Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΕΕΤΕΜ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλοπιτας του Συλλόγου μας

           Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Παντελίδης η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας Ομίλου ΔΕΗ. Τυχερός ο σ. Παύλος Γκουγκούμας ( μαζί με το φλουρί και τις ευχές όλων μας, μια δωροεπιταγή 50 ευρώ από τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό ΔΕΗ)

Την διαδικασία άνοιξε ο Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος σ. Πέτρος Γώγος ο οποίος αφού εξέφρασε τις ευχές στους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους αλλά και την ίδια την Εταιρεία στην περιοχή.
Στη συνέχεια εκπροσωπώντας το Κ.Δ.Σ, χαιρέτησε την εκδήλωση  ο σ. Β. Καψάλης και αναφέρθηκε στα κλαδικά θέματα, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Εταιρεία αλλά και στην κοινωνία μας σύμφωνα με τις αποφάσεις του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου.
Τον λόγο  έπειτα πήρε το μέλος του Κ.Δ.Σ. και Υπεύθυνος της Παράταξης  της Ανεξάρτητης Κίνησης  Ζ. Παπαδόπουλος. Με την σειρά του αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν  τον Όμιλο και τους συναδέλφους που εργάζονται στην επιχείρηση. Επικεντρώθηκε στις αποφάσεις του τελευταίου Κ.Δ.Σ. και επισήμανε την ανάγκη εύρεσης πολιτικής λύσης για τους έως τώρα αδικημένους συναδέλφους (χαμένος χρόνος –κλιμάκια –κ.λ.π.)
Ακολούθησε Ανοιχτό τοπικό Διοικητικό Συμβούλιο με τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων, οι οποίοι ο καθένας με τη σειρά του, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας και γενικότερα στη ΔΕΗ. Τέθηκαν πολλοί  προβληματισμοί και θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην  περιοχή. 

Στο κλείσιμο της συζήτησης κοινή ήταν η πεποίθηση του προεδρείου του τοπικού Δ. Μακεδονίας και  επισημάνθηκε, η ανάγκη καταγραφής των προβλημάτων από όλους τους χώρους εργασίας και η ενημέρωση του τοπικού Δ.Σ. για αυτά, με σκοπό την προσπάθεια επίλυσής τους ή -αν χρειάζεται- την μεταφορά τους στο Κ.Δ.Σ.
 


Συνάδελφοι
Διανύσαμε ένα χρόνο σαν χώρα τον οποία χαρακτηρίζει η στασιμότητα τόσο για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας αλλά και τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ.
Το 2015 συσσώρευσε μια σειρά από προβλήματα τα οποία τα διαδέχτηκε το 2016.
Διανύουμε μια περίοδο η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη τόσο για τους εργαζόμενους στον όμιλο ΔΕΗ αλλά και σε όλη την κοινωνία.
Η περίοδος αυτή πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε και να ακυρώσουμε αυτά τα μέτρα.
Οι πολιτικές τα μέτρα και οι αποφάσεις της κυβέρνησης χτυπούν όλη την κοινωνία και την φέρνουν σε απόγνωση.
Μέτρα όπως
  • Το ασφαλιστικό
  • Το φορολογικό
  • Η διαίρεση της ΔΕΗ με την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και τους μνημονιακούς νόμους για τη μικρή ΔΕΗ, (ή το σχέδιο για πολλές μικρές ΔΕΗ και τα ΝΟΜΕ ή ότι άλλο)
  • Η μείωση των αποδοχών μας(για άλλη μια φορά)
  • Η εφαρμογή της τελευταίας συλλογικής σύμβασης και η υπογραφή της συμπληρωματικής ΣΣΕ.
Δεν εφησυχάζουμε ούτε θα υπομένουμε αδρανείς στωικά τις αποφάσεις Άλλων για εμάς χωρίς ΕΜΑΣ. Παραμένουμε ενεργοί στην πρώτη γραμμή πάντα ως Εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ.


                     Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας
                      Π. Γώγος                                                                Γ. Ζαφείρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας