Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Καταγγελία για αυθαίρετη κοπή των πλατάνων που βρίσκονται περιμετρικά του Εξωκκλησίου του Αγ. Δημητρίου ( photos - video)

Την Τετάρτη  22-07-2015 κατά την διάρκεια του περιπάτου που πραγματοποιώ εγώ (όπως και δεκάδων πολιτών) σχεδόν σε καθημερινή  βάση από το σημείο του Αγίου Δημητρίου  και την τρεχούμενη  βρύση που τον περιβάλει, διαπίστωσα  την σχεδόν ολοκληρωτική κοπή του πλατάνου που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου (έμεινε μόνο ο κορμός). 
Το συνεργείο που είχε αναλάβει την κοπή των δέντρων (εκ Βελβεντού) είχε ξεκινήσει την κοπή του πλατάνου που βρίσκεται από την κάτω πλευρά (υπάρχουν συνολικά 4 μεγάλοι πλάτανοι) ,με την θερμοκρασία να είναι στους 35 βαθμούς κελσίου μέσα στο κατακαλόκαιρο κλαδεύονται δέντρα κάτω από αυτές της συνθήκες; 

Πήρα αμέσως στο Α.Τ. Σερβίων για να έρθει να ελεγχθεί αν αυτή η ενέργεια έγινε νόμιμα. Σε 5 λεπτά ήρθε το περιπολικό.
Οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία ζήτησαν από το συνεργείο το λόγο για τον οποίο κοβόταν τα τεράστια πλατάνια και ο εργολάβος του συνεργείου απάντησε ότι η κοπή γινόταν μετά από εντολή της νυν δημοτικής αρχής.








Μετά από απαίτηση των αστυνομικών αρχών τηλεφωνήθηκε από το συνεργείο και ήρθε ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του τοπικού κ. Ιωάννης Θύμνιος . Οι αστυνομικοί του ζήτησαν την Άδεια του δασαρχείου για την κοπή και το κλάδεμα των πλατάνων. Ο πρόεδρος παραδέχτηκε παρουσία αρκετών Σερβιωτών που λόγω της  αναστάτωσης που προκλήθηκε και της παρουσίας των αρχών πως δεν υπήρχε άδεια Δασαρχείου για αυτή την ενέργεια  και πως ήταν πρωτοβουλία δική τους για την προστασία των πολιτών. 

Αφού έγιναν οι συστάσεις από της αρχές δόθηκε εντολή  να σταματήσει η  κοπή των δέντρων να μαζευτούν τα κομμένα ώστε να μην γίνει κάποιο ατύχημα  και να προσκομίσει την επόμενη ημέρα η δημοτική αρχή  την αντίστοιχη άδεια η απόφαση. Μετά από έντονο τόνο μεταξύ εμού και του κ. Θύμνιου καταγράφτηκε το περιστατικό  από της αρχές στα πρακτικά της ημέρας του Α.Τ. Σερβίων και αποχωρήσαμε.( οι αρχές με ενημέρωσαν πως έχω το δικαίωμα να  συνεχίσω με περαιτέρω ενέργειες την καταγγελία). 


 Και ως πολίτης Σερβίων έχω κάποιες απορίες. Μπορεί αυθαίρετα και χωρίς την έγκριση των αρμοδίων (δασαρχείο) να προβαίνει κάποιος σε τέτοιες ενέργειες; (είτε είναι πολίτης είτε δημοτική αρχή). 
 Μιλάμε για δέντρα που προστατεύονται από το κράτος. Δέντρα που έζησαν 100-200-300 και πλέον χρόνια δέντρα που είναι η ιστορία κάθε περιοχής δέντρα που είναι ζωντανοί μάρτυρες της ιστορίας του τόπου και ήταν παρόν σε όλες  της δύσκολες γεμάτες αίμα ιστορικές εποχές που πέρασαν από αυτόν τον τόπο. 

Αν υπήρχε η έγκριση ότι τα πλατάνια ήταν επικίνδυνα συμφωνώ απόλυτα με το κλάδεμα τους με την παρουσία πάντα του αντιστοίχου δασάρχη που θα επιβλέπει και θα  δίνει εντολές για το ποια θα κοπούν, και όχι με την αυθαίρετη ενέργεια του εκάστοτε συνεργείου . 

Καλώ όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς να πάρουν θέση για το συμβάν και να πιέσουν τις καταστάσεις για να μην έρθουμε στο μέλλον σε αντίστοιχες που προσβάλουν την ιστορία μας και το σεβασμό μας σε αυτή.
 
Παραθέτω τις αντίστοιχες φωτογραφίες και video για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Καταγγέλων  ΧΟΛΕΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ν. κάτοικος Σερβίων.  

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θλίψη και οργή για ακόμη μια φορά. Μα είναι δυνατόν? Οτι γουστάρει κάνει ο καθένας. Αυτά είναι από τα πιο ζωντανά , χλωρά πλατάνια που σώθηκαν και κόβονται κι αυτά? Ποιος άρρωστος νους το σκέφτηκε αυτό. ΜιλάμΕ για σφαγή. Να τοποθετηθεί το δασαρχείο. Έλεος πια... να ξεσηκωθούνμΕ. Καυσόξυλα τα πιο υγιή πλατάνια?

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον συμπολίτη μας Θεόδωρο, έπραξες ορθά με το που ενημέρωσες την Αστυνομική Αρχή, δυστυχώς το ίδιο έπρεπε να γίνει και στην κεντρική πλατεία αλλα και εκεί ύστερα από δημοσίευση στην εφημερίδα Σερβιώτικα νέα δεν υπήρχε άδεια του Δασαρχείου,
Ο πλάτανος στην προκειμενη περίπτωση χαλούσε τα σχέδια της αναπλάσεως και ο τότε Αντιδήμαρχος Λαζαργιοτης μοναδικός υπέρμαχος αυτού του ανουσιουργίματος πήρε όλη την ευθύνη. Οι ευθύνες όμως δεν πρέπει να είναι στα λόγια θα πρέπει και η πολιτεία να τιμωρεί αυστηρά όσοι αυθαίρετα προβαίνουνε στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Να θυμίσω τους αναγνώστες πως την ίδια κατάληξη είχανε και τα δέντρα που κοπήκανε αυθαίρετα στο φράγμα τις ΛΑΡΚΟ με τον τότε δήμαρχο Κωσταντόπουλο, για το οποιο κανένας μας δεν έμαθε πως τελικά κατασκευάστηκε......

Ανώνυμος είπε...

Αφου τον Ψηφισατε Κυριε Θεοδωρε Ν. Χολεβα τι μ βιντεο και φωτογραφιες ανεβαζετε..

Ανώνυμος είπε...

Αφου τον ψηφισατε Κυριε Θεοδωρε Ν. Χολεβα ..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Δεν μας ειπατε τελικα ειχαν αδεια?

Ανώνυμος είπε...

kala soy ipan gkortso e gkortso.tora ise ke vlakas.

ΚΜΤ είπε...

"Στο πένθος βυθίστηκε μια ολόκληρη περιοχή στη Λαμία, από τον ακαριαίο θάνατο του 9χρονου παιδιού και τον τραυματισμό του μικρότερου αδερφού του, την ώρα που έπαιζαν μπροστά στους γονείς τους.

Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ στις Κομποτάδες Λαμίας. Εκείνη την ώρα μια παρέα επτά παιδιών έπαιζαν στην πλατεία, ενώ λίγο πιο πέρα κάθοταν οι γονείς τους. Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος. Ένας τεράστιος κορμός από τον πλάτανο κόπηκε στη μέση και άρχισε να πέφτει."


Ανώνυμε 6:51 "Στο πένθος βυθίστηκε μια ολόκληρη περιοχή στη Λαμία"..... Γιατι εκεί δεν είχαν εναν Αντιδήμαρχο Λαζαργιοτη, όπως το γράφεις εσύ. Αν είχαν το παιδί θα ζούσε σήμερα!!

Ανώνυμος είπε...

Κ τα δεντρα κατω απο το 2ο δημοτικο ενοχλουσαν και τα πλατανια στις εργατικες το ιδιο και τωρα στον αγ. Δημητριο... ολα λογω επικινδυνοτητας, ασε μας ρε κμτ... τα ιστορικα κυριως δεντρα τα φροντιζουν δεν τα ξεριζωνουν... παραδειγματα παμπολλα ανα την ελλαδα, αλλα εδω ξερουμε καλυτερα...

Ανώνυμος είπε...

an ton psifise opos les auto tou dinei diplo bravo dioti fenete oti den krivete apo simferonta opos esi me to ifos pou to les piso apo tin anonimia sou.

Ανώνυμος είπε...

Eσεις που κοπτεστε πολυ για το κοψιμο των πλατανων ,γιατι δεν κανατε κατι οταν ο εργολαβος της αναπλασης και με γνωση της νυν δημοτικης αρχης ,εκοψε απο τη ριζα τον πλατανο που ηταν μπροστα στο διατηρητεο;η δικαιολογια ηταν οτι επρεπε να γινει σταθμος της ΔΕΗ.Σ αυτη την περιπτωση δεν ακουσα κανενα σχολιο ενω οταν απο τον διπλανο πλατανο αφαιρεθηκε το σαπιο κοματι για να μη θρηνησουμε θυματα εγινε ολοκληρος ντορος

Ανώνυμος είπε...

proton dikio exetai oloi sas ...deyteron to platani sthn platia oxi to megalo to mikro kopike gia na ginei to proto ektroma mprosta apo magazi kai na paei o dromos exw.triton ston agio dhmitrio kladema re mal...kes einai ayto kai ti doylia eixan oi velvenoi eki ta xyla sto telos poy phgan.tetarton kanonika eprepe na pari 8esh o dasarxhs o nomos exei katasxesh oxhmatos ksilias mhxanakia kophs aytoforo kai toys arxontes mesa gia h8hkh aytoyrgia ...kai ena teleytaio gia ton lamioth kai ta paidia poy paizoyn ...kane me manth na se kanw plousio .....

Ανώνυμος είπε...

esu pou kaneis peripato ekei tous rwthses re pote tous geitonous an eixan pote provlhmata me fula kai me alergeies pou to platani einai to prwto alergeiko dendro. ah trava fkias kamia dleia pou len kai stou xourio m!!!! ante mpravo xaaxaaa

Ανώνυμος είπε...

Τα πλατάνια υπήρχαν πρίν εμφανιστούν οι ΄΄ γείτονες'' μορφωμένε και πανέξυπνε.
Το θέμα είναι αν το Δασαρχείο πήρε θέση για το σωστό ή οχι .
ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,-

Ανώνυμος είπε...

Anonime KTM ean i giagia mou eixe rouleman tha itane patini ayto mas les, katalaveno ton kindino alla iparxi kai o tropos tou kladematos. Epita ta exoume pei polakis gia tin istorikotita ayton ton dedron pos na to kanoume se liges ores o Lazargiotis xafanise ta pada giati den tou evgene i skala tis anaplaseos stin plateia ''Den pirazi more tha fiteysoume kainourgio''' ayto elege xoris dropi. Eixe adeia? oxi. Paravriskotane o dasarxis? oxi . Eiste paranomoi kirioi kai prepi na kathisete sto skamni oxi alles eipnades mesa apo ta blogs.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΔΩ . ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΠΛΑΤΑΝΙ 300 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΛΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ. ΠΡΟΦΑΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΑΙ. ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΆ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ισως και η σκια απο τα πλατανια να μην αφηνει να αναπτυχθουν οι μελιτζανες και οι τριαναταφυλλιες απο τον διπλανο κηπο........
Χωρις πλακα τωρα θα συγκινηθει καποιος αρμοδιος , καποιος φορεας (μορφωτικος}, οι ¨εν δρασει", ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, εκκλησια, καποιος τελος παντων?
Ο συμπολιτης μας εκανε μια αρχη, εναντια στην αυθερεσια. Ας ειναι η αρχη απο εδω και περα να μπει ενα τελος σ αυτο που συμβαινει τα τελευταια χρονια στον τοπο μας.Η ΕΠΟΜΕΝΗ "ΠΑΡΑΒΑΣΗ" θα βρει πολλες υπογραφες σαν του Θοδωρου, και δεν θα ειναι καταγγελια. Θα ειναι μηνυση-εισαγγελεας-κ.τ.λ..απο πολλους που σιχαθηκαν τον καθε συμβουλο η αντιδημαρχο η δημαρχο που ανεβαινει στο κτιριο με τις εξουσιες, και νομιζει οτι μπορει να κανει οτι θελει.Να ειναι σιγουροι γι αυτο ολοι απ ολους τους πολιτικους χωρους.
ΥΓ¨ Φανταζομαι οτι τα φορτηγα με την σοδεια απο ξυλα θα ζεστανουν καποια τζακια στο Βελβεντο τον χειμωνα.ΔΕΝ ειναι κακο αν προκειται για απορες οικογεννειες. Το ορθο δεν θα ηταν ομως να παραδοθουν στο δημο???

Ανώνυμος είπε...

Ισως και η σκια απο τα πλατανια να μην αφηνει να αναπτυχθουν οι μελιτζανες και οι τριαναταφυλλιες απο τον διπλανο κηπο........
Χωρις πλακα τωρα θα συγκινηθει καποιος αρμοδιος , καποιος φορεας (μορφωτικος}, οι ¨εν δρασει", ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, εκκλησια, καποιος τελος παντων?
Ο συμπολιτης μας εκανε μια αρχη, εναντια στην αυθερεσια. Ας ειναι η αρχη απο εδω και περα να μπει ενα τελος σ αυτο που συμβαινει τα τελευταια χρονια στον τοπο μας.Η ΕΠΟΜΕΝΗ "ΠΑΡΑΒΑΣΗ" θα βρει πολλες υπογραφες σαν του Θοδωρου, και δεν θα ειναι καταγγελια. Θα ειναι μηνυση-εισαγγελεας-κ.τ.λ..απο πολλους που σιχαθηκαν τον καθε συμβουλο η αντιδημαρχο η δημαρχο που ανεβαινει στο κτιριο με τις εξουσιες, και νομιζει οτι μπορει να κανει οτι θελει.Να ειναι σιγουροι γι αυτο ολοι απ ολους τους πολιτικους χωρους.
ΥΓ¨ Φανταζομαι οτι τα φορτηγα με την σοδεια απο ξυλα θα ζεστανουν καποια τζακια στο Βελβεντο τον χειμωνα.ΔΕΝ ειναι κακο αν προκειται για απορες οικογεννειες. Το ορθο δεν θα ηταν ομως να παραδοθουν στο δημο???

Ανώνυμος είπε...

αυτοι πηραν μεχρι και τις πετρες απο την πλατεια των σερβιων στο βελβενδο και δεν αντεδρασε κανεις!τα ξυλα θα αφησουν!!!!! ζητησαν και απο τα καμβουνια για να παρουν ξυλα στο βελβενδο,αλλα τους εκοψε τη φορα τοτε ο Δισερης....τωρα που δεν τον εχουν στα ποδια μπορει να συννεναισει ο καινουριος αντιδημαρχος απο τα λευκαρα...!!!!...και δυο λογια για το κομενο πλατανι! οτι ειναι εκτος δασικης εκτασης, χρειαζεται αποφαση και εγκριση τοπικου και δημοτικου συμβουλιου και με υποδειξη ειδικου κοβετε μονο οτι νομιζει επικυνδυνο...τετοια αποφαση δεν εχει παρθει στο δημοτικο συμβουλιο....το συγκεκριμενο απο οτι φαινεται ηταν απολυτα υγειες και δεν χρειαζοταν τετοια καταστροφη.....αν υπαρξει διαμαρτυρια και καταγγελια μπορει αμεσα να επεμβει ο εισαγγελεας....

Ανώνυμος είπε...

mprobo 8odorh giati ayth poy xoyn katsiko8h ekei pano nomizoyn oti einai to diko toys xorio h apla 8eoyn na rhmaxoyn ayto to
meros k ta xoyn kataferh kala .......prepei na fan klotsies

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΒΡΕ... ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ!!!!ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΕ ΘΕΛΕΤΕ.ΦΤΟΥ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο κτήμα σου να κάνεις οτι θέλεις,στα Σέρβια να ρωτάς τον κόσμο.....

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραια 500,00 ευρω για πεζοδρομια Βαθυλακου Μεσιανης κ.λ.π για να βολταρουν τα γιδια και τα προβατα ενω τα παιδια μας για να πανε στο τεχνικο Λυκειο διασχιζουν καθε μερα εναν δρομο με κινηση χωρις πεζοδρομιο .Που εισαι Φωτακη δεν βλεπεις?

Ανώνυμος είπε...

τι το λέτε και δεν το κάνετε Σερβιώτες αν πηγαίνατε εσείς στο Βελβεντό να κάνετε αυτά που κάνουν αυτοί έτσι θα σας άφηναν?Αφήστε τους να σας τα ρημάξουν όλα μην κουνιέστε .Δεν υπάρχει τσίπα έχουν αποθρανσηθει όλοι τους .

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Aivres na vazeis ola Ta sxoleia,,, min kaliptis dika sou atoma.,.,

Το Προφίλ μας