γειτονιάς,περνάει...ΣΥΡΙΖΑ την ουσία του θέματος. Έτσι είναι όλοι οι μπλαμπλάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διστάζουν να κατηγορούν τους πρώην... συντρόφους τους με βαρύτατες κατηγορίες. Ας κοιτάξουν τις κωλοτούμπες που έκαναν και κάνουν καθημερινά και τα ψέματα που είπαν και ξεγέλασαν τον κοσμάκι. Ήρθε όμως η ώρα να πληρώσουν το τίμημα.

Ανώνυμος είπε...

Πολυμαθή ανώνυμε σχολιαστή. Δεν έχεις ακούσει για το δαίμονα του τυπογραφείου;. Σήμερα βέβαια ισχύει ο δαίμονας του κομπιούτερ. Προφανώς διαβάζεις εφημερίδες. Δεν έχεις διαπιστώσει ότι καθημερινά στις στήλες των υπάρχουν και ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, αν και τα κείμενα αυτά τα διορθώνουν εμπειρότατοι διορθωτές-φιλόλογοι καθηγητές. Αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν συντακτικό και γραμματική; Αν υποτεθεί ότι εγώ δεν γνώριζα πως γράφεται η λέξη οπορτουνισμός, δεν θα την αντέγραφα από το κείμενο της κ Κωνσταντοπούλου; Αποφεύγεις,όμως, να σχολιάσεις την ουσία του θέματος. Συμφωνείς ότι ο κ Τσίπρας είναι οπορτουνιστής; Αποδέχεσαι ότι είναι ορθό η πρώην Πρόεδρος της Βουλής να δημοσιοποιεί την΄ιδιωτική συνομιλία της με τον Πρωθυπουργό της χώρας;Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα και δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά από κανέναν. Εκτός αν συμφωνείς ότι οι χαρακτηρισμού, προδότης, οπορτουνιστής κλπ συνάδουν με το επικαλούμενο ήθος της
αριστεράς.Αν δεν συμφωνείς με τα παραπάνω άφησε την ανωνυμία για να ανοίξουμε έναν ουσιαστικό διάλογο. Όσο για τους κυβερνώντες τους οποίους , προφανώς, υποστηρίζεις, σε παραπέμπω στις χθεσινές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη και στις γνωστές δηλώσεις του Μανώλη Γκλέζου. Θεοδόσης Μακρυγιάννης.

Ανώνυμος είπε...

Τον αράπη και αν λευκαίνεις το σαπούνι σου χαλάς. Οι... αριστεροί που συγκυβερνούν με τον ακροδεξιό Καμένο, δεν αλλάζουν τακτική. Έχουν τρελάνει τον κόσμο στα ψέματα και εξακολουθούν να λένε τα μεγαλύτερα ψέματα με τη μεγαλύτερη ευκολία. Αυτοί που θα αφόπλιζαν την Αστυνομία ρίχνουν τα δακρυγόνα με τον τόνο. Αυτοί που ενδιαφέρονται να εξυγιάνουν το μεντιακό σύστημα, στη Βουλή σήμερα αποδείχτηκε ο δικός τους ραδιοφωνικός σταθμός ΣΤΟ ΚΟΚΙΝΟ χρωστάει 5.000.000 ευρώ!!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια στην πρώτη.....αριστερή κυβέρνησή μας.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα χρήματα που χρωστάει ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτή μείνουν στην εξουσία για σαράντα χρόνια που έμειναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα χρωστάει δις και τα χρέη ΝΔ -ΠΑΣΟΚ θα φαίνονται σαν στραγάλια!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συκοφαντίες.... Οι αριστεροί με δεξιές τσέπες ποτέ δεν χρωστάνε...

Ανώνυμος είπε...

Μην προσβάλλετε τους.. αριστερούς. Αυτοί είναι υπεράνω χρημάτων. Απόδειξη ότι δεν πληρώνουν κανέναν και χρωστάνε στους πάντες

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ είχαν δικό τους ραδιοσταθμό και χρωστούσε 5000000 ευρώ; Θα γινόταν επανάσταση από τους ψευτοαριστερούς. Εώ τώρα, τηρούν σιγή ασυρμάτου. Μπράβο σας ψευτοαριστεροί κουλτουριάριδες. Συνεχίστε να μισθοδοτείτε κομματικά στελέχη με δανεικά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν η πρώην συντρόφισσα Κωνσταντοπούλου να ισχυρίζεται ότι στο Ταμείο του κομματικό έντυπο ΑΥΓΗ να εισρέουν εκατομμύρια άγνωστης προέλευσης; Αν αυτή ψεύδεται, γιατί οι αρμόδιοι δεν το διέψευσαν; Η κατηγορία είναι βαρύτατη.

Το Προφίλ μας