Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές από τον π. αντιδήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού Ε. Δισερή (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό της πλειοψηφίας «Δύναμη Ευθύνης», ανακοίνωσε με επιστολή του, που ανάγνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, ο -παραιτηθείς και αντικατασταθείς- πρώην αντιδήμαρχος Καμβουνίων Ευθύμιος Δισερής, καταγγέλλοντας και αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Θανάση Κοσματόπουλου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Δισερής κατήγγειλε ότι «οι διάφορες παρεμβάσεις μου, έβρισκαν εμπόδια σε θεσμικούς παράγοντες της διοίκησης του Δήμου.
…Δεν είχα καμιά ενημέρωση αλλά και δεν καλούμουν  να συμμετέχω σε λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα που αφορούσαν την περιοχή ευθύνης μου, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα, κατανομή του Τοπικού Πόρου κλπ. Οι αποφάσεις παιρνόταν ερήμην του αρμόδιου αντιδημάρχου… Κύριε Δήμαρχε, λειτουργήσατε στα πλαίσια του στενού σας  και αντιπαραγωγικού περιβάλλοντός σας… Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν έχει δήμαρχο. Οι δημότες καθημερινά δυσανασχετούν για την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής…».
Κλείνοντας την επιστολή του  ο κ. Δισερής ανέφερε ότι «…θέλω να δηλώσω στο Προεδρείο την ανεξαρτητοποίηση μου από τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» και αίρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του δημάρχου κ. Αθανασίου Κοσματόπουλου».
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και στη δευτερολογία του, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στην απένταξη του 80% των έργων του Τοπικού Πόρου που αφορούσαν τα Καμβούνια, στην «απροθυμία» των τεχνικών υπηρεσιών να ασχοληθούν με θέματα του ορεινού όγκου των Καμβουνίων, λόγω αποκλειστικής απασχόλησης με τη σύνταξη τεχνικών δελτίων για ένα δημοτικό διαμέρισμα -υπονοώντας βέβαια το Βελβεντό-, και τέλος διακωμώδησε το λεχθέν από το δήμαρχο, περί αλλαγής του DNA
Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Δισερή έχει ως εξής:
 Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Αξιότιμοι συνάδελφοι
"Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδημάρχου υπεύθυνου του ορεινού όγκου Καμβουνίων, πρωταρχικός μου σκοπός και στόχος ήταν να σομβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του Τόπου και της Κοινωνίας, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που στην ολιγόμηνη θητεία μου προέκυψαν.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι από τις πρώτες μέρες της θητείας μου προσπάθησα να παράξω έργο με τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο, αλλά πολύ σημαντικό για τους δημότες. Οι διάφορες παρεμβάσεις μου όπως λόγου χάρη το κλείσιμο ΚΑΠΗ, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, επίλυση προβλήματος νερού Ελάτης κ.α. έβρισκαν εμπόδια σε θεσμικούς παράγοντες της Διοίκησης του Δήμου.
Στην πορεία δεν είχα καμία ενημέρωση αλλά και δεν καλούμουν να συμμετέχω σε λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα που αφορούσαν την περιοχή ευθύνης μου, όπως το τεχνικό πρόγραμμα, κατανομή του Τοπικού πόρου Ανάπτυξης κλπ.
Οι αποφάσεις παιρνόταν ερήμην του αρμόδιου αντιδημάρχου των Δημοτικών Ενοτήτων Καμβουνίων, Λιβαδερού.
Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, με ευθύνη του ο Δήμαρχος αποδιοργάνωσε της υπηρεσίες του Δήμου και άφησε αναξιοποίητα εμπειρότατα στελέχη, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στην δυσλειτουργία των υπηρεσιών.
«Ενός κακού μύρια έπονται». Ήρθε και η ρήξη με την Περιφέρεια από ενέργειες του Δημάρχου που δεν συνάδουν με το ήθος της πολιτικής που πρεσβεύουμε.
Κύριε Δήμαρχε η αλαζονεία και ο αυταρχισμός σας στο μεγαλείο.
Δεν μπορέσατε να συνεργαστείτε με τους προέδρους των Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που πασχίζουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των μικρών κοινωνιών των χωριών τους.
Οι Πρόεδροι προβαίνουν σε εράνους από τους κατοίκους τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν μικροανάγκες στα αντλιοστάσια, στον φωτισμό οδών πλατειών, στις παιδικές χαρές κ.α. που η χρηματοδότηση και υλοποίηση των αναγκών αυτών είναι υποχρέωση του Δήμου.
Κύριε Δήμαρχε , όσοι στηρίξαμε και πιστέψαμε στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ που ηγείσθε μας απογοητεύσατε.
Λειτουργήσατε και λειτουργείτε στα πλαίσια του στενού σας και αναπαραγωγικού περιβάλλοντος σας ( ο νοών νοείτω).
Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν έχει Δήμαρχο.
Δεν μπορείτε πλέον να εμπνεύσετε τους εκλεγμένους και μη εκλεγμένους συνεργάτες σας.
Οι δημότες καθημερινά δυσανασχετούν για την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής.
Τα προβλήματα συσσωρεύονται και η περιοχή μαραζώνει.
Με την ολιγόμηνη παρουσία μου στη θέση του αντιδημάρχου του ορεινού όγκου και αφού επιδίωξα την συνεργασία που δεν μου προσφέρθηκε και με δεδομένο της διαφορετικότητας στον τρόπο διοίκησης και σε θέματα συλλογικότητας -συμμετοχικής δημοκρατίας και αλληλοσεβασμού και επειδή είναι θέμα αξιοπρέπειας για μένα, τιμώντας τους κατοίκους που με ψήφισαν, ούτε η καρέκλα ούτε ο μισθός θα με κρατήσουν σε μια θέση που δεν μπορώ να λειτουργήσω με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, υπέβαλα στις 10-7-2015 με ανακοίνωσή μου στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την παραίτηση μου από τη θέση του Αντιδημάρχου.
Στο σημείο αυτό και κλείνοντας, θέλω να δηλώσω στο Προεδρείο την ανεξαρτητοποίηση μου από τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» και αίρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου.
Με τιμή
Ευθύμιος Δισερής
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερβίων-Βελβεντού"
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Δισερή εχεις Αρ---α και ξεφτύλησες ακόμα μιά φορά τά ξεφτυλισμένα Σ Ο Υ Ρ Γ Ε Λ Α

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΘΥΜΙΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΓΑ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΣΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΛΟΓΟΥ ΚΟΜΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΚΑΙΟΩΘΗΚΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΛΕΓΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Αρχισαν τα Νταούλια Σούργελα σε λιγο χρονικό Διάστημα αλλοι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανεξαρτοποιούντε και μένη Ο Δήμαρχος με την Νομική του Σύμβουλο και με τους Βελβενδινούς

Ανώνυμος είπε...

dimarxe oso exeis dipla soy teto stayraki arxisan na egkatalipoyn to karavi kai den perase oyte enas xronos sto telos 8a minis monos giati se parami8iazoyn aytoi oi dyo. na ksereis aytoi pote den se lene alei8ies

Ανώνυμος είπε...

re 12.51 pes epiteloys to onoma soy na doyme ti kollhma exeis faei me ton teto kai ton stayro!!! Na to doyme kai na to lysoyme bre aderfe.......

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΕΙΣ 1.28 Μ.Μ ΜΗΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ?ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΛΥΜΑ Η ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ?ΕΣΥ ΟΜΩς ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ?ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

Αμα περιμένετε να πάει καλά ο τόπος μας με αυτά τα άτομα ξεχάστε το…….

Οί άνθρωποι εκλέχθηκαν από ψηφοφόρους πού θέλαν να τιμωρήσουν τους προηγουμενους
Την ανεπάρκειά τους κανένας δεν την ήξερε από πριν??

Ανώνυμος είπε...

Ρε τρελοκομείο 1:28 έχεις ακόμα τα αααααααα.....Ρ....ίδια.... Κ μιλάς ώστε να υπερασπίζεσαι τετο κ Σταυράκη. Αυτά τα δυο Που δεν ξέρω πως να τα χαρακτηρίσω , που ειναι όυνα φατσα ουνα ρατσα μεσα στο δημοτικό συμβούλιο. Κ αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις ποιος ειμαι θα σου το αποκαλύψω προσωπικός. Κ να σου πω ο δήμαρχος το χα σαι το παιχνίδι, αν κ ακόμα δεν έκλεισε χρόνο ειναι στα χαμένα , γιατί τον κάνουν κουμάντο τα δυο ψευτομαγκακια... ( aivres θα σε παρακαλέσω να περάσεις το μήνυμα μου στον 1:28... )

Ανώνυμος είπε...

Η γύμνια τους φάνηκε στην αντιμετώπιση του Προέδρου Νεράιδας.
Τους ξεφτελισε ο Πρόεδρος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μηπως θυμάσαι τότε που η ΔΕΗ σε εκανε εξωση απο τα καταπατημένα βεβαια κατόπιν καταγγελιας της τότε Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βελβενδού που ειχες στο κτήμασου ποιοί ηταν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βελβενδού αυτούς που εχεις δίπλασου τωρα και τά γουρούνια που βγήκαν σε δημοπρασία ποιοί τα πήραν οπως σε σείραν στά δηκαστήρια περίμενε και τώρα εμπιστοσύνη σε αυτούς καμία , εγώ ειμαι απο εδώ και τούς ξέρω Σερβιώτες παρα πολύ καλά

Ανώνυμος είπε...

ανημπορος και ανικανος ο γιατρο-δημαρχος ν'απαντησει στο ξεβρακωμα που τους εκανε ο Δισερης.πολυ λιγοι οι αυτου εξοχοτης τετος,-ζορμπας, που πηγαν να παρουν το λογο ν'απαντησουν αυτοι για το δημαρχο.κολοτουμπα του φωτη που παει για το μεταπτυχιακο.και επιστροφη πισω στο μαντρι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΆΛΑΒΕς ΖΗΝΩΝ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΛΕς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΟΥΜΕ?ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙς ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ

Ανώνυμος είπε...

8:35 κανεις λάθος ο ζυγουρης το πήρε στα χαρτιά το μεταπτυχιακό... Το εβγαλε Στο 10αμηνο της αντιδημαρχίας του... Ρε πουλημένε Ζυγούρη ποσά σου τάξε ο γιατρός...;;; Θέλω να μας πεις δημοσίως ψεύτη........

Ανώνυμος είπε...

APANTAEI O ANTIDHMARXOS ANAPLHROTHS POY EINAI MARKA ME EKAPSES DEN SE APANTAEI O DHMARXOS DISERH GIATI KORONES UA PETAXEI TON FIMONOYN GIATI DEN EXEI IDEA OTI TOY LENE KANEI

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!! Γράψτε Ελληνικά. Και μπράβο στο Δισερή και μόνο σ΄αυτόν. Καλά έκανε και τους τα έψαλε ο Θύμιος. Τι νομίζουν ότι είναι όλοι?Ο κόσμος που ψήφισε το συνδυασμό, δεν θέλει να βλέπει ορκωμοσίες στον Σώρρα και άλλα τρελά. Ξύπνα Γιατρέ!!!!!!!!!!!! Το χάνεις το παιχνίδι, αν δεν το έχεις χάσει ήδη. Να ζητήσεις συγγνώμη από τον Δισερή και να ξηλώσεις τη συμμορία του Βελβεντού. Οι πονηρές συμβουλές των εκ Κοζάνης λογιστών (που παρεπιπτόντως δεν ψήφισαν το συνδυασμό) να μείνουν στην Κοζάνη.

Ανώνυμος είπε...

ακομη περιμενουμε απαντηση στα ερωτηματα του Δισερη απο το Δημαρχο!σε διαφορετικη περιπτωση θα ειναι κοινως ψευτης και συκοφαντης!επισης περιμενουμε το ονομα του προμηθευτη λαμπτηρων στο Δημο!

Ανώνυμος είπε...

Δικαιώνεται σε όλα , κατα τρόπο περίτρανο , ο αποχωρήσας Αντιδήμαρχος Καμβουνίων Ευθύμιος Δισερής . Η πλήρης εγκατάλειψη των Καμβουνίων στο μεγαλείο της , απο την νυν δημοτική αρχή ! persona non grata για τα Καμβούνια όλη η δημοτική αρχή ! ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ! ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΤΙΠΟΤΑ ! ΝΤΡΟΠΗ !

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΆΝΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΑΙΥΤΕΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΠΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ,,,ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΉ ΦΩΣΤΗΡΕΣ.......

Το Προφίλ μας