Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας πληρώνει ακριβά τον αδιανόητο «Μπαρουφάκη»

της Έλλης Στάη από το thetoc.gr
"Ποια πολιτική οπτική οδήγησε τον πρωθυπουργό να επιλέξει στο καίριο πόστο του υπουργού των οικονομικών τον κρυφό στρατηγό της δραχμής, Γ. Βαρουφάκη;" Ο νεώτερος Έλληνας πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας μας, ωρίμασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους 6 μήνες της θητείας του. Προσγειώθηκε με οδυνηρό τρόπο σε αυτό που επιφυλάσσει σε όλους μας η αληθινή ζωή. Από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πολιτική, ούτε η άσκηση της...

Ήρθε η ώρα που είδε ότι η σωστή και έγκαιρη ανάγνωση της σημερινής ευρωπαϊκής πραγματικότητας θα του είχε κερδίσει χρόνο και για τον ίδιο και για τη χώρα μας. Ήρθε η ώρα που είδε πεντακάθαρα όλο τον εφιάλτη, το Ολοκαύτωμα  όπως είπε ο ίδιος στη Βουλή, που θα μας έφερνε η εναλλακτική «λύση» του grexit και της δραχμής, των IOU'S και πολλών άλλων κουρελόχαρτων που εισηγούνταν ευφάνταστοι μέχρι χτες σύμβουλοι και υπουργοί του.
Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά, γιατί είναι εύκολο να καταλάβουμε όλοι τη δυσκολία της απόφασης και της "στροφής" για την οποία τώρα κατηγορείται από πολλούς συντρόφους του. Κατηγορείται ακόμη και από αυτούς που έκαναν καριέρα  pop star στην δικιά του πλάτη και τη δική του σχέση  με μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Έκανε πολλά λάθη πολιτικών χειρισμών ο Αλέξης Τσίπρας. Και για τη χώρα και για το δικό του πολιτικό κεφάλαιο. Θα τα καταμετρήσει και ο ίδιος και όλοι μας και η Ιστορία. Όμως την ώρα που έπρεπε να αναμετρηθεί με το Απόλυτο λάθος, το προσπέρασε και διάλεξε το Απόλυτα σωστό.
Είναι απολύτως αυτονόητο ότι αξίζει αυτή τη στιγμή τη στήριξη όλων μας για να περάσουμε αυτόν τον εφιάλτη όλοι, όσο γίνεται πιο ενωμένοι και όχι διχασμένοι (όπως μας οδήγησε το τελευταίο μεγάλο λάθος του δημοψηφίσματος).
Αν κάτι πρέπει να πούμε όμως από τώρα και προφανώς να το δει και ο ίδιος για να μην ξαναπέσει -ξαναπέσουμε  σε ύφαλο επιλογών, είναι η απόλυτη αστοχία στους ανθρώπους που διάλεξε για τις πιο κρίσιμες θέσεις. Ποια αλήθεια λογική , ποια πολιτική οπτική και ποια ψυχολογική διαχείριση , τον οδήγησε να επιλέξει στο καίριο πόστο του υπουργού των οικονομικών τον κρυφό στρατηγό της δραχμής , όπως αποδεικνύεται, Γιάννη Βαρουφάκη; Ποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μπορεί να τον έφερναν κοντά με τον επιδειξιομανή, ακαταλόγιστο Gianis;
Όσοι γνωρίζαμε λίγο, ελάχιστα,τον αδιανόητα unreliable Βαρουφάκη "ψυλλιαστήκαμε" τα χειρότερα που έρχονταν, μόλις ακούσαμε τη θριαμβευτική είσοδο του στην κυβέρνηση.
Γιατί τώρα , μέσα από τα λεγόμενα και ξελεγόμενα  του κυρίου Μπαρουφάκη, κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε όλοι μας, αν αυτό το plan B, η secret agenda για τα IOU'S και τη δραχμούλα, που μας αποκάλυψε στην εκατομμυριοστή του συνέντευξη, (που επεξεργάζονταν λέει ομάδα ολόκληρη όσο ήταν υπουργός), πόσοι τα ήξεραν και πόσοι συνεργούσαν στο Ολοκαύτωμα;
Η αστοχία της επιλογής του κυρίου Γιάνη ήταν τόσο μεγάλη, που τώρα αναγκάζεται  ο ίδιος ο πρωθυπουργός να τον ακούει να τον καταγγέλλει για την επιλογή του να σώσει τη χώρα ....... Υπάρχουν κι άλλες πολλές λάθος επιλογές σε πρόσωπα. Είναι μια από τις ευθύνες του πρωθυπουργού να τις εντοπίσει και να τις "ανασχηματίσει "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας