Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης: Να πάρουμε 22 δισ.ευρώ από την ΤτΕ και να πάμε σε δικό μας νόμισμα

Στην συνεδρίαση των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε την δική του πρόταση για την επόμενη μέρα.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ μίλησε για εθνικό νόμισμα, αφού πάρει η χώρα 22 δισ.ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

«Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες.
Ωστόσο δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, καθώς δεν πάρθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση στην συνεδρίαση, ενώ αναμένεται να γίνει σύντομα ακόμη μία σε μεγαλύτερο χώρο με περισσότερο κόσμο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερή Πλατφόρμα, είτε θα ψηφίσουν παρών, είτε όχι και δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν καθώς δεν επιθυμούν διάσπαση του κόμματος.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας