Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Τα θύματα του ΝΑΤΟ στον πάτο του Αιγαίου.

Του Αλέξη Λιοσάτου, μέλους της Λαϊκής Ενότητας Π.Ε. Κοζάνης
«Συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η συμφωνία βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.»Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Στο Αιγαίο των 10 χιλιάδων αγνο­ού­με­νων παι­δικών ψυχών (κατά δή­λω­ση του Υπ. Άμυ­νας), ενώ δια­τη­ρεί­ται ο φρά­χτης της ντροπής στον Έβρο, ενώ αρ­χί­ζουν να γε­μί­ζουν τα παλιά στρα­τό­πε­δα συ­γκέ­ντρω­σης και χτί­ζο­νται τα νέα («hotspot») με τη συν­δρο­μή του στρα­τού,
ενώ πα­νευ­ρω­παϊ­κά το αν­θρω­πο­κυ­νη­γη­τό κλι­μα­κώ­νε­ται, η επό­με­νη κί­νη­ση  στην οποία προ­χω­ρά η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση είναι να ζη­τή­σει την συν­δρο­μή του ΝΑΤΟ. Η αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή στάση της ΕΕ σκλη­ραί­νει μπρο­στά στο φόβο νέας όξυν­σης του προ­σφυ­γι­κού κύ­μα­τος από το Μάρ­τιο. Οι ισχυ­ρές χώρες μπο­ρούν να πιέ­ζουν την Ελ­λά­δα να ση­κώ­νει με­γα­λύ­τε­ρο φορ­τίο της εξόντωσης προσφύγων (για να απο­φύ­γει η Μέρ­κελ να πι­τσι­λί­σει με αίμα το δήθεν δη­μο­κρα­τι­κό προ­φίλ της), ενώ η Ελ­λά­δα προσχωρεί πρό­θυ­μα στη ρα­τσι­στι­κή πο­λι­τι­κή της ΕΕ με προσ­δο­κί­ες στην ελά­φρυν­ση του μνη­μο­νια­κού κορσέ.

Ο στό­χος είναι «οι με­τα­νά­στες που θα εντο­πί­ζο­νται να επι­στρέ­φουν άμεσα πίσω στην Τουρ­κία» ( Π.Καμ­μέ­νος) και να μην έχουν οι πρό­σφυ­γες ευ­και­ρία να αι­τη­θούν ασύ­λου στην ΕΕ. Ο Υπ.Άμυνας πε­ρή­φα­νος δη­λώ­νει: «πα­ρά­νο­μη με­τα­νά­στευ­ση τέλος». Όχι, δεν κάνει κου­μά­ντο στην Ευ­ρώ­πη ο Χί­τλερ κι ο Μου­σο­λί­νι, και στην Ελ­λά­δα δεν έχου­με δι­κτα­το­ρία Με­τα­ξά-Πα­πα­δό­που­λου-Μι­χα­λο­λιά­κου...

Ο πα­γκό­σμιος τρο­μο­κρά­της, λοι­πόν, το ΝΑΤΟ, ανα­λαμ­βά­νει να συμ­βά­λει στην «απο­τρο­πή», μαζί με ελ­λη­νι­κές, τουρ­κι­κές και ευ­ρω­παϊ­κές κα­τα­σταλ­τι­κές δυ­νά­μεις και την ανα­βαθ­μι­σμέ­νη Frontex. Αυτή η «ενί­σχυ­ση των ευ­ρω­παϊ­κών συ­νό­ρων»  είναι φα­νε­ρό ότι δεν έχει στόχο να μην πνί­γο­νται οι πρό­σφυ­γες στο Αι­γαίο, αλλά να πνί­γο­νται όσοι πνί­γο­νται σή­με­ρα εις τη νιο­στή, ίσως με με­γα­λύ­τε­ρες δυ­να­τό­τη­τες να απο­κρύ­πτο­νται τα πτώ­μα­τα. Ο βα­σι­κός θύτης των αρα­βι­κών μαζών και το Νο 1 αίτιο με­τα­νά­στευ­σής τους, ανα­λαμ­βά­νει να τους (ξανα)εξο­ντώ­νει και στο Αι­γαίο. Αίμα, αίμα, κι άλλο αίμα.

 Ευ­ρώ­πη-Φρού­ριο υψί­στης ασφα­λεί­ας και Ιμπε­ρια­λι­στι­κή κλι­μά­κω­ση
Την ώρα που οι πρό­σφυ­γες συ­νε­χί­ζουν να θα­λασ­σο­πνί­γο­νται,  οι ευρωηγεσίες στή­νουν φρά­χτες, στρα­τιω­τι­κο­ποιούν σύ­νο­ρα, καλ­λιερ­γούν το ρα­τσι­σμό και την ισλα­μο­φο­βία, αλείφουν το βού­τυ­ρο στο ψωμί της ακρο­δε­ξιάς που δυ­να­μώ­νει. Στόχο έχουν την αντι­με­τώ­πι­ση του «εσω­τε­ρι­κού εχθρού», δη­λα­δή των λαϊ­κών τά­ξε­ων που αντι­στέ­κο­νται για να μην πλη­ρώ­σουν τις συ­νέ­πειες της  κρί­σης. Οδη­γούν στην εμπέ­δω­ση του «κρά­τους έκτα­κτης ανά­γκης» και του μι­λι­τα­ρι­σμού  ως ...τρό­που ζωής, σπέρ­νουν δη­λη­τή­ρια που απο­προ­σα­να­το­λί­ζουν και δι­χά­ζουν τους φτω­χούς. Στα πλαί­σια αυτά απο­λαμ­βά­νου­με σή­με­ρα τη Γαλ­λία «του Δια­φω­τι­σμού» με το στρα­τό στους δρό­μους και την απα­γό­ρευ­ση των δια­δη­λώ­σε­ων  επ’ αό­ρι­στον, υπό το «Σο­σιαλ­δη­μο­κρά­τη Ολάντ». Στα πλαί­σια αυτά έχου­με την κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ του «Ευ­ρω­κο­μου­νι­στή Τσί­πρα» που ανα­θέ­τει την κα­τα­σκευή και τη δια­χεί­ρι­ση των στρα­τό­πε­δων συ­γκέ­ντρω­σης στο στρα­τό. Η Ελ­λά­δα ζητά την ενί­σχυ­ση του ΝΑΤΟ για να «παραμένουν» ή να «επαναπροωθούνται» οι πρό­σφυ­γες στην Τουρ­κία -κι ας πνί­γο­νται κά­μπο­σοι ενή­λι­κες και παι­διά. Κι ας «βρει την άκρη η Τουρ­κία» (που υπο­ψια­ζό­μα­στε τι άκρη θα βρεί ο δο­λο­φό­νος Ερ­ντο­γάν). Η Ελ­λά­δα προσ­δο­κεί σε οφέλη από τη βα­θύ­τε­ρη εμπλο­κή στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό βούρ­κο, και γι αυτό ο Καμ­μέ­νος ευ­χα­ρι­στεί το ΝΑΤΟ.

Η δε φι­λο­λο­γία περί «εξό­δου της Ελλάδας από τη Σέ­γκεν» είναι το τυ­ρά­κι για τη λαϊκή κα­τα­νά­λω­ση, για να στρα­φούν τα ντό­πια λαϊκά στρώ­μα­τα απέ­να­ντι στους πρό­σφυ­γες και να επι­κρα­τή­σει ο κα­νι­βα­λι­σμός και η μοι­ρο­λα­τρι­κή απο­δο­χή της ΤΙΝΑ. Δοκιμασμένη συνταγή, όπως και στην πε­ρί­πτω­ση του Grexit δη­λα­δή: στό­χος είναι το «Plan A» κι επι­σεί­ε­ται ως απει­λή το «Plan B». Και σιγά την απει­λή, εδώ που τα λέμε!

Η πα­ρου­σία του ΝΑΤΟ, ιδω­μέ­νη στο γε­ω­πο­λι­τι­κό πλαί­σιο, απο­τε­λεί προ­ε­τοι­μα­σία της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ) για νέα επέμ­βα­ση στη Λιβύη αλλά και για κλι­μά­κω­ση της εμπλο­κής στον πό­λε­μο με τη Συρία, απα­ντώ­ντας στην ανε­ξέ­λεγ­κτη δράση της ISIS, στη Ρω­σι­κή στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση κ.ο.κ.  Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζονται να μπούνε πιο βαθιά σε  έναν πόλεμο που ήδη έχει κάνει την περιοχή να μοιάζει με μπαρουταποθήκη...

Πάλη ενά­ντια στο ρα­τσι­σμό και τον ιμπε­ρια­λι­σμό-ελευ­θε­ρία με­τα­κί­νη­σης των αν­θρώ­πων- όχι άλλο αίμα στο όνομά μας!
Όταν το 2003 δια­δη­λώ­να­με εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες ενά­ντια στον πό­λε­μο του Ιράκ και τις «βά­σεις του θα­νά­του» για έναν πό­λε­μο που γι­νό­ταν «αλλού», σή­με­ρα πρέ­πει να αντι­δρά­σου­με ακόμα πιο μα­ζι­κά και δυ­να­μι­κά, καθώς ο πό­λε­μος κι ο θά­να­τος έρ­χο­νται στην πόρτα μας. Στεκόμαστε απο­φα­σι­στι­κά ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και τις πε­ρι­πο­λί­ες του στο Αι­γαίο. «Χω­ρά­με» όλη την αλ­λη­λεγ­γύη μας για τους κα­τα­τρεγ­μέ­νους πρό­σφυ­γες (όπως γί­νε­ται μέχρι σή­με­ρα από τους ηρω­ι­κούς κα­τοί­κους των νη­σιών του Ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου κι όχι μόνο), αλλά δε «χω­ρά­με» ούτε ένα ΝΑ­ΤΟϊ­κό πλοίο, ούτε έναν κυ­νη­γό κε­φα­λών. Πα­λεύ­ου­με για αλ­λη­λεγ­γύη χωρίς όρους , για ίσα δι­καιώ­μα­τα, για δομές φι­λο­ξε­νί­ας, για άσυλο κι ασφα­λείς οδούς διέ­λευ­σης για όλους τους πρό­σφυ­γες. Κι αν δεν παλέψουμε γι αυτό, δεν θα κα­τα­φέ­ρου­με ούτε τα μνη­μό­νια να ανα­τρέ­ψου­με. Αν δεν πα­λέ­ψου­με για την ελευ­θε­ρία των «άλλων», δεν θα μπο­ρέ­σου­με να πε­τύ­χου­με ούτε τη δική μας χει­ρα­φέ­τη­ση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας