Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΙΤΥΧΙΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥ. ΠΡΑ. Α.Ε. ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ ΒΟΪΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 και ώρα 19.30, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στον Πεντάλοφο Βοΐου Κοζάνης η προγραμματισμένη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΡΑΜΟΡΙΤΣΑΣ» με Διακριτικό Τίτλο: «Δ.Υ.ΠΡΑ. Α.Ε.», καθώς και Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι μέτοχοι και τα μέλη του Δ.Σ. της, δηλαδή η Πρόεδρος και ∆ιευθύνουσα Σύµβουλος κα Φωτεινή Ζιάρα (∆ηµοτική Σύµβουλος Δήμου Βοΐου), ο Αντιπρόεδρος κος Κεχαγιάς Φώτιος (Αντιπεριφερειάρχης Οικονοµικών Π∆Μ), ο Γραμματέας κος Τσαρτσαµπαλίδης Γεώργιος (∆ηµοτικός Σύµβουλος, Πρόεδρος ∆.Ε.ΥΑ.Β) τα μέλη τα οποία είναι ο κος Λαμπρόπουλος Δημήτριος (Δήμαρχος Δήμου Βοΐου), ο κος Λυσσαρίδης Χρήστος (Πρόεδρος ∆ηµοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου), ο κος Ευθυµιάδης Αναστάσιος (∆ηµοτικός Σύμβουλος Δήμου Βοΐου), ο κος Πλακεντάς Παναγιώτης (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης) και ο κος Γιαννόπουλος Γρηγόριος (Περιφερειακός Σύµβουλος ∆υτ. Μακεδονίας, Π.Ε. Γρεβενών).
Επίσης παραβρέθηκαν ο λογιστής της εταιρείας κος Σιαμπανόπουλος Αντώνιος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κος Δελής Απόστολος οι Πρόεδροι των Τοπικών Δημοτικών Διαμερισμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πενταλόφου ο κος Χονδροκώστας Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Δ.Δ. Πενταλόφου), ο κος Αγορίτσας Νικόλαος (Πρόεδρος Δ.Δ. Βυθού) και ο κος Σαμαράς Τηλέμαχος (Πρόεδρος Δ.Δ. Διλόφου) καθώς και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Πενταλόφου ο κος Ανδρέας Ζήσου και η γραμματέας της εταιρείας η κα Βλιώρα Ευδοξία.

Στην τακτική Γενική Συνέλευση, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 2014 και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε κέρδη της τάξεως των 101.460,99€.
Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τονίστηκε ότι το Ταχυδιυλιστήριο λειτουργεί άριστα και το νερό με το οποίο εφοδιάζει όλο το Βόϊο είναι κρυστάλλινο, διαυγές, πεντακάθαρο και χωρίς οσμές. Σε αυτό συντέλεσαν οι εργασίες που εκτελέστηκαν όσον αφορά τον καθαρισμό των δεξαμενών, η συντήρηση του δικτύου και η αυξανόμενη και συνεχόμενη ροή του νερού που δίνεται.
Η εταιρεία θα συνεχίσει όμως το έργο της, θα αυξήσει και άλλο τις ποσότητες του νερού που εφοδιάζει το Βόϊο και όχι μόνο, καταργώντας όλα τα αντλιοστάσια, εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για την λειτουργία των αντλιοστασίων.
Επίσης το γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία και διάθεση ενός εξαιρετικού – κρυστάλλινου νερού θα οδηγήσει και στην αύξηση των πελατών της. Ήδη υπάρχουν πρώτες σκέψεις για παροχή νερού και σε άλλους πελάτες και προφανώς θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον και από νέους για αυτό το πολύτιμο αγαθό της φύσης – το νερό- το οποίο η τεχνητή λίμνη της Πραμόριτσας του φράγματος Βυθού – Πενταλόφου έχει σε αφθονία και πιστεύουμε με την κατάλληλη διαχείριση πάντα θα συνεχίσει να έχει τόσο σε αφθονία όσο και σε ποιότητα.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός λειτουργεί κανονικά παράγεται ρεύμα και πολύ σύντομα θα περάσει στο στάδιο της κανονικής του λειτουργίας. Σημειώθηκε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει η μεταβίβαση του από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη ΔΥ.ΠΡΑ. Α.Ε. εφόσον τακτοποιηθούν κάποιες εκκρεμότητες καθώς και οι τυπικές διαδικασίες.
Το επόμενο βήμα της εταιρείας είναι η εστίασή της στην περεταίρω αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής κάτι που θα δώσει πνοή και ζωή στον Πεντάμορφο Πεντάλοφο, στον Παραμυθένιο Βυθό, αλλά και στα εξίσου Μαγευτικά χωριά στο Δίλοφο και στην Αγία Σωτήρα. Θα αναληφθούν δράσεις που θα αναδείξουν την περιοχή έτσι ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά, να προσελκύσει νέο κόσμο αλλά και να διατηρήσει τον ήδη υπάρχον πληθυσμό.
Μια πρώτη σκέψη είναι η κατασκευή περιπατητικού μονοπατιού περιμετρικά της λίμνης. Υπάρχει ήδη στην υφιστάμενη μελέτη ανάπλασης της συγκεκριμένης παραλίμνιας περιοχής και ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης πάντα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κος Καρυπίδης Θεόδωρος που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για την διαχείριση που ασκείτε από τη ΔΥ.ΠΡΑ. Α.Ε. και συνεχίζει να δείχνει και να ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής έτσι ώστε να αναδειχθούν τα χωριά μας και να γίνουν πασίγνωστα για τις ποικίλες ομορφιές που διαθέτουν.
Για ακόμη μία φορά ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη μας κο Καρυπίδη Θεόδωρο που μας εμπιστεύεται τη διαχείριση του μεγαλύτερου έργου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τον ευχαριστούμε που μας προσέφερε τους πολύτιμους συνεργάτες μας τον κο Πλακεντά Παναγιώτη, τον κο Κεχαγιά Φώτιο και τον κο Γιαννόπουλο Γρηγόριο οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ορθή άσκηση της διαχείρισης που ασκείται.


Με τιμή
Το Δ.Σ.
Της Δ.Υ.ΠΡΑ. Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας